-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje pagerintas asmeninis rezultatas

Antradienį Vuokatyje (Suomija) tęsiasi Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis. Penkiose sporto šakose startavo 14 Lietuvos sportininkų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LTOK nuotr.

Pagerino asmeninį rezultatą

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybose 500 m distancijos atrankoje Gabija Astrauskaitė beveik 1 sek. pagerino asmeninį rezultatą ir pateko į ketvirtfinalį (47.859). Pirmoje ketvirtfinalio grupėje lietuvė užėmė ketvirtąją vietą (49.029).

Pirmadienį 1500 m distancijos ketvirtfinalį įveikusi ir į pusfinalį patekusi Kotryna Sokolovskytė triskart trumpesnėje distancijoje finišavo per 48,366 sek.

Bendroje įskaitoje G. Astrauskaitė užėmė 15 vietą, o K. Sokolovskytė – 21-ą.

„Gabija beveik sekunde pagerino asmeninį rezultatą, tai – gana daug, didžiausias šios dienos pasiekimas. Sportininkui pagerinti asmeninį laiką labai svarbu. Tai reiškia, kad judama teisinga kryptimi. Ypatingai mūsų sporte, kur asmeninis laikas lemia patekimą į svarbias varžybas.

Paskutinės varžybos laukia penktadienį, mylimiausia mūsų rungtis – 1000 m. Tačiau dvi dienas neturėsime treniruočių ant ledo, dirbsime salėje, bėgiosime. Žiūrėsime, kas iš to išeis“, – sakė sportininkių trenerė Virginija Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

Atsargus antrasis nusileidimas

Slalomo varžybose antradienį į trasą stojo trys kalnų slidininkai. Pirmojo nusileidimo metu Nikolajus Navitskas krito ir distancijos nebaigė. Kitas kalnų slidininkas Orskaras Karlavičius antrojo nusileidimo metu suklydo – apžergė lazdą ir buvo diskvalifikuotas.

„Oskaras dėl achilo sausgyslės operacijos praleido beveik dvejus metus be sporto. Treniruočių turėjome labai nedaug, šios varžybos svarbios, todėl, žinoma, paveikė sportininką. Pirmajame nusileidime jis darė daug klaidų, buvo susikaustęs, bet finišavo. Antrajame atrodė jau visai kitaip, bet padarė techninę klaidą“, – kalbėjo kalnų slidininkų vyriausioji trenerė Anžela Aleksandravičienė.

Iš viso pirmojo arba antrojo nusileidimo metu nefinišavo net 28 sportininkai.

Geriau sekėsi olimpietei Gabijai Šinkūnaitei. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavusi sportininkė užėmė 46 vietą (1:44.25). Nuo nugalėtojos ji atsiliko 15,51 sek. Iš 70 sportininkių 13 nefinišavo.

„Pirmasis nusileidimas buvo geresnis. Antrajame pagal važiavimą matėsi, kad ji stengėsi finišuoti, buvo atsargesnė, bijojo suklysti. Tai normalu, kai matai, kad tai vieni, tai kiti nefinišuoja“, – sakė A. Aleksandravičienė.

Trečiadienį kalnų slidininkai dalyvaus paralelinio slalomo atrankos varžybose. Finalas vyks penktadienį.

Įgavo svarbios patirties

Antrojoje rungtyje jėgas išbandė lygumų slidininkai. Merginos varžėsi 5 km lenktynėse klasikiniu stiliumi, o vaikinai – 7,5 km lenktynėse klasikiniu stiliumi.

Olimpietė Eglė Savickaitė distanciją įveikė per 17 min. 9,8 sek. ir užėmė 42 vietą. Tarptautinėse varžybose debiutuojanti Rūta Žemaitytė finišavo per 19 min. 48,9 sek. ir buvo 60-a.

Vaikinų varžybose distanciją per 26 min. 50,9 sek. įveikęs Ernestas Tretjakovas užėmė 70 vietą, o Kasparas Misiūnas – 73-ią, jis finišavo per 30 min. 45,6 sek.

„Esame patenkinti Eglės pasirodymu, jai pavyko aplenkti 21 varžovę, panašiai ir planavome. Patekti tarp 30 geriausiųjų dar būtų buvę sunku. Aš patenkintas, o svarbiausia, kad ir sportininkė patenkinta.

Rūtai ir Ernestui dar trūksta tokių varžybų patirties. Norėtųsi, kad šiose varžybose jie įgytų ne tik patirties, bet ir motyvacijos toliau dirbti, o po kelerių metų bus galima tikėtis rezultato. Ernestas galėjo pasirodyti geriau. Ieškosime priežasčių ir dirbsime toliau. Tikiuosi, kad sprinto varžybose pavyks aplenkti daugiau varžovų“, – sakė slidininkų komandos vyriausiasis treneris Algis Drūsys.

Ketvirtadienį slidininkai varžysis sprinto laisvuoju stiliumi rungtyje, o penktadienį laukia mišrios estafetės 4×5 klasikiniu ir laisvuoju stiliumi startas.

Iki finalo pritrūko

Didžiojo šuolio varžybų atrankoje antradienį varžėsi snieglentininkai. Patricija Ivanovaitė aplenkė dvi varžoves ir surinkusi 27,25 taškus užėmė 10 vietą. Į finalą pateko 6 sportininkės.

Festivalio atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešęs Luke‘as Putys-Gallagheris surinko 44,50 taškų ir bendroje įskaitoje užėmė 27 vietą bei aplenkė 12 varžovų.

„Prieš Patricijos startą sutriko teisėjavimo sistema, todėl jai teko iš naujo apšilinėti. Džiaugiuosi, kad antrojo nusileidimo metu jai pavyko pagerinti savo poziciją.

Luke‘as pirmuoju šuoliu atliko dvigubą apsisukimą aplink savo ašį ir po pirmojo važiavimo savo grupėje buvo 12-as. Antrojo važiavimo metu bandė atlikti trigubą apsisukimą, bet nepavyko teisingai nusileisti, todėl gavo nedaug taškų. Teisingai atlikęs šį triuką Luke‘as būtų patekęs į finalą“, – sakė snieglentininkų komandos vadovas Antanas Gaidamavičius.

Ketvirtadienį snieglentininkai dalyvaus „slope style“ varžybų atrankoje.

Džiugino šaudymas

Sprinto distanciją Vuokatyje įveikė trys Lietuvos biatlonininkai. Lukrecija Daugirdaitė 6 km įveikė per 22 min. 14,8 sek. (2 baudos ratai) ir užėmė 50 vietą. Viktorija Kapancova finišavo per 23 min. 1,9 sek. (3 baudos ratai) ir buvo 55-a.

Vaikinų varžybose 52-as finišavo Domas Jankauskas, 7,5 km distanciją įveikęs per 23 min. 44,7 sek. (1 baudos ratas). Iš Baltijos šalių sportininkų už lietuvį greitesnis buvo tik 47 vietą užėmęs estas Henri Kesa.

„Jei reiktų apibendrinti, esu patenkintas šaudymu. Prasčiausiai šaudėme 70 proc. taiklumu, geriausiai – 90 proc. Žiūrint į jaunių vidurkį, tarptautinėse varžybose būna panašus.

Pritrūko važiavimo greičio. Domas pirmame rate buvo 22-as, po antrojo nukrito į 32 vietą, o vėliau nebeužteko energijos. Kaip ir vakar slidininkams, trasa buvo sunki, sniegas minkštokas. Tačiau pagal šaudymą, atrodo, kad ketvirtadienį galėtume pakilti aukščiau“, – sakė biatlono komandos vyriausiasis treneris Bronius Vitkūnas.

Ketvirtadienį biatlonininkai varžysis individualiose lenktynėse, merginos – 10 km distancijoje, o D. Jankauskas – 12,5 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius