Vaikų antsvoris. 10 patarimų tėvams

Kai šeimoje kažkas kovoja su antsvoriu, labai sunku susilaikyti nuo komentarų ir patarimų. Tačiau kai nereikalingų kilogramų priauga vaikas, tuomet liežuvį reikėtų užrišti, kad netraumuotumėte vaiko.
Pireš drausdami, įsitikinkite, ar patys elgiatės taip pat
Pireš drausdami, įsitikinkite, ar patys elgiatės taip pat / Flickr.com
Temos: 1 Antsvoris

10 dalykų, kurių reiktų vengti, jei vaikas turi antsvorio.

Ieškoti kaltų

Vaikų apsivalgymo priežastys įvairios ir jas labai sunku kontroliuoti. Nereikėtų kaltinti savęs, maisto gamintojus ar gydytojus. Pripažinkite problemą ir spręskite ją: kartu su vaiku apsilankykite pas specialistus, analizuokite, ar iš tikrųjų šeima valgo teisingai, ar pakankamai judate.

Ignoruoti problemą

Jei vaikas yra apvalutis, mažai juda ir dažnai dūsta, nemanykite, kad visa tai dings su amžiumi. Jei abejojate, ar vaikas turi antsvorio, paskaičiuokite jo KMI arba apsilankykite pas gydytoją.

Sukurti uždraustą vaisių

Uždrausti produktai gali turėti nemalonių pasekmių. Greičiausiai, vaikas kels konfliktus dėl maisto ir vis tiek ieškos savo mėgiamų skanėstų pakeliui iš mokyklos. Jums reikia patiems sukurti sveikos gyvensenos sąlygas namuose ir rodyti vaikams pavyzdį.

Skatinti sėdimą gyvenimo būdą

Jei nusprendėte kovoti su vaiko antsvoriu, teks pamiršti apie pasyvų laisvalaikį. Stenkitės kartu daugiau vaikščioti pėstute, lankykite kartu baseiną, daugiau laiko praleiskite gamtoje ir vaikščiokite po miestą. Nupirkite vaikui dviratį, riedučius arba riedlentę.

Skirkite vaikui nesudėtingus buities darbus, kurie reikalauja fizinės jėgos: tegul tvarko butą, siurbia kilimus, neša šiukšles, eina į parduotuvę, kartu dirbkite darže ar sode.

Ir dar vienas svarbus punktas: kuo mažiau laiko praleiskite prie televizoriaus ar kompiuterio.

Būti blogu pavyzdžiu

Kiekvienam vaikui reikia gero pavyzdžio, ir, žinoma, pagrindinis veidrodis yra jo tėvai. Todėl praktika „daryk, kaip aš liepiu, o ne taip, kaip aš darau“ privers jus atsisakyti autoriteto.

Mankšta – tai linksma, teisinga mityba – tai skanu, ir tai jūs turite parodyti asmeniniu pavyzdžiu.

Bausti vaiką

Lengviausia parodyti vaikui, ką jis daro ne taip. Jūsų užduotis – išskirti teisingą elgesį. Negailėkite pagyrų: „ Tu šiandien šauniai žaidei futbolą!“, ir nekreipkite dėmesio į suplyšusius džinsus bei purvinus batus. Taip vaikas labiau pasitikės savimi.

Maistu skatinti

Vietoj to, kad už gerą pažymį vaišintumėte ledais arba už atsiprašymą atsipirktumėte mėsainiu, rinkitės kitus apdovanojimus. Kiekvieną kartą leiskite jam išsirinkti dovaną, susijusią su aktyviu laisvalaikiu.

Išsikelti nepasiekiamus tikslus

Keisti gyvenimo būdą reiktų nuo mažų dalykų. Padėkite vaikui išsikelti nedidelius, tačiau pasiekiamus tikslus, tarkim, kasdien atlikti 5 minučių mankštą. Švęskite kiekvieną mažą pergalę, kaip ir didelę: juk kiekvienas žingsnis – tai žingsnis į sveiką gyvenimo būdą.

Spręsti už vaiką, kas jam yra geriau

Žinoma, ar futbolas, ar gimnastika mažyliui padės numesti vieną kitą kilogramą. Tačiau jei vaikui nepatiks išrinktas sportas, jis vėliau ar anksčiau pradės iš jo išsisukinėti. Todėl klauskite vaiko, kas jam patinka: gatvės šokiai ar riedlenčių sportas?

Koncentruotis ties problema

Nereikia viso savo laisvo laiko skirti kovai su antsvoriu: ruošti specialų maistą, versti sportuoti arba sverti kasdien. Geriau priimkite sveiką gyvenimo būdą visa šeima: visi lankykite baseiną, daugiau vaikščiokite, kartu gaminkite. Taip išlošite visi, o vaikas net negalvos apie savo papildomus kilogramus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius