Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 10 /23:40

Kuriozas: Lietuvos ledo ritulio rinktinė į olimpinę atranką atvyko be lazdų

Olimpinė Lietuvos ledo ritulio rinktinė trečiadienį per pietus atvyko į Budapeštą (Vengrija), kur vasario 11-14 dienomis dalyvaus antrajame olimpinės atrankos etape į 2018 metų žiemos olimpines žaidynes Pietų Korėjoje.
Lietuva – Korėja
Lietuva – Korėja / hockey.lt nuotr.

Pusvalandį vėlavusi Lietuvos rinktinė Budapešto oro uoste užtruko dar pusantros valandos. Atsiėmę savo ekipuotę žaidėjai ir komandos personalas laukė lazdų. Ir jų nesulaukė.

Iš Vilniaus per Varšuvą skridusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė Varšuvos oro uoste įlipo į lėktuvą pusvalandžiu vėliau – į jį pirmiausia buvo įleistos trys Lenkijos neįgaliųjų fechtavimosi sporto rinktinės. Tokio kiekio neįgaliųjų vėžimėlių nematę oro uosto darbuotojai užtruko kraudami juos į bagažo skyrių.

Panašu, jog bagažo skyriuje Lietuvos rinktinės lazdoms neatsirado vietos, kadangi po pusantros valandos laukimo Budapešto oro uosto bagažo skyriuje beliko pildyti pasimetusio bagažo paraišką ir laukti kitų reisų iš Varšuvos.

Į viešbutį Lietuvos ledo ritulio rinktinė vyko komiškai – bevažiuojant karštligiškai buvo ieškoma sprendimų. Sutarta su organizatoriais, jog kažkiek lazdų jie paskolins, o buvęs rinktinės žaidėjas, dabar ekipuote besirūpinantis Aurelijus Kriščiūnas juokavo, jog „teks pirkti penkias lazdas ir keičiantis penketukais rungtynių metu keistis ir lazdomis perduodant jas į aikštę išbėgantiems žaidėjams“.

Tiesa, lietuviai neprarado geros nuotaikos pietų metu, o rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake nuteikinėjo vyrus, jog vakarinė treniruotė vyks be lazdų ir komanda turės gerą čiuožimo treniruotę.

„Pamenu, kai geros valios žaidynėse su tokia pat problema susidūrė Vokietijos rinktinė ir tuomet neįvyko rungtynės. Dabar mes galime treniruotis be lazdų, tačiau kaip bus rytoj, jei lazdų vis dar nebus, nežinau. Belieka pirkti žvakes ir uždegti jas bažnyčioje tikintis lazdų atsiradimo“, – geros nuotaikos neprarado treneris.

Visas Lietuvos komandos štabas trečiadienio vakarą praleido kaip ant adatų. Penktą valandą vietos laiku lazdų dar nebuvo. Treniruotė numatyta 19.10 val.

Trečiadienio vakarą Lietuvos rinktinė galų gale sulaukė dingusio bagažo ir ketvirtadienio rytą jau galės treniruotis įprastu rėžimu. 22.00 val. vietos laiku iš oro uosto atkeliavo ir dingusios lazdos, ir trijų žaidėjų apranga. Dingęs bagažas į Budapeštą atkeliavo vėlesniu reisu.

Ketvirtadienį vakare 20.30 val. Lietuvos laiku lietuvių laukia akistata su aikštelės šeimininkais, kurių sirgaliai jau išpirko bilietus į visas trejas Vengrijos komandos rungtynes. Prieš šią dvikovą olimpinę atranką 15.30 val. pradės Lenkijos ir Estijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius