Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sportinė forma puiki – Danas Rapšys pagerino Lietuvos plaukimo rekordą

Iš pasaulio plaukimo čempionato grįžęs Danas Rapšys skina prizus Lietuvoje. Anykščiuose atvirame Lietuvos čempionate 25 metrų baseine panevėžietis plaukia sau neįprastas distancijas, bet tai netrukdo jam pasiekti gerų rezultatų.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / LPF nuotr.

Įprastai nugara plaukiantis D.Rapšys penktadienį laimėjo 200 m peteliške rungtį, distanciją įveikęs per 1 min 55,43 sek. ir 0,48 sek. nurėžęs nuo savo paties 2014 metų pasiekimo.

„Anykščiuose nugara neplaukiu. Pasirinkau laisvąjį stilių, peteliške, kompleksinį plaukimą. Įdomu pačiam pasitikrinti, kokia mano padėtis kituose plaukimo stiliuose“, – sakė 21 metų plaukikas.

Dar praėjusį savaitgalį D.Rapšys varžėsi pasaulio pirmenybėse 25 metrų baseine Kanadoje, kur 200 metrų nugara rungtyje pateko į finalą ir užėmė penktąją vietą.

„Paskutinę čempionato dieną susikaupiau ir „įsiplaukiau“. Nors rezultatas (1 min. 50,87 sek.) dar nebuvo toks, kokį galėčiau pasiekti, – kalbėjo plaukikas. – Po Naujųjų metų pradėsime treniruotis stipriau.“

D.Rapšio teigimu, iš pradžių jis neplanavo vykti į pasaulio čempionatą, juo labiau kad per olimpines žaidynes persekiojusios sveikatos bėdos kišo koją ir rudenį. Tačiau vos per mėnesį pasirengimo jis suspėjo įgyti solidžią sportinę formą.

Anykščiuose ketvirtadienį prasidėjusiame ir šeštadienį pasibaigsiančiame Lietuvos plaukimo čempionate varžosi trys pasaulio čempionate startavę plaukikai: Danas Rapšys, Deividas Margevičius ir Beatričė Kanapienytė.

Pasaulio pirmenybėse aukso ir bronzos medalius laisvuoju stiliumi iškovojęs Simonas Bilis iš Kandos sugrįžo į Jungtines Valstijas, kur studijuoja ir treniruojasi Šiaurės Karolinos universitete.

Anykščiuose planavo varžytis ir Andrius Šidlauskas, bet jis Kanadoje prarado pasą ir buvo priverstas atidėti kelionę į Lietuvą.

Užtat Anykščiuose startavo po keturių mėnesių pertraukos į plaukimo baseiną sugrįžusi Rūta Meilutytė.

Penktadienio vakare ji tapo Lietuvos čempione 100 metrų krūtine rungtyje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rūta Meilutytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rūta Meilutytė

Tituluotų plaukikų buvo ir daugiau. 1998–2002 metais penkis medalius Europos pirmenybėse laimėjęs Darius Grigalionis prieš daugiau nei dešimt metų baigė profesionalaus sportininko karjerą, bet 39 metų panevėžietis sutiko padėti Panevėžio komandai estafečių varžybose ir pasivaržyti su dusyk ir daugiau jaunesniais plaukikais asmeninėse varžybose.

Penktadienį 50 m nugara distancijoje D.Grigalioniui pavyko patekti į pusfinalį, bet iki finalo šiek tiek pritrūko. Kita vertus, tai buvo retas atvejis bet kurios sporto šakos pirmenybėse, nes startavo tėvas ir sūnus – nugara plaukia ir 15-metis Gantas Grigalionis.

Iš viso Anykščiuose varžosi 368 plaukikai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Didžiosios Britanijos. Gausiausią 64 plaukikų komandą atsivežė Kauno plaukimo mokykla.

Iš pradžių buvo planuota, jog čempionatas vyks naujame Druskininkų baseine, bet dėl užsitęsusių statybos pridavimų darbų ir kitų aplinkybių Lietuvos plaukimo federacija perkėlė varžybas į Anykščius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos plaukimo čempionatas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos plaukimo čempionatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius