-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus miesto šventės vyšnia ant torto – SEL už 20 tūkstančių eurų, atvykti kvietė pats meras

Jaunystėje prie didžėjaus pulto stovėjęs Alytaus meras Nerijus Cesiulis žino, kaip surengti trankų vakarėlį, tokį ruošiasi miestui padovanoti ir jo gimtadienio proga. Tik vietoj torto čia bus mėgaujamasi Egidijaus Dragūno koncertu, kuriam savivaldybė nepagailėjo keliasdešimt tūkstančių.
Nerijus Cesiulis, Egidijus Dragūnas
Nerijus Cesiulis, Egidijus Dragūnas / Žygimanto Gedvilos nuotr

Alytaus miesto savivaldybė vasarį savo oficialiame puslapyje paskelbė, kad, kaip ir kasmet, birželio pirmosiomis savaitėmis vietiniai ir miesto svečiai bus maloniai kviečiami į gimtadienio šventę.

Šiemet birželio 12-14 dienomis Dainų slėnyje ir jo prieigose vykstanti šventė pavadinta, kaip rašoma puslapyje, itin jaukiai – „Namai suARTina“.

„Namai juk labai brangi vieta, kaip ir gamta, kuri mus supa. <...> Tikimės, kad su nekantrumu laukiate vienos didžiausių ir gražiausių metų švenčių – Alytaus miesto gimtadienio“, – džiaugėsi savivaldybė.

Pranešta, kad miesto švente taip pat rūpinasi ir Alytaus miesto teatras, pakvietęs šventės temą kurti drauge. Šiuo metu alytiškiai kviečiami siūlyti naujas idėjas ir mintis, eisenos spalvą, jungiamąjį simbolį, net sukurti vizualinį šventės identitetą ir jo pritaikymą.

Vis dėlto, panašu, kad šiuo metu miestiečiams svarbiau, kad po audringos miesto šventės nebūtų nusiaubtas Alytus. Taip su nerimu juokaujama internete išgirdus, kokia gi pagrindinė žvaigždė pūs žvakutę nuo torto.

Pagrindinė dovana – skandalingasis E.Dragūnas

Vis pateikdama daugiau naujienų apie žadamą šventę, Alytaus miesto savivaldybė pranešė, kad šiemet Egidijui Dragūnui-Sel patikėta linksminti alytiškius.

Tai, kad vienas skandalingiausių šalies atlikėjų surengs koncertą miesto šventėje, nebuvo staigmena, mat praėjusiais metais jis savo kūriniais drebino Panevėžį.

2019-ųjų rugsėjo pradžioje Panevėžys taip pat minėjo savo gimtadienį, tačiau dovana tąkart pasidžiaugė ne visi. Kaip 15min jau rašė, panevėžiečiai piktinosi dėl 40 tūkst. eurų, kuriuos SEL koncertui skyrė miesto savivaldybė. Tąkart teigta, kad 20 tūkst. eurų atseikėta pačiam Selui, dar tiek pat – 20 tūkst. eurų – jo komandai už dviejų valandų koncerto su šviesų efektais surengimą.

Alytui paskelbus, kad vyks panaši šventė su tuo pačiu atlikėju, miestiečiai šiek tiek sunerimo. Ar tik nepasikartos tas pats Panevėžio scenarijus ir ar miestas sugebės užtikrinti tvarką?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas ir Kotryna Kozlovaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas ir Kotryna Kozlovaitė

Komisija nubalsavo vienbalsiai

15min susisiekus su miesto kultūros skyriaus vedėja Vilma Liaukuviene, ji patvirtino, kad kartu su Alytaus teatro direktore Inesa Pilvelyte ir sudaryta darbo grupe nuspręsta, kad šiemet alytiškius linksmins E.Dragūnas. Būtent ši Alytaus teatro suformuota grupė yra atsakinga už renginio programą.

Anot V.Liaukuvienės, miesto savivaldybė labai džiaugiasi, kad atlikėjas sutiko surengti koncertą, darbo grupė kone vienbalsiai išreiškė palaikymą idėjai.

Su žvaigžde kalbėjosi pats meras

Alytaus meras irgi džiaugiasi, kad jo gimtąjį miestą sudrebins atlikėjas, kurio dzūkai labai ilgai laukė, su paties muzika užaugo ir pats N.Cesiulis.

Jis šių dienų Lietuvos viena žymiausių žvaigždžių, norime padaryti tai, ko Alytus dar niekada nedarė. Galiu garantuoti, kad jeigu praėjusių metų šventė buvo rekordinė, šiemet sunkiai tilpsime, o Selas bus ta vyšnia ant torto, kurios visi labai laukia“, – įsitikinęs miesto meras.

N.Cesiulis pabrėžia esąs išties didelis gerbėjas, tikisi, kad ir scenoje nuskambės jo mėgstamiausias kūrinys „Aš žiūriu į tave, pasauli“.

Meras tikino, kad pats derybų metu skambino E.Dragūnui pasitikslinti, ar tinka visos sąlygos, ar koncertas įvyks.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis

Tiesa, kurie abejoja, ar verta tiek išleisti SEL koncertui, meras atkerta, kad ne ką mažiau miestui kainavo ir Andrius Mamontovas. Anot mero, jo žiniomis, jaunoji karta dėl šio sprendimo yra labai patenkinta, vyresnių savivaldybė taip pat nepamiršo – juos džiugins akapelos.

Į kalbas, kad pasikvietus į šventę skandalais garsėjantį atlikėją gali būti neramumų, meras reaguoja ramiai. N.Cesiulis įsitikinęs, kad kartos keičiasi, jaunimas tampa vis kultūringesnis, tačiau neatmeta, kad gali vykti policijos pareigūnų įsikišimo pareikalausiančių nutikimų.

„Kai jaunimas linksminasi, kur nebūna kokių nutikimų. Visada pasitaiko, tačiau tikrai galiu garantuoti, kad niekas Alytaus miesto nenugriaus. Mes pasirūpinsime ir didesne apsauga, ir prieš renginį žmonėms priminsime, kaip svarbu nešiukšlinti, kultūringai elgtis ir nekilnoti kojų į orą“, – patikino miesto meras.

E.Dragūnas Alytui atsiėjo pigiau

Kaip 15min patvirtino V.Liaukuvienė, sutartis su Egidijumi Dragūnu jau yra sudaryta, aptartos ir koncerto sąlygos. Jei Panevėžiui jo pasirodymas kainavo 40 tūkst. eurų, Alytui derėtis pavyko geriau.

Anot savivaldybės atstovės, miestas gerokai sutaupė – jiems pasirodymas kainuos dvigubai pigiau. Vis dėlto už 20 tūkst. eurų pasirodysiantis E.Dragūnas pritaikė ne vienkartinę nuolaidą, bet iškėlė sąlygą, kad renginyje galėtų dirbti jo rėmėjai. Šiuo metu atlikėjas bendradarbiauja su vaisvandeniais prekiaujančia įmone.

Iš viso Alytaus savivaldybė miesto šventei ruošiasi skirti 70 tūkst. eurų, bet jau žino, kad šios sumos neužteks. Tiesa, praėjusiais metais savivaldybė skyrė taip reikalingus papildomus 30 tūkst. eurų, tačiau to šiemet negalėjo padaryti dėl rudenį įvykusio didžiulio gaisro.

Tikimasi, kad likusius pinigus miestas gaus iš rėmėjų ir mugės organizatorių, manoma, kad pavyks surinkti net daugiau nei 100 tūkst. eurų.

„Pernai iš rėmėjų finansais ir paslaugomis gauta apie 30 tūkst. eurų. Šiais metais, po sėkmingai organizuotos praėjusių metų miesto šventės, tikimės didesnės rėmėjų paramos“, – 15min viltingai kalbėjo Alytaus miesto kultūros skyriaus vedėja.

Simono Šereivos ir Mato Žutauto nuotr./SEL koncerto Klaipėdoje akimirka
Simono Šereivos ir Mato Žutauto nuotr./SEL koncerto Klaipėdoje akimirka

Papildomus iš rėmėjų gautus pinigus miestas investuos ne į gausesnę programą ar dar daugiau dienų šventei, bet problemų, kurios pasimatė praėjusiais metais, šalinimui.

Pavyzdžiui, papildomos lėšos suplanuotos pagerinti viešojo transporto veiklą, apsaugai.

Praėjusių metų šventės akimirkos – vaizdo įraše:

VIDEO: Alytaus šventės koncertas III: 8 KAMBARYS, A. CHOŠNAU, MONIQUE, A. MAMONTOVAS

Savivaldybė tikisi, kad paveldas nebus nuniokotas

Praėjusiais metais Alytuje surengtos miesto šventės metu, kai koncertavo Andrius Mamontovas, Alytuje apsilankė apie 20 tūkst. žiūrovų.

Anot savivaldybės atstovės, dėl tokią didelę masę žmonių pritraukiančio renginio vietos nerimauti nereikėtų. Dainų slėnis – pakankamai didelė erdvė, pritaikyta tokioms šventėms ir talpinanti daug žiūrovų.

„Net tada, kai Alytuje buvo skaičiuojama 80 tūkst. gyventojų, ši erdvė, kurioje vykdavo didelės šventės, sutalpindavo visus norinčius. Kadangi Alytuje gyventojų sumažėjo beveik perpus, laukiame daug miesto svečių“, – pabrėžė V.Liaukuvienė.

Paklausta, kaip planuojama reguliuoti mieste eismą bei, tikėtina, užplūsiantį automobilių srautą, V.Liaukuvienė sako, kad Alytus jau turi tokios patirties ir su problemomis susidurti neturėtų.

Automobilių stovėjimo vietos bus derinamos policijos pareigūnų, jie taip pat pasirūpins ir miestiečių bei svečių saugumu šventės metu.

Alytus, kuris planuoja priimti dar daugiau svečių nei praėjusiais metais, tikisi, kad visgi visi jie bus sąmoningi ir atsakingai bei puoselės kultūrinį paveldą.

„Pernai metais Dainų slėnio teritorijoje esantis kultūros paveldas, t. y. pėsčiųjų ir dviračių tako šlaitai, nebuvo nuniokoti, jiems nebuvo pakenkta. Šventės metu jokių didesnių incidentų neįvyko, policija neužfiksavo daugiau įvykių negu eilinį savaitgalį“, – sakė V.Liaukuvienė.

Vis dėlto ne į visus klausimus dar yra rasti atsakymai. Anot kultūros skyriaus vedėjos, vis dar yra sprendžiama, kokių priemonių bus imtasi siekiant užtikrinti švarą bei tvarką šventės metu ir po jos.

Taip pat dar nėra aišku, kokie papildomi atlikėjai džiugins gyventojus ir svečius. Žinoma, kaip ir Panevėžio atveju, taip ir Alytaus – jų pasirodymai miestui kainuos mažiau. Tačiau, atstovės teigimu, tai nereiškia, kad nebus daugiau žvaigždžių. Pavyzdžiui, praėjusiais metais pagrindine kviestine žvaigžde tapo Andrius Mamontovas, o į sceną taip pat lipo „8 Kambarys", Monique, Alanas Chošnau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius