-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivis – apie išskirtinį jaudulį dainuojant su Renata ir kaip „pakišo“ E.Kaniavą

Gerai žinomas atlikėjas Deividas Norvilas-Deivis grįžta į Lietuvos koncertų sales paminėti 25-erių metų scenoje su savo legendinėmis dainomis. Lankydamasis 15min studijoje, jis atvirai papasakojo, kad dainuodamas su savo žmona Renata Norvile beveik visada jaudinasi, o su dėstytoju Eduardu Kaniava jam būdavo ramu.
Deivis Norvilas, Renata Norvilė, Eduardas Kaniava
Deivis Norvilas, Renata Norvilė, Eduardas Kaniava / Luko Balandžio ir Irmanto Gelūno nuotr.

Deivis 15min studijoje papasakojo apie savo muzikinius etapus. Pirmasis – su grupe „Liūdesio gėlės“, kurioje groti pradėjo būdamas 15-os metų. Tada sekė etapas su broliais Bendžiais, kai atsirado tas Deivis, kurį pažino dauguma žmonių. Vėliau, po Stasio Šimkaus konservatorijos, atlikėjas pradėjo mokytis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurioje ir susipažino su dėstytoju Eduardu Kaniava.

„Buvome paprašyti duetu sudainuoti dainą. Mes tikrai nesitikėjome tokio pasisekimo. Vėliau atsirado keli albumai, koncertiniai turai. Turime daug prisiminimų su dėstytoju, ne tik muzikinių, bet ir iš žvejybos kartu. Buvo nuostabus laikas. Iš jo gavau gyvenimišką, elgesio, bendravimo mokyklą“, – 15min studijoje pasakojo D.Norvilas.

O iki šiol besitęsiantis etapas su Renata prasidėjo 2007 metais „Žvaigždžių duetuose“: „Na ir pažindinamės iki šiol.“

Deivis pripažino, kad, dainuodamas su Eduardu, jis niekada nesijaudindavo: „Jis mane traukė iš keblių situacijų. O su Renata man yra taip pat, kaip dainuoti vienam. Jaudinuosi ir už ją. Nežinau, kodėl taip yra, gal kažkoks nepasitikėjimas.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Deivis
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Deivis

Be viso to, atlikėjas papasakojo ir juokingą nutikimą ant scenos kartu su maestro.

„Kartą Eduardą esu pakišęs dainuojant Giacomo Puccini „Turandot“. Jis buvo sergantis, kūrinys sunkus, o pabaigoje, kulminacijoje, kur itin aukštos natos, jam užlūžo balsas. Dainuodamas vieną natą jis pagavo tą vadinamąjį gaidį.

Vietoj to, kad laikyčiau savo natą, aš koncerto metu ėmiau juoktis. Jis man kaip vožė į petį, sakydamas – draugą nelaimėje pažinsi.

Renata mūsų koncertą žiūrėjo kartu su ponia Barbora, tai pasakojo, kad tuo momentu ponia nuleido akis į žemę.

Tikrai žiauriai pasielgiau. Mane lengva išmušti iš vėžių, o čia vienas to įrodymas“, – 15min atviravo pašnekovas.

Dainininkas prabilo ir apie įkvėpimo paieškas. Anot jo, menininkas turi būti alkanas: „Pažiūrėkit, kokie eilėraščiai atsirado poetams būnant tremtyje. Tik sukrėtimo momentais kažkas pabunda viduje. Nežinau, kaip yra rašomi fantastiniai kūriniai ar komedijos, tikriausiai ne iš nevilties. Gal ten būna kita emocija.

Taip pat neįsivaizduoju, iš kur įkvėpimo semiasi Andrius Mamontovas, Marijonas Mikutavičius. Jų visai kiti rūpesčiai.“

Vyras tikino, jog būna mėnesių, kai neprieina prie gitaros, bet būna ir taip, kad tris-keturis mėnesius negali išeiti iš studijos. Kartą, kaip pasakojo, net šeima išvažiavo, sakydama, kad neįmanoma su juo būti ir liepė paskambinti, kai grįš į Žemę: „Bet jau ir pats jaučiau, buvau išėjęs. Visgi tą momentą reikia gaudyti, laikyti ir išnaudoti.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Deivis
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Deivis

Prakalbus apie Kalėdas, pašnekovas pripažino, kad Kalėdų Seneliu niekada persirengęs nebuvo. Priežastis – baimė, kad vaikai jį atpažins. Deivis juokavo, kad pas vaikus, kurie netiki Kalėdų Seneliu, jis neateina ir neatneša dovanų, todėl svarbu tikėti.

Beje, net ir per šventes jis vaikams su Renata nedainuoja. Visi kartu – taip pat ne.

„Nesame ta šeima, kur paimame gitarėlę ir pianinėlį ir visi susėdę dainuojame. Dainos mūsų namie yra labai retas svečias, nes vyresnėlis dainuoti nemėgsta, o mažylis tik retkarčiais ką nors paniūniuoja.

Neseniai turėjome sudainuoti vieną bendrą dainą, tai būtumėt matę vyresnėlio veidą. O mažylis iš viso buvo susinervinęs dėl purškiamo netikro sniego, sakė, kad ten ne sniegas, o šiukšlės. Ir visos dainos metu valėsi jį nuo savęs“, – juokėsi atlikėjas.

Gražiausias metų šventes sutiks Deivis kartu su šeima: „Kūčios yra labai didelė šventė. Jas stengiamės padalinti taip, kad vieną dieną pas mano tėvus, kitą – pas Renatos.“

Visą pokalbį su atlikėju galite išgirsti čia:

VIDEO: Deivis grįžta į koncertų sales: „Atliksime dainas, kurių negrojau 20 metų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius