Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Drukteinis sukritikavo Druskininkų mero R.Malinausko žmoną: „Kam gėdytis virėjos profesijos?“

Ketvirtadienį įvykusios Druskininkų mero Ričardo Malinausko (54) trečiosios vedybos, apie kurias penktadienio vakarą pranešė 15min, neliko nepastebėtos ir žurnalisto, etiketo žinovo Giedriaus Drukteinio. Jam užkliuvo tai, kad už politiką 20 metų jaunesnė išrinktoji Vaida (34) gėdijasi savo profesijos.
Giedrius Drukteinis sukritikavo Druskininkų mero R.Malinausko žmoną: „Kam gėdytis virėjos profesijos?“
Giedrius Drukteinis sukritikavo Druskininkų mero R.Malinausko žmoną: „Kam gėdytis virėjos profesijos?“ / Vida Press ir Luko Balandžio nuotr.

Savo nuomonę šiuo klausimu G.Drukteinis išsakė feisbuke – žurnalistui nesuprantama, kodėl naujoji mero žmona savo profesijos neįvardija tiesiogiai.

„Kodėl kai kurie žmonės taip gėdijasi savo profesijų / specialybių, joms maskuoti pasitelkdami net politiškai korektiškus terminus? Štai jau trečią kartą vedusio Druskininkų mero nuotaka miglotai save pristato kaip „dirbusią maisto industrijoje“, nors kiekvienas suvokia, kad ji buvo tiesiog virėja (kucharka). Kas tame gėdingo? Galiausiai juk gali kaip ir bet kuris, baigęs kulinarijos kursus, apsišaukti „šefu“, bent jau „sous-šefu“, ir jokių pretenzijų!“, – stebėjosi Giedrius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

Anot Giedriaus, būna išimčių, kada savo užsiėmimo iš tiesų galima būtų gėdytis, tačiau juk virėjos profesija – nieko gėdingo.

„Suprantama, kai savo profesiją arba psichologinę būseną reikia išties slėpti, pvz., vietoje „grūzčiko“ save oriai vadinti „ekspeditoriumi“, o dirbant prostitute prisistatyti „malonumų ir laisvalaikio pramogų sektoriaus atstove“. Žinoma, padoriau atrodo į CV įrašytas teiginys, kad „2008-2010 metais dirbau someljė“, nors kiekvienas patyręs HR iškart supranta, kad po šia fraze slypi banalus faktas, kad aplikantas tuos metus nieko neveikė, o tiesiog gėrė.

Suprantama, kad savo vaikams, klausiantiems, kodėl Tavo šeima gyvena skurde ir nepritekliuje, reikia atsakyti, kad „užtat dirbu prie vieno įdomaus projekto draugiškame kolektyve su karjeros galimybėmis“, o išsiskyrus su savo vyru ar žmona visišką abejingumą savo vaikams ir artimiesiems reikia maskuoti po frazėmis „išmokau gyventi viena/galiu daugiau laiko skirti sau/keliauju sau vienas“. Viskas OK ir suprantama, bet kam gėdytis virėjos profesijos? Valgome juk tai visi! Ačiū jiems!“, – socialinėje erdvėje rašė Giedrius.

Tai, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas džiaugiasi jau trečiąja santuoka, penktadienio vakarą pranešė 15min. Žinią apie ketvirtadienį įvykusias vedybas 15min patvirtino Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė.

Pats R.Malinauskas nebuvo kalbus – priėmė sveikinimus, tačiau plėstis nenorėjo.

„Ačiū jums labai, gražaus savaitgalio“, – 15min keletą kartų pakartojo meras.

Vida Press nuotr./Ričardas Malinauskas su žmona Vaida
Vida Press nuotr./Ričardas Malinauskas su žmona Vaida

15min šaltinių žiniomis, santuoka rugpjūčio 1-ąją įregistruota Druskininkų Civilinės metrikacijos skyriuje. Ceremonijoje dalyvavo vos keli asmenys, o po oficialios dalies ir pietų vakare šventė persikėlė į kavinę, esančią prie skandalingojo „Vijūnėlės dvaro“.

Iki vestuvių pora draugavo mažiau negu metus. Tai, kad R.Malinauskas turi naują širdies draugę, paaiškėjo 2018-ųjų pabaigoje. Tada miesto vadovas su žavia šviesiaplauke ėmė rodytis įvairiuose renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius