Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimčiausia Rūtos Meilutytės varžovė iš Rusijos su rinktine treniruotis nenori

Vasario 28 dieną baigiasi vienos rimčiausios mūsų šalies plaukimo žvaigždės 17-metės Rūtos Meilutytės varžovės rusės Julijos Jefimovos diskvalifikacija už dopingo vartojimą. Dar per 2013 metų pasaulio plaukimo čempionatą vartojant draudžiamus preparatus prigauta rusė „užsidirbo“ 16 mėnesių priverstinių atostogų, o jau šiemet pradėjo rengtis pasaulio plaukimo čempionatui, kuris vyks Rusijoje, Kazanės mieste. Tačiau garsi sportininkė nežada treniruotis su savo šalies ekipa – ji ir vėl renkasi individualų pasirengimą.
Julija Jefimova pagerino pasaulio 50 metrų krūtine rekordą
Julija Jefimova pagerino pasaulio 50 metrų krūtine rekordą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Jefimova nesiruošia rengtis šių metų pasaulio čempionato kovoms gimtinėje. Į JAV išvykusi Londono olimpiados prizininkė ir pasaulio čempionė J.Jefimova į Rusiją atvyks tik startuoti šalies pirmenybėse ir garantuoti sau vietą rinktinėje.

„Julija ir anksčiau atvykdavo tik dvi-trys dienos prieš startus. Ir šįkart sportininkė nežada treniruotis kartu su nacionaline plaukimo rinktine – Rusijos čempionatui ji rengsis JAV. Nors ir po to dar bus kelios stovyklos, ir į jas mūsų žvaigždė nevyks“, – aiškino rusų rinktinės strategas Anatolijus Žuravliovas.

Rusijos plaukimo čempionatas, kuriame paaiškės galutinė rinktinės sudėtis pasaulio čempionatui Kazanėje, vyks balandžio 18–24 dienomis.

22 metų Rusijos sportininkė 2013-ųjų spalį buvo diskvalifikuota 16 mėnesių už dopingo vartojimą, nors iš pradžių jai grėsė dvejų metų nušalinimas. Negana to, iš rusės atimtas pasaulio rekordas.

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme rasta draudžiamo preparato – dehidroepiandrosteronas (DHEA). Plaukikė pagauta ne varžybų metu.

J.Jefimova prisipažino, kad vartojo maisto papildus su šiuo preparatu. Praėjusių metų sausio mėnesį rusė buvo nušalinta nuo visų tarptautinių varžybų.

2013 metų Europos pirmenybėse Danijoje J.Jefimova 50 metrų rungties krūtine finale R.Meilutytę aplenkė 0,06 sek. Tačiau po dopingo skandalo lietuvė buvo pripažinta Europos čempione, o rusė neteko ne tik šio, bet ir dar keturių Europos pirmenybėse iškovotų medalių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius