Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką į „Euroviziją“ siunčia Lietuvos kaimynai: išrinkite savo favoritą

Jau po pusantro mėnesio 43 šalių atstovai susitiks Lisabonoje, Portugalijoje, kur įvyks visų laukiamas ir sekamas „Eurovizijos“ dainų konkursas. Šiuo metu jau aiškūs visi atlikėjai, kurie savo pasirodymais bandys pavergti Europą. 15min siūlo susipažinti su Lietuvos kaimynų pasirodymais.
Alekseev, Laura Rizzotto, Gromee ir Lukas Meijeris, Julija Samoilova, Elina Nechayeva
Alekseev, Laura Rizzotto, Gromee ir Lukas Meijeris, Julija Samoilova, Elina Nechayeva / Scanpix, instagram nuotr.

Nors Estija ir nėra kaimyninė šalis, visgi Lietuvai – itin artima, todėl čia bus apžvelgtas ir jų pasirodymas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: į Lisaboną keliauja Ieva Zasimauskaitė

Lenkija šiemet į „Euroviziją“ siunčia dainininko ir didžėjaus duetą – į Portugaliją važiuoja Gromee ir Lukas Meijeris su daina „Light Me Up“.

Įdomu tai, kad atlikėjas Lukas Meijeris yra švedas rokeris, grojantis grupėje „No Sleep For Lucy“. Tačiau šįkart atstovaus Lenkijai. Jo partneris Gromee – žinomas šalyje elektroninės muzikos prodiuseris, kuris pasirodymo metu stovi prie didžėjaus pulto.

VIDEO: Gromee feat. Lukas Meijer - Light Me Up - Poland - Official Video - Eurovision 2018

Baltarusijai gegužės mėnesį vyksiančioje „Eurovizijoje“ atstovaus ukrainietis Aleksejevas su daina „Forever“. 24-erių atlikėjas prieš kelerius metus tapo finalininku muzikiniame projekte „Ukrainos balsas“.

Įdomus dalykas, kad iš pradžių Aleksejevas buvo padavęs paraišką dalyvauti Ukrainos atrankoje į „Euroviziją“, tačiau netrukus ją atsiėmė. Po kiek laiko gerbėjai sužinojo, kad jis savo laimę visgi nori bandyti atstovaudamas Baltarusijai.

Netrukus kilo dar vienas skandalas – konkurso taisyklės nurodo, kad atlikėjas eurovizinę dainą viešumai gali pristatyti tik nuo rugsėjo mėnesio, o Aleksejevas kūrinį „Navsegda“ jau dainavo koncertuose anksčiau. Tačiau sutrumpinęs dainą ir išvertęs ją į anglų kalbą, šią taisyklę jis kaip ir apėjo, ir su ja važiuos į Portugaliją.

VIDEO: ALEKSEEV - FOREVER - Belarus - Official Music Video - Eurovision 2018

Praėjusiais metais į Ukrainą neįleista Rusijos atstovė 28-erių Julija Samoilova „Eurovizijos“ konkurse pasirodys šiemet.

Prie neįgaliųjų vežimėlio prikaustyta J.Samoilova turėjo dalyvauti 2017 metų „Eurovizijoje“ Kijeve, bet Ukrainos saugumo tarnyba dėl koncerto Kryme uždraudė jai įvažiuoti į šalį. Europos transliuotojų sąjunga siūlė Rusijai atsiųsti kitą atstovą, tačiau „Pervyj kanal“ tokio pasiūlyto varianto atsisakė.

Šįkart Julija konkurse pasirodys su nauja daina „I Won’t Break“.

VIDEO: Julia Samoylova - I Won't Break - Russia - Official Music Video - Eurovision 2018

Latvių atstovė – Laura Rizzotto su kūriniu „Funny Girl“. Atlikėja – 23-ejų mergina, gimusi Brazilijoje ir turinti latviškų šaknų.

Bagažą ji turi išties nemenką – rašo dainas, groja gitara, pianinu, prieš kelerius metus išleido debiutinį albumą. Laura yra studijavusi vienoje prestižiškiausių pasaulio mokyklų – Berklio muzikos koledže, taip pat magistrinio mokėsi Kolumbijos universitete.

VIDEO: Laura Rizzotto - Funny Girl - Latvia - Official Music Video - Eurovision 2018

Estija šiemet į „Euroviziją“ siunčia operos solistę, sopraną, Eliną Nečiajevą. 25-erių atlikėja savo šaliai atstovaus su itališka daina „La forza“.

Operiniu balsu dainuojanti mergina kūrinyje atskleidžia itin platų savo diapazoną, Elina gali dainuoti labai aukštai – tą parodo dainos pabaigoje.

VIDEO: Elina Nechayeva - La Forza - Estonia - Official Video - Eurovision 2018

Na, ir žinoma, kviečiame prisiminti mūsų atstovę „Eurovizijoje“ Ievą Zasimauskaitę ir jos kūrinį apie amžiną meilę „When We're Old“.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė - „When we‘re old“ - Didysis Eurovizijos atrankų finalas 2018

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius