Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukimo vairą perima trejų olimpinių žaidynių dalyvis S.Binevičius

Liepos 12 dieną Kaune vyko neeilinė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) Konferencija, kurioje buvo išrinktas naujasis LPF prezidentas.
Saulius Binevičius
Saulius Binevičius / LTOK nuotr.

Konferencijos pradžioje buvo balsuojama dėl LPF prezidento atsistatydinimo. Aštuoniems delegatams balsavus už, dviem prieš ir aštuoniems susilaikius, Tomo Kučinsko atsistatydinimas buvo priimtas, praneša Lietuvos plaukimo federacija.

Visuotinis LPF narių susirinkimas bendru sutarimu taip pat pritarė pareigas paliekančio generalinio sekretoriaus Emilio Vaitkaičio atleidimui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Emilis Vaitkaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Emilis Vaitkaitis

Oficialiai iš pareigų pasitraukus LPF prezidentui ir generaliniam sekretoriui, konferencijos dalyviai patvirtino naująjį federacijos vadovą. Juo tapo prieš tai nuo 2016 metų LPF viceprezidento pareigas ėjęs Saulius Binevičius.

Trims delegatams susilaikius, o 15-ai balsavus už, S. Binevičius buvo išrinktas naujuoju LPF prezidentu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys ir Saulius Binevičius (kairėje).
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danas Rapšys ir Saulius Binevičius (kairėje).

„Šias pareigas priimu kaip stiprų iššūkį sau ir visai Lietuvos plaukimo bendruomenei. Tai bus tikrai nelengvi dveji metai, pilni iššūkių man ir mano aplinkai, bet jei būsime vieningi su plaukimo bendruomenės pagalba mes galime tęsti pradėtus darbus ir laikytis patvirtintos daugiametės strategijos.

Federacijos veikloje aktyviai dalyvauju nuo tada, kai tapau rinktinės nariu, dalyvavau trejose olimpinėse žaidynėse – kaip sportininkas ir teisėjas, dvi kadencijas buvau aktyvus LPF vykdomojo komiteto narys, LPF viceprezidento pareigas ėjau nuo 2016 metų. Visa ši sukaupta patirtis, tikiuosi, pasitarnaus vandens sporto šakų vystymui. Dėkoju plaukimo bendruomenei už pasitikėjimą“, – teigia S.Binevičius.

LPF nuotr./Tomas Kučinskas ir Saulius Binevičius
LPF nuotr./Tomas Kučinskas ir Saulius Binevičius

Konferencijoje nuspręsta, kad išrinktasis LPF vadovas šias pareigas eis dvejų metų kadencijai – po Paryžiaus olimpinių žaidynių bus renkamas naujas LPF prezidentas.

Generalinio sekretoriaus pareigas tris mėnesius (iki artimiausios neeilinės LPF konferencijos) užims LPF sporto vadovas Justas Achramavičius. Jo kandidatūrai LPF Konferencija pritarė vienbalsiai.

LPF nuotr./Justas Achramavičius
LPF nuotr./Justas Achramavičius

Lietuvos plaukimo federacijai T.Kučinskas vadovavo 2012–2016 m., o nuo 2020 m. pakeitė kadenciją baigusį LPF generalinį sekretorių E.Vaitkaitį.

Nepaisant to, T.Kučinskas nuo plaukimo nepasitraukia. Jis lieka vienu iš Europos plaukimo lygos (LEN) vadovų, o paprašytas susirinkusių delegatų sutiko ir toliau prisidėti prie LPF vykdomojo komiteto veiklos, kad užtikrintų pradėtų darbų tęstinumą.

Vykdomojo komiteto nariu T.Kučinskas buvo patvirtintas vienbalsiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius