Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viltis pakeisti prezidento nuomonę: S.Ambrulevičius ir A.Reed pirmauja Vengrijoje

Malonės iš Prezidentūros nesulaukusi, bet vilties pakeisti prezidento Gitano Nausėdos nuomonę dar nepraradusi Lietuvos šokių ant ledo pora – Saulius Ambrulevičius su amerikiete Allison Reed – sėkmingai startavo pirmose šio sezono varžybose.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius pasaulio čempionate Švedijoje.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / „Scanpix“ nuotr.

29-erių S.Ambrulevičius ir dvejais metais jaunesnė A.Reed geriausiai iš visų porų atliko ritminį šokį ir pirmauja Vengrijoje prasidėjusiose Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) dailiojo čiuožimo varžybose „Budapest Trophy 2021“.

Lietuvos poros šokį teisėjai įvertino 72,05 taško.

S.Ambrulevičius su A.Reed pagerino savo rezultatą (71,29), pasiektą šiemet Švedijoje vykusiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate. Jame pora užėmė 15 vietą ir iškovojo Lietuvai kelialapį į 2022-ųjų Pekino žiemos olimpines žaidynes.

„Budapest Trophy 2021“ varžybose iš viso dalyvauja 108 sportininkai iš 28 pasaulio šalių. Šokių ant ledo varžybose kovoja 9 poros.

S.Ambrulevičiui ir A.Reed – tai debiutinės sezono varžybos ir pirmosios po prezidento sprendimo nesuteikti amerikietei Lietuvos pilietybės išimties tvarka.

Prezidentūros nuomone, „nėra duomenų, kurie neabejotinai patvirtintų asmens ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai“.

Vis dėlto S.Ambrulevičius interviu 15min vylėsi, kad sėkmingi startai artėjant žiemos olimpiadai galėtų pakeisti G.Nausėdos nuomonę.

Tarptautinėse varžybose pora visada atstovauja Lietuvai, bet olimpinėse žaidynėse privalu, kad abu čiuožėjai turėtų tos šalies pilietybę.

Penktadienį Budapešte A.Reed ir S.Ambrulevičius dar atliks laisvąją programą. Būdami varžybų lyderiais jie čiuoš paskutiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius