Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ scenoje laimę bando senbuviai: D.Virbilaitė dėl kojos traumos keitė pasirodymą

Nuvilnijus didžiųjų švenčių maratonui, į LRT Didžiąją studiją grįžo nacionalinės atrankos filmavimai. Sausio 9-ąją nufilmuota antroji atrankinė laida – joje muzikinių televizijos projektų dalyvių antplūdis. Scenoje pasirodė ir „Eurovizijos“ senbuviai. Iš viso susigrūmė 13 dalyvių.
Edgaras Lubys ir Donata Virbilaitė
Edgaras Lubys ir Donata Virbilaitė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Antrojoje atrankinėje laidoje kardus surėmė dviejų televizinių muzikinių projektų „X faktorius“ ir „Lietuvos balsas“ dalyviai. Iš 13-os vakaro dalyvių bemaž pusė buvo buvusių muzikinių laidų auklėtiniai.

Į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos sceną žengė „X faktoriaus“ dalyvės Justina Žukauskaitė, Paola Hart, „Lietuvos Balso“ dalyviai Justina Budaitė, Lukas Bartaška.

Penktą kartą atrankoje laimę bando Edgaras Lubys, trečią kartą – Gražvydas Sidiniauskas bei Valdas Lacko, antrą kartą eurovizinę sceną išbando legendinio šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvė Donata Virbilaitė.

Pirmosios atrankos dalyviai

1. „Tiramisu“ „The smell of your eyes“

2. Giedrius Nakas „Klaidos“

3. Justina Žukauskaitė „Hit me harder“

4. Lukas Bartaška „River of hope”

5. Paola Hart „I'll Be Alright”

6. Valdas Lacko „Dare"

7. Emilija Gogolytė „Riddle“

8. Edgaras Lubys „To the sky“

9. Donata Virbilaitė „Doing The Loop“

10. Gražvydas Sidiniauskas „Another Movie“

11. Justina Budaitė „Strength of a woman“

12. Banzzzai „I Don't Care“

13. „Original Copy“ „Power of Sounds“

Atrankos dalyvius vertino muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, vokalistė, pedagogė Giedrė Kilčiauskienė bei dainininkė, Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA tarybos narė Rasa Bubulytė.

Donata Virbilaitė į nacionalinės atrankos sceną žengė turėdama kojos traumą – raiščių patempimą. Tiesa, tai scenoje šokti nesutrukdė.

„Pasirodymas dėl to šiek tiek pakito – šokau viena koja“, – juokėsi atlikėja.

Ji scenoje pasirodė ne viena, kompaniją palaikė merginų grupė „Bing Bang“. Bendras darbas su grupe po „Eurovizijos“ nesibaigs – po atrankos jos ketina ir toliau koncertuoti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donata Virbilaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donata Virbilaitė

Daina, kurią jai pasiūlė atrankos rengėjai, Donata labai džiaugiasi ir mano, kad būtent tokia daina Lietuvai galėtų atnešti sėkmę „Eurovizijoje“ Izraelyje.

15min primena, kad traumą D.Virbilaitė patyrė gruodžio 26-osios dieną užėjusi į parduotuvę, Donata slystelėjo ant šlapių pritryptų grindų, teko net kreiptis į gydytoją.

„Skausmas buvo toks stiprus, kad norėjau visas lentynas išvartyti“, – prisiminė atlikėja.

D.Virbilaitė tą pačią dieną nuvyko į Lazdynų ligoninę, tačiau gerų prognozių iš daktarų neišgirdo. „Apsidžiaugiau, kad bent jau nelūžo kaulas, nes tektų daryti operaciją. Tačiau kadangi kojos raištis buvo stipriai sumuštas ir patemptas, teko dėtis įtvarą“, – pasakojo Donata.

Vaikščioti su įtvaru atlikėjai teks mažiausiai kelis mėnesius. Gydytojai taip pat patarė bent dešimt dienų nesikelti iš lovos, tačiau minutės tikslumu suskaičiuotos paskutinės gruodžio dienos tokio „poilsio“ neleidžia.

Gražvydui Sidiniauskui trečiadienio vakaras tikrąją to žodžio prasme buvo karštas, muzikinių projektų dalyvis laidos filmavimo metu karščiavo ir buvo užkimęs – tačiau atrankos rengėjų siūlymo pažeminti dainos tonaciją atsisakė. Pasak jo, taip daina būtų praradusi dalį žavesio.

„Pažeminus tonaciją – daina prarastų skambesį, to nenoriu daryti, nes tada daina neskambės taip, kaip noriu, kad skambėtų, žiūrovai nepamatytų viso dainos žavesio“, – 15min kalbėjo G.Sidiniauskas.

Atrankinėje laidoje Gražvydas ne tik negalėjo atskleisti savo balso subtilybių, su juo nepasirodė ir šokėjai. Jei papuls į pusfinalį, ten dainininkas žada parodyti galutinį ir iki galo išpildytą pasirodymo variantą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

Daina „Another Movie“, juokauja Gražvydas, kaip įprastai apie meilę, lemtingus gyvenimo posūkius ir buvimą kartu. Ją atrankai pasiūlė užsienio kūrėjai.

„Iš pirmo žvilgsnio daina gali pasirodyti lengvas popsas, bet iš tikrųjų ji yra labai sunki, daug vokalinių sugebėjimų reikalaujanti daina. Taip, tai eurovizinis kūrinys, tačiau alternatyvus, electro stiliaus, kokybiškas kūrinys“, – pasakojo Gražvydas.

„Eurovizijos“ senbuvis, čia penktą kartą grįžtantis Edgaras Lubys antroje atrankos laidoje pristatė savo kurtą dainą „To the Sky“. Ją atlikėjas pasakoja sukūręs dar prieš kurį laiką, tačiau tam, kad išvystų dienos šviesą, jai reikėjo laiko.

„Daina yra aliuziją į devintą dešimtmetį, į laiką, kada žmonės gyvenimo futurizmo idėjomis. Po visu tuo slepiasi pozityvumas, buvo daug romantikos. Daina nėra nei moderni, nei labai šiuolaikiška. Tai buvo laikai, kai muzika turėjo melodiją, harmoniją, aš jai šiek tiek pridėjau šiuolaikinių efektų“, – apie dainą kalbėjo E.Lubys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Lubys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Lubys

Kurdamas dainą, atlikėjas sakė negalvojęs apie eurovizinį formatą, vienintelis konkursui svarbus dalykas – trijų minučių kūrinio trukmė.

„Pastarieji metai įrodė, kad eurovizinio dainos standarto nebėra. Ačiū Dievui, nes dabar konkursas atviras visiems dainų kūrėjams ir visiems muzikos stiliams, nuo roko iki pop“, – 15min sakė Edgaras.

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

Justina Budaitė – 12 balų

Edgaras Lubys – 10 balų

Lukas Bartaška ir Paola Hart – 8 balai

Emilija Gogolytė „Riddle“ – 6 balai

Gražvydas Sidiniauskas – 5 balai

Giedrius Nakas – 4 balai

„Original Copy“ – 3 balai

Justina Žukauskaitė – 2 balai

Donata Virbilaitė – 1 balas

Banzzzai, „Tiramisu“ ir Valdas Lacko – 0 balų

Antrą „Eurovizijos“ atrankos laidą LRT žiūrovai išvys sausio 19 dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji „Eurovizijos“ atranka: komisijos ir žiūrovų skoniai nesutapo, į pirmą vietą šovė „MaNNazz“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius