-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Marija atskleidė, kiek sveria: „Anksčiau reikėjo prisiversti, dabar jaučiu malonumą sportui“

Artėjant vasarai vis daugiau žmonių, norėdami padailinti savo kūno formas, skuba į sporto klubus. Ne išimtis ir atlikėja Monika Marija-Paulauskaitė, kuri prisipažįsta, kad anksčiau sunkiai prisiversdavo atlikti pratimus bei sveikai maitintis. 15min ji atvirai papasakojo, kas paskatino dažniau apsilankyti sporto klube. „Tai tikrai nebuvo naujametinis pažadas“, – juokėsi mergina.
Monika Marija Paulauskaitė
Monika Marija Paulauskaitė / 15min nuotr.

Monika Marija pasakojo, kad, kaip ir daugumai žmonių, anksčiau jai sportas buvo tikras iššūkis. Nors ir mėgdavo plaukioti baseine, ji turėdavo save skatinti, prisiversti. Tačiau viskas tarsi kardinaliai pasikeitė šį pavasarį. Atlikėja džiaugiasi dažniau užsukanti į sporto klubą, o ir treniruokliai jos nebegąsdina.

„Atvirai šnekant, niekada nedraugavau su sportu. Lankydavau baseiną, man patinka plaukioti, bėgioti, bet reikėdavo labai stipriai prisiversti. Šį pavasarį, neturėdama jokio konkretaus tikslo – numesti svorį ar sveikai gyventi, pradėjau vaikščioti į sporto klubą ir dabar su malonumu lankau treniruotes, einu pati prie treniruoklių. Ir vėl dažniau užsuku į baseiną, bėgioju. Netikėtai pajutau didelį malonumą sportui. O mano svoris visą gyvenimą buvo stabilus apie 65 kilogramus, kiek žinau tai yra norma“, – su šypsena kalbėjo Monika Marija.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Paklausta, kas ją paskatino apsilankyti sporto klube, ji teigė, kad išgirstos vienos moters mintys privertė labai susimąstyti ir pakeisti nuomonę apie sportą. Monika Marija įsitikinusi – reikia labai norėti, daug negalvoti, o pradėti veikti. Vos pamačius, kad kūnui riekia pajudėti, geriau neatidėlioti ir skubėti į sporto klubą.

„Išgirdau vieną motivatorės citatą, kuri ir mane motyvavo. Ji sakė, kad anksčiau negalėdavo prisiversti sportuoti, kol galiausiai vieną dieną suprato, jog reikia mąstyti ir nustoti su savimi diskutuoti. Ji sakė, „Jei jaučiu, kad laikas apsilankyti sporto salėje, pasiimu sportinius drabužius ir lekiu sportuoti. Nemąstau, nediskutuoju, nes kai pradedu galvoti, kyla abejonės, susirandu kokios nors naujos veiklos ir nematau priežasčių, dėl kurių turėčiau sportuoti.“ Aš paklausiau jos ir dabar, kai kyla mintis, negalvoju, o einu į salę“, – 15min sakė atlikėja.

Tiesa, ji prisipažino, kad sportas nebuvo jos naujametinis pažadas, vienintelis dalykas, kurį Monika Marija stengiasi įgyvendinti – dažniau keliauti. Ji įsitikinusi, kad žmogus turi būti sveikas ir laimingas, o kūno forma yra paskutinis kriterijus, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį.

Tačiau vyrauja stereotipas, kad scenoje pasirodantiems atlikėjams reikia turėti nepriekaištingą figūrą, todėl net ir labai norėdamas, nuo sporto nepabėgsi. Visgi Monika Marija tikina, kad svarbi ne tik išvaizda, bet ir balsas, kvėpavimo pratimai, kurie padeda dainininkui puikiai atlikti dainą ir tokiu būdu sužavėti gerbėjus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

„Žinoma, kai sportuoji, scenoje esi energingesnis, gyvybingesnis. Jei tavo sveikata stipri ir nepriekaištinga, pasirodymas bus kur kas geresnis. Aš stengiuosi daryti viską, kas padėtų man būti geresnei atlikėjai. Įvairūs kvėpavimo pratimai dainininkams taip pat labai svarbūs“, – teigė Monika Marija.

O sportas, pasak merginos, neatsiejamas nuo sveikos mitybos: „Jei kažką pamatau skanaus ir noriu tai suvalgyti, suvalgau, nesvarbu, ar tai mėsa, pyragas, bandelė. Tačiau pradėjau truputį kitaip mąstyti. Kai jaučiu, kad nenoriu valgyti, nevalgau.

Manau, kad pati didžiausia problema – persivalgymas, negalėjimas sustoti, nejautimas. Kartais nuvažiuoju pas močiutę, o ji siūlo kotletus, jų atsisakau, jei būnu jau pavalgiusi. Anksčiau to nekontroliuodavau, o dabar visada pamąstau ar aš tikrai noriu, ar mano kūnui to reikia, ar mano mintims to reikia“, – sakė atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius