-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinę pergalę iškovoję lietuviai: „Neturėjome kur trauktis“

Pasaulio ledo ritulio IA diviziono debiutantai Lietuvos ledo ritulininkai iškovojo istorinę pergalę. Kazachstano sostinėje Nur Sultane vykstančiose pirmenybėse lietuviai 2:1 įveikė Pietų Korėją ir nutraukė trijų pralaimėjimą seriją bei pakilo iš turnyrinės lentelės dugno.
Lietuva – Pietų Korėja
Lietuva – Pietų Korėja / nuotr. Marato Akimzhanovo

Norint išsaugoti vietą antrame pagal pajėgumą pasaulio čempionato divizione, lietuviams paskutinėse rungtynėse sekmadienį su slovėnais, pakanka taško. Pergalės atveju, Lietuvos rinktinė gali iškovoti bronzos medalius.

„Žinojome, kad turėsime žaisti labai gerai, jeigu norime nugalėti Pietų Korėją. Tai labai organizuota komanda, jų pirmas penketas labai greitas. Bet mes tam gerai pasiruošėme. Jauni Lietuvos rinktinės žaidėjai įdėjo daug energijos ir entuziazmo, nes mums būtinai reikėjo pergalės. Gelbėjo ir vartininkas ir visa tai lėmė mūsų pergalę, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Danielis Lecroix. – Esame diviziono debiutantai, jauna komanda ir nebuvome laikomi favoritais. Bet kiekvienas labai norėjo ir laukė pergalės“.

Jauni Lietuvos rinktinės žaidėjai įdėjo daug energijos ir entuziazmo, nes mums būtinai reikėjo pergalės

Geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas pergalingo įvarčio autorius Paulius Gintautas.

„Vakar gerai pailsėjom ir visi buvom nusiteikę kovoti. Žinojome, kad Pietų Korėja yra labai greita komanda, todėl sutarėme žaisti protingai. Manau, kad tai įvykdėme ir netgi kai kuriais momentais mes juos „apibėgdavome“. To tikrai nesitikėjau, kad aš galiu tai padaryti. Ačiū Dievui, paėmėm tris taškus ir rytoj kovosime dėl trečios vietos. Dabar negalvoju apie trečią vietą ar išlikimą. Dabar galvoju apie poilsį, nes labai daug emocijų atiduota, reikia pailsėti ir rytoj eiti į kovą“, – sakė P.Gintautas.

Antrose rungtynėse iš eilės pasižymėjęs Tadas Kumeliauskas teigė, kad pergalę lėmė komandos kovingumas.

„Prieš rungtynes su vyrais pakalbėjome, kad trauktis jau neturime kur ir atiduosim viską, ką tik turim. Kovėmės visi, vienas kitą palaikėm ir pasiekėm norimą rezultatą. Visi laimingi, džiaugiamės. Pirma pergalė čempionate. Pagrindinė pergalės priežastis – didelis noras laimėti ir atsidavimas kiekviename aikštės centimetre“, – sakė dėl traumos vėliau prie rinktinės prisidėjęs T.Kumeliauskas.

Galutinę komandų padėtį IA divizione lems paskutinė čempionato diena. Sekmadienį Lietuvos ledo ritulininkai 9.30 val. Lietuvos laiku kovos su taip pat vieną pergalę turinčia Slovėnija. Vengrijos rinktinė susitiks su šeimininkais Kazachstano ledo ritulininkais, o Baltarusija žais su Pietų Korėja.

Lietuviai išsilaikys IA divizione, jeigu iškovos bent tašką. Pergalė gali užkelti Lietuvos rinktinę ant prizininkų pakylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius