-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos atstovė „Misis pasaulis“ Gretė Brokienė išvyko į Kiniją: kartu su ja – broliai Lavrinovičiai

Jau visai netrukus Gretė Brokienė atstovaus mūsų šaliai Kinijoje vyksiančiame grožio konkurse „Mrs Globe 2020“ („Misis pasaulis 2020“). Antradienio popietę ji pakėlė sparnus į Aziją, o dar prieš jungiamąjį skrydį kalbėdama su 15min patikino nekantriai laukianti to, ką jai atneš šis gyvenimo nuotykis. Tiesa, į lėktuvą įsėdo ne tik ji, bet ir broliai Lavrinovičiai.
Gretė Brokienė ir Tatjana Lavrinovič
Gretė Brokienė ir Tatjana Lavrinovič / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

15min su G.Brokiene kalbėjosi likus vos keliasdešimčiai minučių iki skrydžio į Helsinkį, iš kurio vėliau keliauja į Honkongą. Paklausta, kaip jaučiasi ir kokias emocijas šiuo metu išgyvena, ši patikino visiškai nesijaudinanti.

„Nuotaikos puikios, labai smagu, labai laukiu. Tai bus nuostabus nuotykis, pasitaikantis vieną kartą gyvenime“, – įsitikinusi sakė Gretė, kuri nepaprastai džiaugiasi, kad tarptautiniame konkurse galės atstovauti tėvynei – šaliai, kuria didžiuojasi.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Gretė Brokienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Gretė Brokienė

Veiklos kupina „Misis pasaulis 2020“ savaitė prasidės lapkričio 29-ąją ir baigsis gruodžio 8-ąją – iš viso truks dešimt dienų. Konkursas vyks Šendžene. Tiesa, Azijoje Gretei jau yra tekę lankytis. Pasak G.Brokienės, Šendženas – pramoninis miestas, todėl pamatyti ten nelabai yra ką, bet jei ir būtų, ekskursijoms po miestą tikrai neatsirastų laiko – programa suplanuota iki mažiausių smulkmenų.

„Kiekviena diena bus intensyvi. Nėra nei vienos dienos, kad būtų kažkoks pasivaikščiojimas mieste ar nieko neveikimas. Kasdien repeticijos, renginiai, fotosesijos“, – būsimas veiklas vardijo G.Brokienė.

Kokių lūkesčių turėdama ji vyksta į pasaulinį grožio konkursą? Tvirtai tikisi laimėti, o gal svarbiausia Gretei – dalyvauti?

„Važiuoju parsivežti visiškai naujos, niekada neturėtos patirties. Važiuoju smagiai praleisti laiko, susipažinti su moterimis iš viso pasaulio“, – atsakydama į šį klausimą patikino G.Brokienė.

Vis dėlto, paklausta, ar pasvajoja apie pergalę, juk Tatjanai Lavrinovič prieš porą metų pasisekė, Gretė pridūrė: „Laimėti nėra mano pagrindinis tikslas, bet būtų juokinga, jeigu sakyčiau, kad išvis apie tai nepagalvoju.“

Gretė Brokienė prieš skrydį į Helsinkį – galerijoje:

Tiesa, pasiteiravus apie konkurenciją su kitomis konkurso dalyvėmis, G.Brokienė pabrėžė, kad konkurentėmis jų tikrai nelaiko.

„Į visas kitų šalių atstoves žiūriu kaip į tas moteris, iš kurių tikrai yra ko pasimokyti, nes šiame konkurse esu jauniausia, tad visos kitos damos kažkokiais aspektais yra pavyzdys“, – mintimis pasidalijo Lietuvos atstovė konkurse.

Tad ir į konkursą G.Brokienė išvyko toli gražu ne tuščiomis. Organizacijos prezidentėms ji ketina padovanoti ypatingas dovanas – unikalių, autentiškų lietuvių kūrybos papuošalų „Žalvario jūra“. Pagalvojo ir apie konkursantes, jas taip pat nutarė nustebinti simbolika su lietuvišku akcentu – kaipgi kitaip, kai atstovauji Lietuvai?

„Kadangi dalyvauja 80 šalių, kiekvienai atstovei vežu žanro klasiką – po Baltijos gintaro maišelį“, – atskleidė Gretė.

Kokia, anot G.Brokienės, turėtų būti „Misis pasaulis“ laimėtoja? Kalbėdama su 15min Gretė dar kartą akcentavo – išorinio grožio, kad galėtum užsidėti karūną, tikrai nepakanka.

„Dėl to ir sutikau dalyvauti šiame konkurse, nes tai nėra tik išorinio grožio varžybos, tokiu atveju būtų labai primityvu, – sakė G.Brokienė. – Visų pirma, laimėtoja turi išsiskirti aukštomis vertybėmis, morale. Juk atranka į konkursą taip pat nebuvo tik nuotraukų nusiuntimas.“

Gretė neslėpė belaukdama konkurso ne kartą girdėjusi klausimą, kaip gi jam ruošiasi. Bet, anot pašnekovės, jokio ypatingo pasiruošimo tikrai nebuvo. Užtat labai padėjo aplinkinių, draugų palaikymas.

„Iš visur jo sulaukiau, net gatvėje sutikti žmonės linkėdavo sėkmės. Bet labiausiai, aišku, palaiko vyras“, – prakalbusi apie sutuoktinį Aleksandrą Broką šyptelėjo G.Brokienė.

Būtent dėl tos pačios priežasties ji visiškai nesijaudina Aleksandro priežiūrai palikdama jųdviejų pusantrų metukų dukrą: „Savo vyru nei kiek neabejoju.“

Asmeninio albumo nuotr./Tatjana Lavrinovič ir Gretė Brokienė
Asmeninio albumo nuotr./Tatjana Lavrinovič ir Gretė Brokienė

Į lagaminą Gretė įsidėjo įvairių Lietuvos dizainerių kurtų drabužių, papuošalų. Su kai kuriais jų pasirodys ir ant grožio konkurso scenos.

„Esu laiminga, kad galiu vežtis dalelę Lietuvos, garsių mūsų šalies kūrėjų darbus, tad būdama Kinijoje šalia visada jausiu tėvynę“, – pasidžiaugė ji.

Tiesa, G.Brokienė į Kiniją išvyko ne viena. Kartu su ja – broliai krepšininkai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, neseniai iš šios šalies sulaukę netikėto kvietimo, taip pat prieš porą metų „Mrs Globe“ dalyvavusi ir su karūna grįžusi K.Lavrinovičiaus žmona Tatjana Lavrinovič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius