-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Kasparaitis aštriai pasisakė apie pasaulio čempionatą praradusią Baltarusiją

Pirmadienio vakarą Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) oficialiai pranešė, jog šių metų planetos pirmenybės Baltarusijos sostinėje nevyks. Lietuvos ledo ritulio žvaigždė Darius Kasparaitis įsitikinęs, jog tai yra teisingas sprendimas.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / hockey.lt nuotr.

Dėl visoje šalyje nesiliaujančių protestų prieš Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką IIHF galiausiai priėmė sunkų sprendimą.

Artimiausiu metu IIHF vadovai spręs, ar Latvija gali surengti planetos pirmenybes viena, ar reiks kreiptis pagalbos į kurią nors kitą Europos šalį.

„Tai teisingas sprendimas, nes Baltarusijoje vyksta politinė kova. Šis sprendimas nėra susijęs su tuo, jog norima pakenkti A.Lukašenkai. Pirmiausia reikia galvoti apie saugumą. Visi puikiai žinome, kas ten vyksta. Koks pasaulio čempionatas šalyje, kurioje toks chaosas?“ – tribuna.com teigė olimpinis čempionas D.Kasparaitis.

Lietuvis neslėpė, kad kitokio sprendimo ir neįsivaizdavo.

„Labiausiai dėl to kentės paprasti žmonės, o ne politikai. Tauta visada kenčia nuo politikos. Neįsivaizduoju, kad JAV ledo ritulininkai vyktų į šalį, kur vyksta tokie dalykai. Saugumas yra svarbiausia – tiek kalbant apie sportininkus, tiek apie turistus. Žaisti Baltarusijoje būtų tas pats, kas rengti pasaulio čempionatą Čečėnijoje karo metu“, – rėžė legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius