Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ingos Stumbrienės vaikai skina pergales sporte: „Tai brangi investicija, bet atsiperka su kaupu“

Kol prieš šventes prekybos centruose žmonės skubėjo ieškoti vieni kitiems dovanų, Inga Stumbrienė su vyru Aivaru Stumbru džiaugėsi vaikų iškovotais medaliais ir jų pasiekimais sporto šakose. Žinoma moteris pasidžiaugė, kad dukra Estela atrado save ne tik kulinarijoje, bet ir tekvondo treniruotėse, o sūnus Gabrielius skina pergales futbolo stadionuose.
Inga Stumbrienė su šeima, sūnaus Gabrieliaus futbolo treneris Marius Zabarauskas
Inga Stumbrienė su šeima, sūnaus Gabrieliaus futbolo treneris Marius Zabarauskas / Asmeninio albumo, organizatorių nuotr.

15min Inga prisipažino, kad jos vyras labai norėjo, jog sūnus lankytų krepšinį, todėl iš pradžių jį nuvedė būtent į šias treniruotes. Vis dėlto vėliau pamatė, kad Gabrieliaus akys nespindi, kai grįžta iš pamokų ir pasiūlė išbandyti važinėjimą kartingais bei futbolą. Šį savaitgalį jis kartu su komanda laimėjo trečią vietą Sūduvos taurės vaikų futbolo turnyre.

„Dabar jam puikiai sekasi, džiugina ne tik pasiekimais, bet ir įmuštų įvarčių skaičiumi. Gabrielius tikrai atrado save“, – šypsojosi I.Stumbrienė.

Kalbėdama apie dukrą, žinoma moteris juokėsi sakydama, kad ji, kaip ir dauguma mamų, vaikystėje lankė šokius, todėl tikėjosi, kad jos Estela taip pat juos pamėgs.

Vis dėlto, anot Ingos, tai nepasiteisino. Mergaitė kur kas geriau jautėsi besisukdama kulinarijos srityje. Vėliau jos dėmesį patraukė tekvondo sportas.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės dukra Estela tekvondo treniruotėje
Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės dukra Estela tekvondo treniruotėje

„Manau, kad mergaitė privalo mokėti apsiginti. Jei ir nesieki aukštumų šiame sporte, svarbu išmokti kovoti už save. Pamenu, kad ir aš pati 13-kos metų lankiau tekvondo treniruotes, turiu ir pasiekimų šioje sporto šakoje“, – pasakojo Inga.

Vis dėlto ji įsitikinusi, kad pati didžiausia tėvų klaida – jų bandymas realizuoti vaikuose savo svajones, kurių patys nepasiekė: „Nereikia spausti vaiko, jei būrelis jam nepatinka. Mano vyras manė, kad sūnus galės išpildyti jo svajonę ir taps krepšininku, bet Gabrielius nesidžiaugė grįžęs iš treniruočių. Panašiai nutiko ir su dukra, tikėjausi, jog mergaitei privalu šokti dėl laikysenos, elegancijos, tačiau vėliau ji prisipažino norinti išbandyti kulinariją.“

Kol jos vaikai dar maži ir, anot Ingos, nėra tokie savarankiški, kad į būrelius nuvyktų patys, tėvai visada atranda laiko ir pasirūpina savo atžalomis: „Manome, kad tai yra labai vertinga investicija ne tik pinigų, bet ir laiko atžvilgiu. Kad vaikas atrastų savo pašaukimą, nebijome paaukoti savo darbų, su vyru dalijamės pareigomis, pasiskirstome, kas kurį vaiką nuveš arba pasiims iš būrelio.“

Anot Ingos, labai svarbu, kad atžalos išbandytų kuo daugiau įvairių sričių ir atrastų savo mėgstamiausią, kurioje galėtų realizuotis. Žinoma moteris įsitikinusi – mokykloje mokoma matematikos, kalbų, biologijos, tačiau vaiką privalu lavinti ir fiziškai.

„Nemanau, kad užtenka dviejų kūno kultūros pamokų per savaitę, sportuoti reikia bent kas antrą dieną. O, jei vaikas savo ateitį sieja su futbolu ar krepšiniu, savo tikslų siekti reikėtų jau mokykloje“, – įsitikinusi Inga.

Kartais, kai vaikai pavargsta, Inga leidžia jiems vieną dieną nenueiti į mokyklą ar praleisti popamokinę veiklą. Vis dėlto atžalos dabar džiaugiasi atradę savo mylimas veiklas, todėl nuovargio nejaučia ir su šypsenomis į juos eina.

„Abu mūsų vaikai – pirmūnai, semestrus baigia su pagyrimo raštais, todėl manome, kad užklasinė veikla kol kas mokytis netrukdo. Būna dienų, kad dukra kartais suspėja net į du būrelius, bet jei pasakytų, kad to nebenori, mes tikrai suprastume ir leistume jų nebelankyti“, – 15min sakė Inga.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės sūnus Gabrielius futbolo treniruotėje
Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės sūnus Gabrielius futbolo treniruotėje

Ir nors būreliai reikalauja tikrai nemažai išlaidų, sūnui reikia nupirkti futbolo aprangą, kokybiškus batus, o dukrai parūpinti konditerijos produktus, I.Stumbrienė dėl to galvos per daug nesuka.

„Manau, kad vaikai yra pagrindinis dalykas, į kurį turėtų investuoti tėvai. Jei mes galime, tai ir darome, nes tikime, kad ši investicija pati brangiausia, atsipirksianti su kaupu“, – įsitikinusi I.Stumbrienė.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad mažamečiams tikrai sunku per vieną dieną suspėti į kelis būrelius, Inga sako, jog pirmoje vietoje išlieka mokslai. Tik tada, jei tėvai mato, kad vaikai atliks visus namų darbus, išmoks svarbiausias pamokas, leidžia jiems vykti į būrelius.

O pati Inga dabar su sūnumi kolekcionuoja ne tik taures, bet ir medalius, džiaugiasi, kad dukra iš tekvondo prieš savaitę iškovojo baltą diržą, kulinarijos žurnale pradėjo rašyti ir savo rubriką.

„Man labai patinka Gabrieliaus futbolo trenerių mintis, kad svarbu ne rezultatas, o žaidimas. Mes lygiai taip pat, džiaugiamės pergalėmis, bet svarbu pats procesas, jų spindinčios akys“, – šypsojosi Inga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius