Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikas per daug valgo. Gal esate griežti?

Kanados Makligo universiteto mokslininkai teigia, kad vaikai, kurių tėvai yra pernelyg griežti ir emociškai nepriimtini, yra linkę persivalgyti. Skirtingai nei vaikai, kurių tėvai yra dėmesingi ir švelnūs.
Ar esate griežti tėvai?
Ar esate griežti tėvai? / Flickr.com

Amerikos Širdies asociacijos duomenimis, maždaug vienas trečdalis vaikų JAV turi antsvorį arba kenčia nuo persivalgymo sukeltų problemų. Mokslininkai mano, kad šis rodiklis gali būti susijęs su situacija šeimoje. Tuo tikslu Kanados mokslininkai ištyrė apie 38 000 vaikų iki 11 metų.

Specialistai išskyrė keturis auklėjimo stilius: autoritetingi tėvai, reikalaujantys ir reaguojantys į vaiko emocijas bei atsakantys į kylančius klausimus; autoritariniai tėvai, reikalaujantys, tačiau nereaguojantys; tėvai, kurie viską leidžia, reaguoja, tačiau nereikalauja; ir galų gale apsileidę tėvai – nei reikalaujantys, nei reaguojantys.

Eksperimento rezultatai parodė, kad vaikai nuo 2 iki 5 metų amžiaus, turintys autoritarinius tėvus, buvo linkę persivalgyti 30 proc. daugiau nei vaikai iš kitų grupių. Mokslininkai skelbia, kad skirtingi auklėjimo stiliai gali būti naudingi vaikams skirtingu metu, todėl tėvams svarbiausiai yra atkreipti dėmesį į savo santykį su vaiku.

Nors tyrimas buvo atliktas Kanados teritorijoje, tyrėjai įsitikinę, kad eksperimento rezultatai yra aktualūs ir kitoms šalims.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius