-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazanė 2015. 4 diena: šaukštas deguto organizatorių statinėje ir apsiskaičiavę Rusijos treneriai

Kazanėje vykstančio 16-ojo pasaulio vandens sporto šakų čempionato batalijos plaukimo baseine – įpusėjo.
Didžiosios Britanijos estafetės komanda
Didžiosios Britanijos estafetės komanda / „Scanpix“/AP nuotr.

Tatarstano sostinėje viešintis 15min.lt korespondentas apžvelgia ketvirtosios pirmenybių dienos akcentus.

Monstras iš JAV. Amerikietė Katie Ledecky toliau įrodinėja, jog apie plaukimą rašantis žurnalas „Swimming World“ tikrai nesuklydo 2013 ir 2014 metais išrinkęs ją geriausia planetos plaukike. Iš Vašingtono kilus aštuoniolikmetė kone kiekvieną dieną „Kazan Arena“ baseiną palieka ant kaklo pasikabinus aukso medalį. Iki trečiadienio amerikietės kolekcijoje buvo laimikiai iškovoti 400 ir 1500 m distancijose, o šį vakarą ji nuskynė ir 200 m čempionės titulą.

Specialistų teigimu, šią distanciją jai buvo laimėti sunkiausia, tad galima neabejoti, kad K.Ledecky taps pirmąją moterimi pasaulio čempionatų istorijoje, kuriai pavyko nuraškyti net keturių skirtingų nuotolių aukso medalius. K.Ledecky dar startuos 800 m distancijoje laisvu stiliumi ir yra laikoma neabejotina favorite.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katie Ledecky
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katie Ledecky

Šaukštas deguto. Čempionato dalyviai kone vienbalsiai sutinka, kad rusai iš tiesų pasistengė organizuodami šią sporto šventę, tačiau kasdien stadione nutinka vis kas nors, dėl ko organizatoriams tenka raudonuoti. Trečiadienį stadione susirinkę aistruoliai leipo iš juoko, kai vakarinės sesijos pabaigoje nutrūko virš baseino pakabintos orientacinės vėliavėlės.

Diena anksčiau paaiškėjo, jog virš žiniasklaidos tribūnos yra prakiuręs stogas. Problema vis dar nebuvo išspręsta ir trečiadienį, o stipriau palijus, tribūnoje vėl telkšojo balos, kurias savanoriai bandė dengti polietileno gabalais.

Mariaus Bagdono nuotr./Kazanėje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate prakiuro stadiono stogas
Mariaus Bagdono nuotr./Kazanėje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate prakiuro stadiono stogas

Didvyris. Dienos oskaras šįkart keliauja britui Adamui Peaty. Kartu su Giedriumi Titeniu 50 m krūtine finalo važybose startavęs britas baseino sienelę palietė pirmas ir iškovojo aukso medalį, laimėjęs principinę dvikovą su Pietų Afrikos atstovu Cameronu Van der Burghu. A.Peaty tapo pirmuoju žmogumi plaukimo istorijoje, kuriam tame pačiame čempionate pavyko nugalėti plaukiant krūtine tiek 50 m, tiek 100 m nuotolius.

Pasižiaugti laimėjimu britui neleido čempionato teisėjai. Sportininkas buvo nuvytas ruoštis paskutinei dienos rungčiai – 4 po 100 m kompleksiniu stiliumi mišriai estafetei. Čia Didžioji Britanija taip pat triumfavo, o A.Peaty tapo pirmuoju šio čempionato sportininku, kuriam per vieną dieną pavyko iškovoti du aukso medalius.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Peaty
„Scanpix“ nuotr./Adamas Peaty

Pionieriai. 4 po 100 m kompleksiniu stiliumi mišri estafetė pirmą kartą įtraukta į pasaulio čempionatų tvarkaraštį, todėl nieko keisto, jog pirmąją varžybų dieną pasaulio rekordai buvo gerinami vienas po kito.

Apsiskaičiavę šeimininkai. Jau minėtos rungties finalas nesėkmingai susiklostė Rusijos komandai. „Kazan Arena“ tribūnas užpildę aistruoliai tikėjo, jog antrą dieną iš eilės varžybos pasibaigs savų sportininkų triumfu, tačiau taip nenutiko. Skirtingai, nei varžovai, rusų treneriai pasirinko į estafetės kovą pirmas mesti moteris, o ne vyrus. Per pirmus du etapus Anastasia Fesikova ir Julija Jefimova tiek atsiliko, kad Danilas Pakhomovas ir Vladimiras Morozovas situacijos išgelbėti jau nepajėgė. Šeimininkai estafetėje liko tik penkti, o komandos treneriai sulaukė daug kritikos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Morozovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Morozovas

Medaliai. A.Peaty dėka britai pakilo į pirmąją medalių įskaitos vietą. Per keturias pirmas varžybų dienas „God Save the Queen“ „Kazan Arena“ stadione skambėjo keturis kartus. Po tris tauriausius apdovanojimus iškovojo JAV ir Australijos sportininkai, po du – kinai, prancūzai ir vengrai, po vieną čempionę turi rusai ir švedai. Lietuva su Rūtos Meilutytės sidabru rikiuojasi 13-16 vietoje. Iš viso medalius laimėjo 20 šalių plaukikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius