-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užtrenkė duris: prezidentūra atmetė A.Reed prašymą atstovauti Lietuvai olimpiadoje

Olimpinį kelialapį į Pekino žiemos žaidynes iškovojusi lietuvio Sauliaus Ambrulevičiaus ir amerikietės Allison Reed šokių ant ledo pora olimpiadoje startuoti negalės. Lietuvos Respublikos prezidentūra atmetė A.Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.
Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Kaip pranešė LRT.lt žurnalistas Rokas Suslavičius, pilietybės prašymas nesuteiktas motyvuojant, „kad nėra duomenų, kurie neabejotinai patvirtintų asmens ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai“.

27-erių amerikietė A.Reed kartu su S.Ambrulevičiumi Lietuvai atstovauja nuo 2017-ųjų pavasario. Šiemet pasaulio čempionate jie užėmė 15 vietą ir taip iškovojo kelialapį į Pekino žiemos olimpiadą.

Siekdama Lietuvos pilietybės A.Reed mokėsi kalbėti ir lietuviškai.

VIDEO: Allison Reed prabilo lietuviškai: „Liežuvis vis dar pinasi, bet aš labai stengiuosi“

Tarptautinėse varžybose pora visada atstovauja Lietuvai. Tiesa, olimpinėse žaidynėse privalu, kad abu čiuožėjai turėtų tos šalies pilietybę.

Pora intensyviai ruošė olimpinį šokį, kurio fragmentus jau buvo pristatę ir visuomenei.

VIDEO: Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed parodė olimpinio šokio fragmentus

A.Reed jau yra dalyvavusi olimpiadoje – 2010-aisiais ji čiuožė kartu su kartvelu Otaru Džaparidze. Tada pora atstovavo Sakartvelui.

Pilietybės klausimas dailiojo čiuožimo varžybose keliamas ne pirmą kartą. Povilas Vanagas kartu su ruse Margarita Drobiazko atstovavo Lietuvai net penkiose olimpiadose (1992 m. – 16 vieta, 1994 m. – 12, 1998 m. – 8, 2002 m. – 5, 2006 m. – 7). Pora susituokė 2000-aisiais.

Alfredo Pliadžio nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas olimpiadoje.
Alfredo Pliadžio nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas olimpiadoje.

2014-aisiais žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvos garbę gynė Deividas Stagniūnas ir amerikietė Isabella Tobias.

Pora užėmė 17 vietą. Amerikietei Lietuvos pilietybė tada buvo suteikta išimties tvarka.

M.Drobiazko reiškė palaikymą

S.Ambrulevičiaus ir amerikietės A.Reed poros norą atstovauti Lietuvai Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse aktyviai rėmė ir legendiniai P.Vanagas su M.Drobiazko.

„Atrodo, viskas taip paprasta: lai jis (S.Ambrulevičius – aut. past.) pasiima lietuvę merginą ir čiuožia. Bet supraskite, kad tokio lygio sportininkui rasti sau tinkamą porą... Visame pasaulyje kartais sunku rasti. Turi sutapti viskas. Jokia tokio lygio šokėja nesėdi laisva ir nelaukia, kol Saulius nuspręs pakeisti partnerę. Taip puikiai sutapo, kad jis surado tokią nuostabią merginą su tokiu nuostabiu charakteriu. Jie taip puikiai kartu dirba. Tai – šansas užimti geras vietas“, – teigė M.Drobiazko.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./P.Vanagas, M.Drobiazko, A.Reed ir S.Ambrulevičius.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./P.Vanagas, M.Drobiazko, A.Reed ir S.Ambrulevičius.

Paprašyta prisiminti laikotarpį, kuomet pati siekė Lietuvos pilietybės, M.Drobiazko tikino, kad procesas nebuvo lengvas ir tuomet.

„Džiaugiuosi, kad mes su Povilu kažkada taip sutapome ir mums suteikė tokį šansą. Daug blogiau bus, jei Saulius vyks atstovauti kitai šaliai, nes jo partnerė bus kur Australijoje. Saulius nori atnešti naudos savo šaliai, o ir Allison tiek jau padarė dėl Lietuvos. Dalyvavimas olimpiadoje – kiekvieno sportininko svajonė. Ir nesuteikti porai, kuri visą savo gyvenimą tam paskyrė, šanso būtų tiesiog nuodėmė“, – nuomonę pilietybės klausimu išsakė M.Drobiazko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius