Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilietybės negavusi A.Reed: „Išdidžiai varžomės su Lietuvos vėliava. Tai niekada nepasikeis“

Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse neišvysime Sauliaus Ambrulevičiaus ir Allison Reed poros, o apmaudą dėl negautos Lietuvos pilietybės išliejo ir 27-erių amerikietė, siekusi Kinijos sostinėje atstovauti mūsų šaliai.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Žinia apie lemtingą sprendimą paaiškėjo pirmadienį, kai pats S.Ambrulevičius pasidalino Pilietybės reikalų komisijos ir prezidento Gitano Nausėdos sprendimu nepatenkinti A.Reed prašymo, nes čiuožėja esą neturi išskirtinių nuopelnų, reikalingų gauti pilietybę išimties tvarka.

Dar vakar apmaudą dėl tokio sprendimo ir užsitrenkusių durų į Pekiną liejo pats S.Ambrulevičius, o šiandien kalbėdama su 15min nutarimu negalėjo patikėti ir Lietuvos čiuožimo federacijos vadovė Lilija Vanagienė, nerimavusi ir dėl poros ateities.

„O kaip jūs galvojate? Nežinau, ką jie nutars. Jeigu jų nenori Lietuva, kaip jiems jaustis? Kaip jūs jaustumėtės?“ – klausė LČF vadovė.

Dabar prabilo ir pati pagrindinė istorijos herojė A.Reed, pasidalinusi jautriu įrašu instagrame. Jame amerikietė pažvelgė ir į ateitį, žadėdama, kad „geriausia dar tik laukia“.

„Sunkia širdimi turiu pranešti, kad mano siekis gauti Lietuvos pilietybę vėl buvo atmestas. Saulius ir aš neatstovausime Lietuvai 2022 m. žiemos olimpinėse žaidynėse. Mūsų svajonė buvo dalyvauti žaidynėse Pekine, tad bus labai skaudu jos neįgyvendinti.

Kiekvieną kartą, kai žengiu ant ledo, man garbė ir privilegija varžytis už Lietuvą. Ir tikras palaiminimas daryti tą su Sauliumi. Iškovoti vietą 2022 m. žiemos žaidynėse buvo pagrindinis mūsų tikslas ir labai didžiuojuosi, kad sugebėjome jį pasiekti. Praėjome labai daug, išgyvenome daug sunkumų, daug aukojomės ir kartu pasiekėme daugiau nei galėjau pasvajoti. Esu laiminga visada turėdama Saulių šalia savęs! Išdidžiai varžomės su Lietuvos vėliava. Tai niekada nepasikeis.

Noriu nuoširdžiai padėkoti mūsų federacijai (Lietuvos čiuožimo federacijai – red. past.) ir Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui už jų sunkų darbą dėl mūsų. Taip pat mūsų treneriams ir visai komandai už nuolatinę paramą. Sauliaus šeimai ir draugams, taip pat visiems mūsų sirgaliams, kurie ir toliau rodo mums meilę ir stebi mūsų pasirodymus. Galiausiai, tau, Sauliau, kad esi su manimi ir visada mumis tiki! Nors nesivaržysime olimpinėse žaidynėse, tikiuosi, kad ir toliau mus stebėsite, kadangi geriausia dar tik laukia!“ – rašė A.Reed.

Primename, kad A.Reed prašymas suteikti Lietuvos pilietybę pirmąsyk buvo nagrinėtas gegužės 27 dieną.

„Nėra duomenų apie ypatingus nuopelnus“, – tada pranešta čiuožėjams iš prezidentūros.

Toks sprendimas, priimtas be jokio pokalbio ar platesnių argumentų, įskaudino S.Ambrulevičių, kuris dar nėra dalyvavęs olimpinėse žaidynėse, skirtingai nei A.Reed, karjeros pradžioje atstovavusi ir Sakartvelui, ir Izraeliui.

Po pirmojo „ne“, atkeliavusio paštu iš prezidentūros praėjusią vasarą, Lietuvos čiuožimo federacija ir abu sportininkai vylėsi, jog pavyks pakartotinis bandymas.

Tikėta, kad Pilietybės komisijos narių nuomones pakeis geri A.Reed ir S.Ambrulevičiaus rezultatai 2021–2022 metų sezono pradžioje.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Jie pasirodė keturiuose skirtingo lygio turnyruose. „Budapest Trophy 2021“ varžybose Vengrijoje mūsų šalies pora užėmė antrąją vietą. Tačiau per „Grand Prix Internationaux de France“ etapo trumpąją programą duetas parkrito ant ledo, o klaida Grenoblyje stumtelėjo link aštuntosios vietos tarp dešimties porų.

Lapkričio pabaigoje „Grand Prix Rostelecom Cup“ varžybose Sočyje A.Reed ir S.Ambrulevičius buvo septinti, o gruodį „Golden Spin of Zagreb“ varžybose Lietuvai atstovaujanti pora vėl buvo antra.

Naujausiame ledo šokių porų pasaulio reitinge Lietuvos čiuožėjai rikiuojasi trylikti.

Realu, kad į panašią vietą jie būtų taikę žiemos olimpinėse žaidynėse, tai patvirtina ir pastarieji rezultatai planetos pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius