-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Eisimantas liko nesuprastas: vakcinacijos kabinete sulaukė keisto pasiūlymo

Į vakcinacijos vietą atėjęs Arnoldas Eisimantas nebuvo iš anksto užsiregistravęs, tad aktoriaus nenustebino faktas, kad norimos vakcinos tą dieną jau nebebuvo ir teko registruotis kitai dienai. Tačiau jį nustebino vakcinacijos punkto darbuotojo atsakymas paklausus apie galimybę gauti vakcinos gamintojo lipduką ir duomenų suvedimą į skiepų knygelę. Šį incidentą 15min pakomentavo ir Sveikatos apsaugos ministerija.
Arnoldas Eisimantas
Arnoldas Eisimantas / Vytauto Petriko nuotr.

Situacija, kuri nutiko sekmadienio popietę, Arnoldas pasidalijo su savo feisbuko sekėjais. Kaip 15min sako pats aktorius, šiuo įrašu jis nieko neagituoja ir nuo nieko neatkalbinėja. Jis tik tikisi, kad galbūt atitinkami asmenys sureaguos ir atsakys į paprastą klausimą.

„Atrodo, kad yra labai mažai informacijos apie skiepijimo procedūros taisykles ir atsakomybes – juk kuo daugiau aiškumo, tuo mažiau spekuliacijų ir baimių. Uždavus paprastą klausimą apie vakcinos duomenų suvedimą į popierinį skiepų pasą, buvo pasiūlyta išvis nesiskiepyti, jei kažkas nepatinka“, – 15min sakė A.Eisimantas.

Pasak aktoriaus, jam buvo pasakyta, kad jis gaus galimybių pasą, ir tai viskas. Bet, kaip pats teigia, jo klausimas ne apie galimybes, o apie vakcinos serijos numerį ir gamintoją – Arnoldas tiesiog pasiteiravo, ar atėjęs skiepytis asmuo turi teisę paprašyti, kad popierinis skiepų pasas būtų pilnai užpildytas.

Aktorius tikina, kad visi prieš tai jo gauti skiepai yra suregistruoti minėtame pase, todėl nesupranta, kuo šis atvejis yra išskirtinis.

Kaip Arnoldas tikina, jo tikslas ne viešai piktintis, o išsiaiškinti šį precedentą ir gauti informacijos, kuri gali būti aktuali ir kitiems, susidūrusiems su panašiomis situacijomis.

A.Eisimantas savo feisbuko paskyroje rašė:

„Turiu klausimą dėl vakcinacijos. Klausiu tiesiai Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos. Nuėjau šiandien apie 14.30 val. pasiskiepyti. Atėjau į vakcinacijos vietą esančioje Lukiškių aikštėje, Vilniuje. Būdelėje sėdintis darbuotojas pasakė, kad mano pasirinktos vakcinos šiandien jau nebeturi. Registruojuosi kitai dienai. Kol įvedinėja duomenis, išsitraukiu savo suaugusiųjų skiepų paso knygelę ir paklausiu, ar atėjus ryt skiepytis, įklijuos man joje lipduką iš vakcinos pakuotės, kad matyčiau serijos numerį ir pavadinimą. Staiga pradeda keistis darbuotojo tonas ir jis meta man frazę: „Ne, mes tokiais dalykais neužsiiminėjam. Ko jūs čia klausinėjat? Nepatinka – nesiskiepykit, galiu iškart išregistruoti!“

Stoviu ištiktas lengvo šoko ir negaliu patikėti tuo, ką išgirdau. Sakau, kad aš klausiu tik to, kas tiesiogiai susiję su vakcina ir skiepijimo procesu. Kad net šunį nuvežus skiepyti į VET kliniką užpildo skiepų knygelę ir įklijuoja lipduką, kuris yra kaip vakcinos sertifikatas.

Tada iš už širmos išlenda med. sesutė, kuri atlieka patį skiepijimą ir sako: „Čia tų skiepų bus tiek, kad greit nebetilps jums į knygutę....“ Klausiu, ką ji turi omeny, bet ji nieko nebeatsako. Aš tada pasakau, kad klausiu paprastus klausimus, kurie susiję tik su vakcinacija ir paprasta registracijos procedūra ir noriu tik lipduko į savo skiepų knygelę. Jei neturite atsakymo, sakykite nežinau. Tai jau bus atsakymas, bet nekelkite prieš mane balso ir nekvailinkite.

Registracijos neatšaukiau. Manau, kad ten buvo lengvai peržengtos ribos kalbant apie bendravimo etiką (ir tikrai ne iš mano pusės). Bet šis įrašas net ne apie tai. Aš tik noriu sužinoti, ar turiu teisę paprašyti vakcinos lipduko. Taip pat paprašyti, kad būtų užpildyta mano knygutė, ar ne. Nes vakcinavimo vietoje niekas nieko atsakyti negalėjo. Tik pakeltu balsu pasiūlė nesiskiepyti, jei kažkas nepatinka. O gal mano prašymas buvo nepagrįstas ir neteisus esu aš.

Buvau ne vienas. Tad yra žmogus, galintis paliudyti, kad nei milimetru nešvelninu ir neaštrinu. Nei pačio įvykio, nei šito įrašo. Aš tik noriu paklausti.“

Lipduką galima gauti

Dėl šios situacijos 15min susisiekė su SAM Spaudos tarnybos patarėja Neringa Mikėnaite. Ji patikino, kad aktoriaus minėtąjį lipduką iš tiesų galima gauti.

„Lipduką ar įrašą su spaudu gali išduoti poliklinika ar šeimos gydytojas. Vakcinavimo centruose visa informacija įvedama el. būdu į esveikata.lt ir yra prieinama kiekvienam žmogui“, – paaiškino SAM Spaudos tarnybos patarėja N.Mikėnaitė.

Anot N.Mikėnaitės, dėl įrašo skiepų knygelėje galima kreiptis į polikliniką, kurioje priregistruotas asmuo.

„Taigi, norint, kad įrašas apie vakcinaciją atsirastų skiepų knygelėje, galima kreiptis į savo šeimos gydytoją arba į polikliniką, kurioje asmuo yra prisiregistravęs“, – 15min komentavo SAM Spaudos tarnybos patarėja N.Mikėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius