Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Meilutytės ryškiausioje scenoje teks palaukti: vėl nukeltas pasaulio čempionatas

Rūta Meilutytė prieš kelias pakilo į treniruočių stovyklą Ispanijos salose ir ėmė galvoti apie pasaulio plaukimo čempionatą, tačiau sugrįžimo į ryškiausią sceną jai teks palaukti ilgiau nei manyta. Pranešama, kad planetos plaukimo pirmenybės antrą kartą bus nukeltos.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Algirdo Kubaičio / 15min nuotr.

Pasaulio čempionatas, kurį organizuos Japonijos miestas Fukuoka, buvo planuotas dar 2021 metais, bet nukeltas į šiuos metus dėl 2021-ųjų kalendoriuje atsidūrusių Tokijo olimpinių žaidynių.

Planuota, kad pajėgiausi planetos plaukikai Fukuokos baseine varžysis gegužės 13-29 dienomis, bet likus dar beveik keturiems mėnesiams pranešama, kad pasaulio čempionatas Japonijoje šiemet vis tik neįvyks.

Tai Rusijos naujienų agentūrai TASS patvirtino šios šalies plaukimo federacijos prezidentas ir Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) narys Vladimiras Salnikovas.

Anot jo, FINA valdyba penktadienį balsavo dėl šio klausimo ir priėmė sprendimą dėl pandemijos nukelti varžybas į 2023 metus.

Swimchannel.net tinklalapio teigimu, greičiausiai pirmenybės Fukuokoje vyks 2023 m. liepą.

Tokios žinios reiškia, kad šiemet dėl planetos čempionato medalių nesivaržys ir būrys lietuvių, tarp jų – ir Rūta Meilutytė, grįžusi į plaukimą gruodį po trejų metų pertraukos ir ėmusi svarstyti apie pasirodymą pasaulio čempionate.

Šansą jau šiemet iškovoti pirmąjį pasaulio čempionato medalį prarado ir Danas Rapšys, prieš trejus metus Pietų Korėjoje užėmęs pirmą vietą, bet nespėjęs pasidžiaugti aukso medaliu, kai jį prarado dėl judesio prieš startą.

Šie ir kiti lietuviai šansą kovoti dėl aukščiausios prabos apdovanojimų turės rugpjūčio 11-21 dienomis, kai Romoje vyks Europos plaukimo čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius