-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Statkevičius – apie pažastų neskutančias moteris ir kritiką žinomai žurnalistei

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre konferencijoje „Moters vizija“ vienu charizmatiškiausių pranešėjų tapo dizaineris, teatro kostiumų dailininkas, parfumeris, rašytojas, žodžio meistras ir įtakingas nuomonės formuotojas Juozas Statkevičius. Žinomas vyras pasisakė tema „Ko nori moterys?“ ir kaip visada nevengė atvirų pasisakymų. Apie neprisižiūrinčias moteris, visada pasitempusią ir su plaukų suktukais miegančią savo mamą bei sukritikuotą žinomos žurnalistės stilių.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Eriko Ovčarenko ir Juliaus Kalinsko nuotr.

Susitikimas su Juozu Statkevičiumi prasidėjo nuo konferencijos vedėjos Daivos Žeimytės-Bilienės padėkos Juozui už jai sukurtą įvaizdį. Pats dizaineris nepamiršo pagirti ir kitų į renginį atėjusių damų.

„Čia labai daug gražių, pasipuošusių moterų. Labai džiugu, kad jos vis dėlto netingėjo, pasidažė ir atėjo čia. Džiugu, kad yra ir tokių, kurios žiūri per internetą. Tos turbūt tingėjo pasigražinti. Taip ir susiskirsto: vienos tingi, o kitos nori ir gali gražiai atrodyti“, – pastebėjo J.Statkevičius.

Anot Juozo, viena vertus, karantinas mums suteikė patogumą, nes turime galimybę dirbti neišeidami iš namų, viską daryti nuotoliniu būdu, kita vertus, tai gali labai lengvai pereiti į tinginystę. Grožiu besirūpinančių moterų Juozui ieškoti toli nereikia. Toks pavyzdys yra visai šalia, tai – jo mama.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius

„Ji eina miegoti su plaukų suktukais. Aš niekaip nesuprantu, kaip jai patogu, bet mama sako, kad turi pilna minkštų pagalvėlių, tad apsikaišo jomis, o atsikėlusi šeštą valandą ryto Palangos turguje atrodo kaip Margaret Thatcher, – žavėjosi jis. – Ir čia to neišmuši. Keista, tiesa?“

Tokie mamos įpročiai, anot Juozo, parodo ne charakterį, o klasę. Jis pasiūlė visoms klausytojoms palyginti, kaip jos jaučiasi tada, kai yra be grimo ar nesusitvarkiusios, ir tada, kai apsivelka švarką, pasidažo lūpdažiu.

„Pasipuošus gyvenimas yra geresnis, ar ne? Ir vyrai kitaip į jus žiūri, alio!“ – konferencijoje „Moters vizija“ pamokančiai kalbėjo J.Statkevičius.

Dizaineris sakė, kad šiais laikais tam, jog sakytum tiesą, reikia būti drąsiam. O po šių žodžių pokalbis vėl pakrypo į aktualiausią renginyje temą – moteris. Vedėjai paklausus, kaip padėti moteriai susikurti savo asmeninį stilių, dizaineris atsakė, kad vieno recepto nėra.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius

„Jeigu aš žinočiau šią formulę, jei galėčiau sumaišyti šį kokteilį, o jame tiek daug ingredientų, tai tikrai turėčiau Nobelio premiją, o dabar net Nacionalinės neturiu, tai niekaip negaliu atsakyti. Viskas yra bandymai, eksperimentai“, – pasakojo jis.

Juozas įvardijo, kad grožio etalonų, jo nuomone, nėra, nes vis mažiau vyksta grožio konkursų, madoje vyrauja body positivity filosofija, kuriai, kaip pats pripažino, nepritaria, nes mano, jog tai nėra teisinga – pavyzdžiui, jam negražu apžėlusios pažastys. Vis dėlto dizaineris pastebėjo vieną trūkumą, kurį ištaisius požiūris į grožį Lietuvoje galėtų pasikeisti.

„Jeigu mes televizoriaus ekrane matytume nuostabiai apsirengusius diktorius, būtų kitaip. Mažos mergaitės visada pasižiūri, kaip teta atrodo televizoriuje. Atsimenu, mama irgi visada žiūrėdavo, kaip atrodo diktorė Gražina Bigelytė, kuri diktavo šukuosenas ir blakstienų ilgį“, – dėstė dizaineris.

Po šių žodžių jis prisiminė įvykį, kai Vasario 16-ąją sukritikavo Rasą Tapinienę, kuri eterio metu buvo pasišiaušusiais plaukais, dėvėjo oranžinę palaidinę, iš po kurios kyšojo liemenėlės petnešėlė. Po šios kritikos, kaip teigia Juozas, Rasa ekrane visada atrodo nepriekaištingai.

„Nėra negražių moterų, yra tik bloga šviesa, blogi drabužiai“, – juokėsi jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edita Vilkevičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edita Vilkevičiūtė

Paprašytas įvardyti jam gražiausias Lietuvos moteris, Juozas iš karto paminėjo modelį Editą Vilkevičiūtę, kurios veidas ne kartą puošė „Vogue“ žurnalo viršelį, puikavosi „Channel“ reklamose. Jis papasakojo, kaip pastūmėjo ją siekti modelio karjeros, ir ši, nors ir iš pradžių spyriojosi, kad yra per žema, turi kreivas kojas, vis dėlto surizikavo ir dabar, tikėtina, nesigaili šio sprendimo.

Kai kalba pasisuko apie jo kuriamus teatro kostiumus, konferencijos dalyviai išgirdo netikėtą faktą – prieš kurdamas aktorių įvaizdį spektakliui, Juozas niekada neskaito pjesės. Taip yra todėl, kad perskaitęs visada susidaro neteisingą įspūdį, kuris vėliau nepateisina lūkesčių.

Pokalbio pabaigoje Juozas palinkėjo visoms moterims išlikti stiprioms, griebti laiką už ausų, nepamiršti klasės ir nusiskusti pažastis.

„Moterys, nepasiduokit, jūs – šaunuolės. Bernai vaikų gi nepagimdo – jūs pagimdot. Taip kad jūs esate didvyrės, o atrodyti aš visada pasiruošęs padėti“, – gražių žodžių negailėjo jis.

Po Juozo konferencijoje pasirodė pranešėja iš Latvijos – pirmoji moteris prezidentė Baltijos šalyse Vaira Vike Freiberga, kuri taip pat yra Juozo klientė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius