Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudžią nesėkmę patyręs Jevgenijus Šuklinas: „Būtų apmaudu taip baigti sezoną“

Londono olimpinių žaidynių vicečempionui Jevgenijui Šuklinui sekmadienį vykusiose Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybose nuplaukė kelialapis į Rio de Žaneiro olimpiadą. Po finišo trečias likęs veteranas atrodė sutrikęs, nors stengėsi paslėpti kartėlį. Staigmeną pateikęs jaunasis Vadimas Korobovas tai pavadino geriausiu karjeros pasiekimu, o čempionu tapęs Henrikas Žustautas stebėjosi lengva pergale.
Jevgenijus Šuklinas
Jevgenijus Šuklinas / „Scanpix“ nuotr.

„Žinoma nuvylė, nes nuo šiol negalėsiu kovoti dėl vietos olimpiadoje, – kalbėjo J.Šuklinas. – Šiemet atidaviau daug jėgų, daug darbo įdėjau, tačiau laikui bėgant darosi vis sunkiau išlaikyti krūvius, o jaunimas tampa vis stipresnis.“

Nors po šios nesėkmės Galvės ežeru nuplaukė J.Šuklino kelialapis į olimpiadą, lietuvis pasidžiaugė už savo varžovus ir jiems įteikė gražių žodžių puokštę.

„Džiaugiuosi už Vadimą, nes jam šiandien tikrai sekėsi. Treniruočių metu mačiau, kad jis labai stengiasi, neretai ir mus su Henriku aplenkdavo. Jaučiau, kad bus rimta konkurencija. Henrikas apskritai šiandien pasirodė nuostabiai, jau po pirmo šimto metrų mačiau, kad jis yra gerokai priekyje. Matau, jog šiuo metu jis yra žymiai stipresnis.“

J.Šuklinas: Tiesiog atėjo laikas užleisti vietą jaunesniems ir nebetrukdyti

Paklaustas apie ateities planus, J.Šuklinas atskleidė, kad dar pats jų gerai nežino. Anksčiau jis buvo teigęs, kad po 2016 metų profesionalaus vienvietininko karjerą tikrai užbaigs. Kanojininkas neslėpė, kad nenorėtų, jog prieš sezoną įdėtas sunkus darbas nueitų šuniui ant uodegos.

„Jau po pirmų varžybų baigti sezoną būtų gaila, nes prieš jį labai daug dirbau, treniravausi penkiose stovyklose. Galbūt dar pamėginsiu praplaukti Europos čempionate kurioje nors distancijoje, nes nesinori, jog įdėtas darbas nueitų perniek.“

J.Šuklinas stengėsi neparodyti kartėlio dėl nesėkmės ir teigė, kad jis padarė viską, kas jo jėgoms.

„Svarbiausia, kad sau neturiu priekaištų, nėra, kad būtų kas nors nedadaryta. Treniruotėse nuirkluota 2000 kilometrų, visada įdėta 120 procentų pastangų. Tiesiog organizmas jau nebe taip atlaiko krūvius, o jaunimas tobulėja. Visi kartu treniravomės pagal tą pačią programą, reiškia ji veikia. Tiesiog atėjo laikas užleisti vietą jaunesniems ir nebetrukdyti“, – kaip tikras veteranas brandžiai kalbėjo V.Šuklinas.

Tuo tarpu staigmeną pateikęs Vadimas Korobovas po netikėtos sėkmės iš džiaugsmo sunkiai rinko žodžius. Paklaustas, ar tikėjosi užimsiąs antrą vietą, lietuvis atsakė, kad tokia sėkmė jį aplankė netikėtai.

„Kažkur giliai širdyje norėjau (užimti antrą vietą), tačiau netikėjau, – atviravo V.Korobovas. – Labai, labai norėjau, bet iki šiol negaliu patikėt, kad aplenkiau tokį žmogų. Čia tikriausiai yra didžiausias pasiekimas mano gyvenime.“

H.Žustautas: Visi galvojo, kad su Jevgenijumi bus atkakli kova, tačiau jis iškrito ir liko V.Korobovas. Jis tikrai nustebino.

18-os metų kanojininkas dar turi šansų pakovoti dėl vietos olimpiadoje. Jis turėtų dabar turėtų tris sykius aplenkti H.Žustautą. Duisburge per pasaulio taurės pirmą etapą (gegužės 18-22 d.) ir per Lietuvos čempionatą (birželio 17-19 d.). Tokiu atveju kanojininkai į trasą eitų dar sykį – jau vienas prieš vieną.

„Nežinau, iš pradžių netikėjau, kad galiu aplenkti ir J.Šukliną, tačiau pasirodo, kad viskas yra įmanoma“, – atsargiai savo šansus vertino jaunasis V.Korobovas.

Lietuvostaurės nugalėtoju tapęs H.Žustautas, kalbėdamas su žurnalistais, džiaugėsi savo puikiu rezultatu ir kiek nustebo dėl lengvos pergalės.

„Galbūt vėjas šiandien nebuvo labai palankus man, bet jau po 70 metrų jaučiau, kad tolstu nuo kitų, atsirado dar didesnė motyvacija. Prie finišo jau mačiau, kad esu pirmas, tai net paskutinio yrio nedariau. Negalvojau, kad taip lengvai laimėsiu. Net nebuvo atkaklios dvikovos. Labai geras plaukimas.“

„Visi galvojo, kad su Jevgenijumi bus atkakli kova, tačiau jis iškrito ir liko V.Korobovas. Jis pasaulio taurėje pirmą kartą startuos su suaugusiais, tad motyvacijos jam tikrai netrūks. Jis tikrai nustebino.

Po trijų sunkių stovyklų atsigavau. Rodos, kad nusimato geras sezonas. Dar negaliu sakyti, kad keliausiu į Rio, tačiau viena koja jau esu žaidynėse“, – sakė H.Žustautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius