-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina uždraudė Rusijos atstovei Julijai Samoilovai dalyvauti „Eurovizijoje“

Trečiadienį Ukraina uždraudė Rusijos atstovei Julijai Samoilovai dalyvauti „Eurovizijoje“, praneša BBC. Dainininkei neleista įvažiuoti į šalį, nes 2015-aisiais ji koncertavo okupuotame Kryme.
Julija Samoilova
Julija Samoilova / Eurovision.tv nuotr.

Žinią, kad dainininkė nebus įleista į Ukrainą ir negalės dainuoti konkurse, BBC paskelbė trečiadienio popietę. Argumentas – J.Samoilova 2015-aisiais koncertavo okupuotame Kryme, ir nuo tada jai uždrausta įvažiuoti į šalį. Taigi ir kelionė į „Euroviziją“ būtų nelegali.

Rusija piktinasi

Rusija iš karto pasipiktino Ukrainos sprendimu uždrausti lankytis šalyje J.Samoilovai.

„Tai dar vienas piktinantis, ciniškas ir nežmoniškas Kijevo valdžios aktas“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Giržadas apie eurovizinį J.Samoilovos skandalą: „Niekas negali vetuoti Ukrainos sprendimo“

VIDEO: Maskvos gatvėse rusai piktinasi Ukrainos sprendimu neįsileisti jų atstovės „Eurovizijoje“

„Eurovizijos“ organizatoriai nusivylę Ukrainos sprendimu

„Eurovizijos“ dainų konkursą organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga trečiadienį pareiškė esanti nusivylusi Ukrainos pareigūnų sprendimu neįsileisti Rusijos atlikėjos Julijos Samoilovos.

„Instagram“ nuotr./Julija Samoilova
„Instagram“ nuotr./Julija Samoilova

„Turime gerbti priimančios šalies vietos įstatymus, bet esame giliai nusivylę šiuo sprendimu, nes manome, kad jis neatitinka konkurso dvasios“, – teigiama sąjungos pranešime spaudai.

Europos transliuotojų sąjunga žada „tęsti dialogą su Ukrainos valdžia, siekiant užtikrinti, kad visi artistai galėtų dalyvauti 62-ajame Eurovizijos dainų konkurse Kijeve gegužę“.

Uždraudė įvažiuoti 3 metus

Trečiadienio rytą buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pareigūnas Oleksandras Tkačukas pranešė apie ketinimus uždrausti rusei atvykti į Ukrainą.

„Dokumentai dėl uždraudimo Julijai Samoilovai įvažiuoti į Ukrainą trejus metus parengti. Sprendimą priimsime artimiausiu metu“, – spaudos konferencijoje nurodė O.Tkačukas. Netrukus šis sprendimas buvo priimtas.

J.Samoilova su daina „Flame is Burning“ turėjo atstovauti Rusijai šiemetinėje Eurovizijoje, kuri įvyks Kijeve. Dainininkė nuo vaikystės yra prikaustyta prie vežimėlio.

SBU anksčiau pranešė, kad patikrins informaciją apie galimus J.Samoilovos apsilankymus Rusijos okupuotame Kryme ir priims sprendimą dėl jos atvykimo į Ukrainos teritoriją.

Video kadras/Julija Samoilova
Video kadras/Julija Samoilova

Kovo 20 dieną paaiškėjo, kad SBU parengė sprendimą uždrausti J.Samoilovai atvykti į šalį. „Atitinkamas dokumentas dėl uždraudimo jai atvykti jau parengtas“, – kiek anksčiau žurnalistams sakė SBU vadovas Vasilis Hrycakas.

Šiemetinė Rusijos atstovė kelia politinę įtampą, nes abi kaimynės nuo pat Krymo okupacijos 2014 metų kovą yra įsitraukusios į piktą ginčą.

Eurovizijos konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir Maskva.

J.Samoilova naujienų agentūrai AFP telefonu patvirtino, kad 2015 metų birželį dalyvavo iškilmingame sporto populiarinimo koncerte Kryme.

Kai tik J.Samoilova buvo paskelbta Rusijos atstove „Eurovizijoje“, šis faktas buvo minimas, kaip galintis sužlugdyti jos dalyvavimą konkurse, nes Ukraina, remdamasi tokiu pagrindu, įtraukia Rusijos popdainininkus į „juoduosius“ sąrašus.

VIDEO: Julia Samoylova - Flame Is Burning (Russia) Eurovision 2017 - Official Video

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius