-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dž.Butkutė atvirai apie juodžiausią gyvenimo etapą: „Absoliučiai viską praradau“

Su Lietuvos popscenos karaliene vadinamos Džordanos Butkutės dainomis užaugo ne viena karta. Vis dėlto 52-ejų dainininkės karjerą lydėjo ne tik šlovė, bet ir nuopuoliai, kurių kaltininku tapo alkoholis. Moteris vis labiau niko į priklausomybę ir turėjo praeiti nemažai laiko, kol pagaliau išdrįso sau pripažinti, jog turi problemų. Šiandien Džordana vėl rengia koncertus, yra užkariavusi gerbėjų širdis, o 15min laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ ryžosi širdį virpinančiai išpažinčiai.

Džordanos vyras Elegijus jau gerą dešimtmetį yra neatsiejama dainininkės gyvenimo dalis. Būtent jis palaikė ją net sunkiausiomis akimirkomis ir padėjo atsistoti ant kojų, tad šiandien jų santykiai yra kaip niekada tvirti.

„Mūsų santykiai labai sustiprėjo. Viskas eina tik geryn. Jis priprato prie mano choleriško charakterio, o aš – prie jo ramybės“, – džiaugiasi Dž.Butkutė.

Nuo pat jaunystės maištingu charakteriu pasižymėjusi dainininkė pripažįsta ne kartą bandžiusi save perauklėti, tačiau ramesne būti jai padeda būtent Elegijus.

„Jis specialiai nesistengia manęs šlifuoti, bet būdama kartu, darausi geresnė. Tokį žmogų sutikau pirmą kartą“, – sako Džordana.

Nors šiandien Dž.Butkutė jaučiasi rami bei laiminga, ji su siaubu prisimena, tai, ką praeityje teko išgyventi. Greta augančio žinomumo ir sėkmės Džordanos gyvenime atsirado alkoholis, kuris pradėjo griauti ilgai kurtą dainininkės karjerą. Tuo metu vis dažniau būdavo atšaukiami jos koncertai, o didelė drama vyko ir moters širdyje.

„Prisimenu, buvome su vyru namie, aš kariausi per baldus, lipau per lentynas ieškodama alkoholio, kurį buvau pasidėjusi. Tai buvo žingsnis iki nelaimės – nukritau, susitrenkiau galvą. Paprašiau palikti mane vieną, o jo akys buvo pilnos ašarų, – prisimena Džordana. – Buvo toks košmaras... Tikras siaubas. Dabar atrodo, kad visa tai vyko ne su manimi.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Džordana Butkutė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Džordana Butkutė

Dabar Dž.Butkutė įsitikinusi, kad Dievas specialiai ją nusiuntė tokiu keliu – tam, jog suprastų, kas iš tiesų yra svarbu.

„Iki tol aš skraidžiau padebesiais, viskas už mane būdavo padaryta, turėdavau milijonus draugų. Matyt, reikėjo taip pagyventi ir absoliučiai viską prarasti, – laidoje pasakoja Džordana. – Tik paskui supratau, kad labai pavargau, nebenoriu taip gyventi. Troškau būti su savo artimu žmogumi.“

Džordana neslepia ilgą laiką galvojusi, kad nėra tokia, kaip kiti priklausomybę turintys žmonės, todėl jai buvo neįtikėtinai sunku pripažinti, jog turi problemų su alkoholiu. Tik po kelių kartų Minesotos programoje išdrįsusi garsiai apie tai pasakyti, ji pajuto neapsakomą palengvėjimą.

„Kaip galėjau eiti ir pasakyti, kad aš, Džordana, esu alkoholikė? Buvo taip sunku... Pirmą kartą apsiverkusi išbėgau. Antrą kartą ištariau labai tyliai. Kai atėjau trečią ar ketvirtą kartą, man kažkas dzingtelėjo į galvą, ir aš drąsiau pasakiau, jog esu alkoholikė. Apsiverkiau iš laimės, nes man pasidarė taip gera... Po susitikimo puoliau skambinti Elegijui, kuris mane su tuo pasveikino.

Anksčiau nesuprasdavau, kaip žmonės gali gyventi neišgėrę šampano – juk taip linksmiau. Dieną galėdavau kalnus nuversti, bet vakarop energija pasikeisdavo. Tai yra baisu, kaip aš atrodydavau“, – sako dainininkė.

Kaip galėjau eiti ir pasakyti, kad aš, Džordana, esu alkoholikė?

Tuo metu Džordaną sugrąžinti į teisingą kelią bandė artimieji, kolegos ir gydytojai, tačiau jų žodžiai moters nepasiekė.

„Manęs nesupurtė mamos ašaros. Aplinkiniai sakė, kad aš kvaila – buvau talentinga, graži, jie klausė, kam taip žudau save. Gydytojai patarė ruoštis laidotuvėms. Viskas buvo sugriauta, net vandens negalėjau nuryti“, – atvirai pasakoja Dž.Butkutė.

Šiandien Džordana yra visiškai pasveikusi ir džiaugiasi iš naujo atradusi gyvenimą. Be to, dainininkės manymu, yra itin svarbu apie savo išgyventą etapą kalbėti garsiai, kadangi taip gali padėti kitiems.

„Tai yra gera proga tiems žmonėms, kurie dabar kenčia, susimąstyti, – teigia Dž.Butkutė. – Dievas viską taip sudėliojo, matyt, toks mano likimas. Supratau, kad negali būti jokio alkoholio.“

Visą pokalbį su Dž.Butkute žiūrėkite įraše:

VIDEO: Džordana Butkutė: šeimai buvo liepta ruoštis mano laidotuvėms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius