-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natalijos Martinavičienės sūnus nusprendė nebetylėti: „Mačiau, kaip jis tampė nėščią mamą sniege“

Prakalbusi apie santuokoje patirtą smurtą, verslininkė Natalija Martinavičienė liko apstulbusi – Sigitas Martinavičius tvirtina, kad visa tai tėra su juo besiskiriančios žmonos melas, siekiant turto. Žiniasklaidoje perskaitęs tokius patėvio žodžius prabilti nusprendė N.Martinavičienės sūnus iš pirmosios santuokos. 21-erių vaikinas atvirai prakalbo, ką matė vykstant namuose, ką jam pačiam teko patirti.
Natalija Martinavičienė
Natalija Martinavičienė / Gintauto Gelbūdos nuotr.

„Mano sūnus, kuris visą situaciją matė savo akimis, parašė atvirą laišką. Kadangi gyveno kartu su mumis, jis nebenori tylėti. Vos ne kiekvienas Sigito žodis yra melas. Man vienai sudėtinga apsiginti, todėl sūnus, matydamas visą neteisybę, nusprendė nebetylėti“, – sūnaus sprendimą nebetylėti 15min grindė Natalija Martinavičienė.

N.Martinavičienės sūnus iš pirmosios santuokos (vardas redakcijai žinomas) prakalbo apie psichologines pasekmes, likusias iki šiol. Vaikino tvirtinimu, patėvis smurtavo net tuomet, kai N.Martinavičienė laukėsi.

Žemiau pateikiame N.Martinavičienės sūnaus laišką:

„Kai išgirdau, kad yra parašyti straipsniai apie mano mamos skyrybas, iš pradžių nusprendžiau, kad nenoriu kištis. Bet juos perskaitęs nebegaliu tramdyti emocijų. Man sunku suvokti, kaip žmogus gali taip elgtis su savo vaikų motina. Tai yra melas, istorijų kūrimas ir bandymas pasislėpti po aukos skydu. Su juo gyvenau 10 metų ir žinau, koks jis yra, koks gali būti.

Ne kartą esu matęs, kaip jis atsistojęs ant lovos spardo mamą, tranko jai galvą ar pasiėmęs siurblio lazdą ją vaiko po namus, tampo už plaukų.

Vieno įvykio metu, prieš dvejus metus, jis tikrai buvo agresyvus, stumdėsi ir spyrė mamai, tai nebuvo tiesiog paprastas bandymas paimti telefoną – jis užpuolė mamą ir mane, bandydamas su manimi muštis kaip su lygiu. Visą konfliktą matė brolis su sese ir tuo metu rėkė „Tėti, baik“.

Tokių situacijų buvo tiek daug, kad man sunku įvardinti tik vieną. Viena labiausiai įstrigusių situacijų yra, kai dar buvau pradinėse klasėse. Tada mačiau nėščią, basą mamą su chalatu žiemą ant sniego, kurią tampė Sigitas. Iki šiol visus šiuos išgyvenimus prisimenu. Ir iki dabar jaučiu psichologines pasekmes.

Sigito žodžiai, kad jis niekada nėra pakėlęs rankos prieš vaikus ir mamą, yra absoliutus melas. Ir jis pats puikiai tai žino. Kaip jis man yra sakęs, gali meluoti man, bet sau nepameluosi.

Ranka būdavo keliama ir prieš mane, esu turėjęs ne vieną mėlynę ar guzą ant galvos. Taip pat visus įvykius, kurie vyko namuose, matė mano amžinatilsį močiutė, prieš kurią jis visiškai neturėdavo gėdos“, – laiške rašė N.Martinavičienės sūnus.

Dar anksčiau 15min susisiekė su Sigitu Martinavičiumi.

– Sigitai, Natalija teigia, kad jūs prieš ją kone visos santuokos metu smurtavote.

– Natalija Martinavičienė sugalvojo skirtis. Buvo įvairių priežasčių – buvo neištikimybė iš jos pusės, buvo nesutarimų, ji panorėjo skirtis ir tik po kokių dviejų savaičių sužinojau, kad dar pradėtas tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

– Tokių kaltinimų nepripažįstate?

– Tie kaltinimai yra išgalvoti, melagingi, pareikšti, norint užvaldyti turtą. Sakydama, kad skyrybos yra dėl mano kaltės, tokiu būdu ji bando pasiimti namą, ką teismas dabar ir padarė – kardomoji priemonė yra draudimas man būti mano name.

Visą Sigito Martinavičiaus komentarą rasite ČIA.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius