Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūtos Meilutytės pirmasis startas ir vėl auksinis: „Patenkinta pirmuoju sezono startu“

Sezoną varžybomis Anglijoje pradėjusi geriausia šalies sporttininkė 18-metė Rūta Meilutytė rusės Julijos Jefimovos geriausio sezono rezultato nepagerino, bet iškovojo auksą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Šefilde (Didžioji Britanija) šeštadienį startavo „Premier Open Meet 2015“ plaukimo varžybos, kuriose dalyvauja trys lietuviai – sezoną pradedanti olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė Rūta Meilutytė, Jūratė Ščerbinskaitė ir Mindaugas Sadauskas.
 
Moterų 100 m plaukimo krūtine atrankoje R. Meilutytė užfiksavo geriausią rezultatą (1 min. 10,70 sek.) ir nesunkiai pateko į finalą. Nedaug nuo lietuvės atsiliko Georgina Evans (1:10,91), o trečia buvo Abbie Wood (1:11,85).

Finale lietuvė parodė tikrąsias savo galimybes ir be vargo sutriuškino visas varžoves. R. Meilutytė užfiksavo puikų laiką (1:05,99 min.) ir daugiau nei 4 sek. aplenkė artimiausią konkurentę G. Evans (1:10,23). Trečia atplaukė Sarah Vasey (1:10,53).

„Pradžia. Labai patenkina pirmuoju savo startu šį sezoną. Keliaujame į vasarą“, – teigė R.Meilutytė, lyg ir anonsuodama vasarą vyksiantį pasaulio plaukimo čempionatą Rusijos Kazanės mieste.

R. Meilutytei nuo 2013 m. priklausantis pasaulio rekordas šioje rungtyje yra 1 min. 4,35 sek., o geriausio šio sezono rezultato savininkė – po diskvalifikacijos sugrįžusi rusė Julija Jefimova (1:05,89).
 
 
Varžybos Šefilde baigsis sekmadienį.

 

Organic swimming with Plymouth Leander. Wholesome performance. No additives. No preservatives. 1:05.9 Ruta Meilutyte

Posted by Jon Rudd Swimming Consultancy on 2015 m. kovo 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius