-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30 /16:08

Po apmaudžios diskvalifikacijos – Lietuvos plaukikų pokštai: „Išmesim Andrių iš komandos“

„Keiksmažodžių neįrašinėkit, gerai?“ – paprašė Lietuvos plaukimo rinktinės ketvertas po to, kai jų 4 po 100 metrų plaukimo kompleksiniu būdu rezultatas buvo anuliuotas dėl apmaudaus vieno iš plaukikų ankstyvo starto.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK)

Bilietą į Tokijo olimpines žaidynes 2019 m. pasaulio čempionate iškovojusi Lietuvos estafetės rinktinė plaukė antrajame atrankos plaukime ir jame užėmė septintą vietą, o bendroje įskaitoje liko trylikti, tačiau praėjus vos kelioms akimirkoms po finišo ties Lietuvos pavadinimu užsidegė raidės „DSQ“ – lietuviai, kartu su brazilais, buvo diskvalifikuoti.

nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka
nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka

Keturių Lietuvos plaukikų rankos kilo į viršų iš nuostabos, nes griežtos bausmės priežastis nebuvo aiški, o jos lietuviai nežinojo ir atvykę į žiniasklaidos pasikalbinimo zoną.

„Netikiu, kad aš“, – dar nežinodamas, kad būtent jis per anksti įšoko į baseiną nesulaukęs, kol komandos draugas perduos jam estafetę, purtė galvą Andrius Šidlauskas.

Deja, būtent 24-erių panevėžietis tapo savotišku „atpirkimo ožiu“. Teisėjai Lietuvos plaukikams pranešė, kad krūtine antrąją estafetės dalį plaukęs A.Šidlauskas į baseiną įšoko 0,05 sek. per anksti.

„Išmesim iš komandos“, – juokėsi Simonas Bilis, išgirdęs klausimą, ar A.Šidlauskui gresia kažkokia bausmė.

nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka
nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka

Bet juokas lietuvių stovykloje maišėsi su apmaudu. Dviem iš keturių estafetės dalyvių tai buvo pirmas ir paskutinis startas Tokijuje – tik Danas Rapšys ir A.Šidlauskas prieš tai dalyvavo individualiose rungtyse, o S.Bilis ir Deividas Margevičius į Japonijos sostinę atvyko tik dėl estafetės.

A.Šidlauskas, kurio nesėkmės prasitęsė ir žiniasklaidos pasikalbinimo zonoje, kai po plaukiko atsirėmimo žemyn ėmė kristi stalas, kalbėdamas apie savo klaidą ir apgailestavo, ir prikandęs lūpą juokėsi.

„Man šiandien nelaiminga diena – viskas krenta, viskas dūžta. Estafetė visada yra smagi, nes plauki ne tik už save, bet ir už komandą. Bet atsitinka tokie dalykai, kad vienas... – atgailaudamas šnekėjo A.Šidlauskas. – Nežinau, labai gaila. Spaudžiau, kiek galėjau, o dabar atrodo, kad net ašaros kaupiasi. Žmonės laukė visus metus, kad galėtų plaukti, nes nepadarė individualių normatyvų, laukė estafetės, tai dabar nejaukus jausmas. Labai graudu. Norėjau padaryti kaip galiu geriau, tiesiog gal paskubėjau.“

Man šiandien nelaiminga diena – viskas krenta, viskas dūžta.

Vis dėlto panevėžiečio komandos draugai vieno iš savų prie kryžiaus nekalė.

„Estafetė yra mūsų visų keturių, ne vieno žmogaus, tai negali nė vieno kaltinti“, – garsiai pareiškė D.Margevičius, plaukęs trečiąją estafetės dalį peteliške.

Lietuviams labiausiai buvo apmaudu dėl to, kokia sekundės dalis lėmė jų diskvalifikaciją.

„Įsivaizduokite, 0,05 sek. Jūs net nesugebėtumėt chronometro taip greitai suspaudyti“, – sakė D.Rapšys, kuriam tai buvo jau ketvirta rungtis Tokijuje.

Anot jo, į estafetės rungtį lietuvių kvartetas žvelgė kaip į galimybę pagerinti asmeninį, o kartu ir Lietuvos, rekordą.

„Mes esame maksimalistai, visada norime savo laiką gerinti. Net jeigu būtume likę šešiolikti, bet pagerinę savo rekordą, tai būtų žymiai geriau. Tai būtų motyvacinis spyris ir geriau negu likti dvyliktiems ir atsilikti kokiomis dviem sekundėmis. Labiausiai gaila dėl to, kad būtume buvę 12-ti (iš tiesų 13-ti – aut. past.). O Simonas ir Deividas visą sezoną laukė to vieno starto“, – teigė Lietuvos plaukimo rinktinės lyderis.

„Šiaip viskas praėjo smagiai. Gaila tik dėl to, kad mėnesį prabuvome su Simu ir buvome diskvalifikuoti“, – liūdnai konstatavo vienintelį startą olimpinėse žaidynėse turėjęs D.Margevičius.

„Buvo smagiai, kol pamačiau, kad diskvalifikavo“, – pridūrė S.Bilis.

„Ir Šidlauskas suvarė viską“, – juokėsi nusikaltęs plaukikas.

„Viskas gerai, nuotaikos visai normalios. Pasitaisysime“, – galiausiai konstatavo D.Margevičius.

nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka
nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka

Prieš 5 metus Rio de Žaneiro olimpiadoje Lietuvos rinktinė šioje rungtyje buvo užėmusi 14 vietą (3 min. 35,90 sek.). 100 m krūtine vietoje A.Šidlausko tada plaukė Giedrius Titenis.

Greičiausiai šią rungtį Lietuvos plaukikai yra įveikę 2018 m. – 3 min. 33,70 sek. Su tokiu rezultatu mūsiškiai Tokijuje būtų užėmę 11 vietą.

Šįkart, iki diskvalifikacijos, Lietuvos ketveriukės laikas buvo 3 min. 34,34 sek.

nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka
nuotr. Vytauto Dranginio (LTOK) /Varžybų akimirka

Greičiausi 4 po 100 m kompleksiniu būdu estafetės atrankoje buvo italai (3 min. 30,02 sek.), antri – britai (+1,45 sek.), treti – Rusijos olimpinio komiteto plaukikai (+1,64 sek.).

Tai buvo paskutinis Lietuvos plaukikų pasirodymas Tokijo olimpiniame baseine. Iš visų lietuvių, be šiandien dalyvavusių, dar plaukė ir Giedrius Titenis bei Kotryna Teterevkova – geriausią rezultatą pademonstravo D.Rapšys, 200 m laisvuoju stiliumi finale užėmęs aštuntą vietą.

K.Teterevkova pateko į pusfinalį 100 m plaukime krūtine, o A.Šidlauskas plaukė dviejuose pusfinaliuose – 100 ir 200 m krūtine.

Tuo tarpu D.Rapšiui 400 m laisvuoju stiliumi ir G.Titeniui 100 m krūtine baigėsi po atrankos varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius