Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos sporto apdovanojimai“ – triguba šventė irklavimui

Pirmadienį (sausio 19 d.) iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Vilniaus Kongresų rūmuose buvo pagerbti ir apdovanoti geriausi 2014 metų šalies sportininkai – pirmą kartą surengtas naujo formato „Lietuvos sporto apdovanojimų“ renginys. Jame nuostabiai įvertinti irkluotojai Lietuvos irkluotojai, užėmę pirmąsias vietas trijose iš keturių nominacijų.
Irkluotojai su Werneriu Hansu Zwimpferiu
Irkluotojai su Werneriu Hansu Zwimpferiu / Alfredo Pliadžio nuotr.

Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė triumfavo „Metų moterų komandos“, o Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas – „Metų vyrų komandos“ rinkimuose. Tuo tarpu ilgametis irkluotojų pagalbininkas šveicaras Werneris Hansas Zwimpferis pelnė apdovanojimą „Už pagalbą sportininkams“.

Vyrai aplenkė net krepšininkus

„Geriausios vyrų komandos“ nominacijoje be S. Ritter ir R. Maščinsko buvo 4-ąją vietą pasaulio čempionate užėmusi Lietuvos krepšinio rinktinė bei Lietuvos regbio-7 rinktinė, iškovojusi kelialapį į aukščiausią pasaulio čempionato divizioną.

„Šis įvertinimas atperka visus išlietus prakaito lašus, tuos dalykus ir malonumus, kurių dėl sporto tenka atsisakyti. Tačiau tai parodo, kad be sporto nebegalime. Manau, kad visi buvome verti prizo, tačiau išrinko mus“, – žurnalistams sakė S.Ritter.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas

Paklaustas apie komandos sėkmės receptą, Saulius sakė: „Manau, kad komandoje du žmonės turi būti tiek pat skirtingi, kiek panašūs, kad galėtų vienas kitą papildyti, suprasti be žodžių“.

Rolando teigimu, naujieji 2015-ieji metai, jiems turėtų būti dar geresni, kad „darbas ir aplinkinių supančių žmonių pastangos atsipirktų“.

„Mūsų sportas populiarėja, meistriškumas didėja ir visuomenės susidomėjimas tikrai yra padidėjęs, daugiau žmonių žino, kas mes, ką darome“, – sakė R.Maščinskas.

Moterys – geriausios antrus metus iš eilės

Šiemet geriausi Lietuvos sportininkai rinkti naujo formato rinkimuose. Nuo 1993 iki 2013 metų LTOK geriausiųjų rinkimuose visuomenė rinko vieną geriausią metų sportininką, kuriam atitekdavo skulptoriaus Sauliaus Kuzmos „Šaulys“. Paraleliai Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) rengė savo rinkimus, kuriuose geriausius rinko tik sporto žurnalistai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė

Pastaruosiuose M.Valčiukaitė ir D.Vištartaitė 2013 metais jau buvo laimėjusios „Metų komandos“ apdovanojimą. LTOK rinkimuose sportininkės buvo klasifikuojamos kaip vienas ir 2013-asiais užėmė trečiąją vietą po Rūtos Meilutytės ir Lauros Asadauskaitės.

Šiemet naujojo formato rinkimuose nominacijoje „Metų moterų komanda“ irkluotojų varžovėmis buvo Šiaulių miesto futbolo komandos „Gintra-Universitetas“ žaidėjos bei paplūdimio tinklininkės Ieva Dubauskaitė ir Monika Povilaitytė.

„Tai buvo mums naujiena, visai kitas formatas. Buvome nebe sportininkų dešimtuke, o nominuotos kaip komanda. Tikėjomės laimėti ir dėl to mums labai džiugu“, – jau laikydama rankose apdovanojimą sakė D.Vištartaitė

„Labai džiaugiamės savo komandos nariais. Tiek vyrais, kurie, manau, buvo verti laimėti, tiek Werneriu. Jo įvertinimas visiems mums yra labai didelis įvertinimas – džiaugiamės už jį labiau nei už save“, – komandos draugei antrino M.Valčiukaitė.

Werneris Hansas Zwimpferis – metų pagalbininkas

Ilgametis Lietuvos irkluotojų pagalbininkas 70 metų šveicaras Werneris Hansas Zwimpferis laimėjo prizą „Už pagalbą sportininkams“.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Werneris Hansas Zwimpferis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Werneris Hansas Zwimpferis

Rinkimų Tarybos balsavime šveicaras gavo 4 balsus, o į prizą pretendavęs gydytojas Dalius Barkauskas bei Kauno miesto savivaldybė – po vieną.

„Esu labai nustebęs. Dabar mes su rinktine treniruojamės Italijoje ir prieš savaitę man pasakė, kad reikės su sportininkais keliauti į Vilnių – tai buvo didelis siurprizas“, – po apdovanojimų ceremonijos sakė W.H.Zwimpferis.

Metų pagalbininkas šiek tiek pasakojo apie savo rūpestį lietuviais: „Mano funkcijos įvairios – padedu organizuoti stovyklas Šveicarijoje ir kitose šalyse, padedu su valtimis. Pirmąjį kontaktą užmezgiau prieš 23 metus su Einiumi Petkumi, kuris buvo Liucernoje praktiškai be nieko. Jam tada padėjau ir jis laimėjo. Aš labai žaviuosi Lietuvos irkluotojais“.

Apie Wernerio pagalbą daugiau papasakojo LIF generalinė sekretorė Inga Daukantienė.

„Jis su rinktine būna visuose tarptautiniuose turnyruose, jei tik jie vyksta Europoje, ir atvyksta su savo transportu, iš savų pinigų. Rūpinasi jis viskuo – kad gautume geresnį maitinimą, padeda rengiant treniruočių stovyklas, per varžybas pastoviai tvarko ir šveičia mūsų valtis.

Jis ne kartą yra savais pinigais apmokėjęs treniruočių stovyklas Šveicarijoje tiems sportininkams, kurie dar negauna finansavimo iš valstybės, priima net į savo namus, suteikia nakvynę, maitinimą. Sunku Wernerio pagalbą ir rūpestį išmatuoti pinigais“, –pasakojo I.Daukantienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius