Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laiptai pakeis sporto salę

Los Andžele yra laiptai, kuriuos vadina San Visente. Nieko ypatingo, siekia septintą-aštuntą aukštą. Tačiau pabandykite jūs šiais laiptais kasdien pabėgioti aukštyn-žemyn, kaip tą daro kai kurie sportuojantys žmonės.
Laipiojimas gali pakeisti bėgiojimą
Laipiojimas gali pakeisti bėgiojimą / Stefan Franke, Flickr.com

O juk laiptai būtent moterims – panacėja nuo visų problemų. Ir pasiguosti, kad štai suskaudo kelią neišeis, nes jei teisingai kyli laiptais, sąnariai negauna fizinio krūvio.

Laiptai ir sėdmenys

Laiptai puikiai tinka tiems, kas nori turėti gražius sėdmenis. Juk sėdmenys – bendro organizmo tonuso rodiklis. Nukarę ir nusilpę sėdmenys rodo, kad žmogus yra aptingęs. Juk nesusilaikytumėte nesusijuokę, sutikę vyrą su išpūstais rankų raumenimis, tačiau nukarusiais sėdmenimis.

Jei norite standžių sėdmenų, geriausias pratimas ne tik pritūpimai, bet ir įtūpstai, kai tarp šlaunies ir blauzdos susidaro 90 laipsnių kampas.

Jei norite greičiau sustandinti užpakaliuką, lipdami laiptais pasiimkite papildomą krūvį ir lipkite į devintą aukštą. Pavargote? Sumažinkite tempą, tačiau nesustokite. Jei negalite kilti į viršų, tuomet leiskitės žemyn.

Treniruotės gryname ore

Jei jums nepatinka bėgioti, šį užsiėmimą gali pakeisti lipimas į kalną. Pulsas, lipant į kalną, gali padidėti net iki 140 – tai toks pats rezultatas kaip ir greitai bėgant. Be to, treniruotis juk geriausiai gryname ore.

Geriausiai vaikščioti ir bėgioti yra ant žolės, net ir tuo atveju, jei yra patryptas takelis. Tai labai naudinga sąnariams. Ką jau kalbėti apie smėlėtą jūros krantą, kuris dar ir prideda papildomo fizinio krūvio.

Beje, jei tingite laipioti laiptais arba neturite laiptinės, namuose galite pasistatyti suoliuką ir ant jo laipioti, žiūrėdami televizorių.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius