-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 18 /20:28

Sukrėsti žinios apie Vytauto Šapranausko mirtį jo kolegos ir pažįstami reiškia užuojautą

Ketvirtadienį šalį nuliūdino žinia – iš gyvenimo pasitraukė žinomas Lietuvos kino ir teatro aktorius, televizijos laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas. Kaip praneša policijos pareigūnai, aktorius iš gyvenimo nusprendė pasitraukti pats, Vilniuje esančiuose savo namuose. Penktadienį, balandžio 19-ąją, Vytautui Šapranauskui būtų suėję 55-eri.
Vytautas Šapranauskas
Vytautas Šapranauskas / Luko Balandžio nuotr.

Netikėtą žinią išgirdę Vytauto Šapranausko kolegos, su kuriais jis dirbo televizijoje, kine ir teatre, portalui Žmonės.lt neslėpė patyrę šoką. Daugiau apie sukrečiantį įvykį skaitykite čia.

Vitalijus Cololo
Vitalijus Cololo

Humoristas, aktorius Vitalijus Cololo

Vytautas Šapranauskas buvo pirmasis žmogus, su kuriuo prieš 16 metų aš pradėjau dirbti TV3 kanale – laidoje „Tegyvuoja karalius“ aš vaidinau jo sūnų. Be to, jis buvo ir pirmasis žmogus, kuris mane supažindino su šou pasauliu, aktoryste bei humoru.

Mes su juo daug dirbome tiek televizijoje, tiek koncertų ar individualių pasirodymų metu. Su juo dažnai susiskambindavome ir vienas kitam naujausius anekdotus pasakodavome telefonu. Jis buvo Lietuvos humoristų grietinėlė ir elitas. Mažai kas žino, kad jis buvo pirmas žmogus, bandęs Lietuvoje sukurti intelektualaus humoro laidą. Tačiau kaip visada viską valdė reitingai ir teko taikytis prie visuomenės norų. Manau, kad tokių komikų kaip jis Lietuvoje daugiau nebuvo ir vargu ar bus.

Luko Balandžio nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas
Saulius Urbonavičius

TV laidų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas

Jis man buvo labai artimas žmogus televizijoje, iš tiesų. Jaučiau, kad mes labai panašios struktūros ir sielos žmonės. Ir man su juo buvo lengviausia dirbti iš visų, su kuriais teko. Visai neseniai mes kalbėjome ir tarėmės susitikti. Skambinau šiandien ryte, bet man paskambino ir pasakė, kas įvyko...

Nomeda Marčėnaitė

Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė

Jis televizijoje pradėjo anksčiau nei aš. Apie Vytautą negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio. Taip atsitiko todėl, kad jis buvo labai jautrus, turbūt neatlaikė žmogus kažko... Bet tai buvo nerealaus talento žmogus. Su juo visada buvo paprasta bendrauti. Galbūt kiti, kurie jo nepažinojo, galėjo pagalvoti, kad jis ir gyvenime buvo ironiškas ir ciniškas, bet toks nebuvo. Man tai labai talentingo ir protingo žmogaus mišinys“ , - apie kolegą kalbėjo Nomeda Marčėnaitė.

„Juokingiausias mano momentas su juo, kai per kažkurį TV3 sezono atidarymą, aš atėjau su visa šeima: su visais trimis vaikais, įskaitant Dovą (vyriausiasis Nomedos sūnus – red. past.). Aš sakau Vytautui: „Šaprai, žiūrėk, čia mano vaikai“. Jis žiūri į Dovą ir klausia manęs: „Kelių metų buvai, kai gimdei?“, - prisiminė N.Marčėnaitė.  Laidų vedėja pasakojo, kad Vytautas labai mokėjo komplimentus sakyti.

Emilis Vėlyvis
Emilis Vėlyvis

Režisierius Emilis Vėlyvis

Man tai buvo labai netikėta, vos prieš kelias minutes ir pats tai sužinojau. Labai gaila, kad taip nutiko. Ką tokiu atveju galima pasakyti? Matyt tik siųsti užuojautą šeimai ir palinkėti stiprybės.

Aktorė Asta Baukutė

Asta Baukutė
Asta Baukutė

Jis buvo aukšto kalibro menininkas, žmogus ir kolega. Aš nežinau per kiek šimtmečių Lietuva tokį vėl turės. Aš esu tokia pasimetusi, kad nerandu vidinės ramybės. Jis buvo didis aktorius. Man labai gaila, kad jis pastaruju metu neturėjo savo laidos, kaip kadaise buvo „Šapro šou“ ir tik netekę jo suprasime, kad neįvertinome tai, ką turėjo ta maža šalis Lietuva. Skausmas mano šyrdyje beribis...

 

Po žinios apie Vytauto Šapranausko pasitraukimą iš gyvenimo, socialiniame tinkle „Facebook“ pasipylė aktorių ir jo artimuosius pažinusių žmonių užuojautos.

Latvių atlikėjas Lauris Reinikis

I can't believe the news from Lithuania today... Vytautas Šapranauskas was such a great TV showman and a real nice person. So sad... RIP Vytautas. We will miss you! Thanks for this CD last summer...
(Aš negaliu patikėti naujienomis, kurios pasiekė mane iš Lietuvos. Vytautas Šapranauskas buvo didis televizijos laidų vedėjas ir geras žmogus. Labai gaila. Ilsėkis ramybėje, Vytautai. Mes visi jūsų ilgėsimės. Ačiū už kompaktinę plokštelę, kurią padovanotoje praėjusią vasarą...)

Andrius Rožickas

Aną savaitę Gedo prospekte sutikau Vytą. Jis stovėjo ir rūkė gatvėje įsijungęs avarinį. Pamatęs mane nusišypsojo. Kadangi gatvę nuo šaligatvio skyrė sniego pusnis, mes pasistiebdami ištiesėm kits kitam ranką. Paplepėjom apie artėjantį filmuko garsinimą, kad bus smagu vėl kartu padirbėti ir kad neatsisveikinam ... Liūdna ir pikta ... ir begalinė padėka likimui už pažintį su didžiu žmogumi. Sudie, mano Drauge.

Aktorius Marius Jampolskis

Ilsėkis ramybėje, Vytai... Trūksta žodžių. Lieka tyla.

Aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis

Maskarado uždanga nusileido... Ilsėkis ramybėje... Per daug Vytautų netekome...

Režisierius Romas Zabarauskas

Šapras „Rest in peace“ (angl. trumpinys R.I.P.) nu nesąmonė. Turbūt ne vienas svajojo su Šapru dirbti, ne išimtis ir aš. Liūdna. Nesižudykit, prašau...

Dainininkas Vaidas Baumila

Netekome didžio žmogaus. Užuojauta šeimynai.

TV laidų vedėjas Justinas Jankevičius

Nuoširdi užuojauta Vytauto Šapranausko artimiesiems. R.I.P., Maestro.

Muzikantas Aras Vėberis

Sėdžiu dabar netekęs amo... Nuoširdi užuojauta...

TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai

Jis buvo geras aktorius. R.I.P.

Gabrielė Martirosianaitė

Nėra žodžių... Gyti, mano mielas drauge, laikykis!

Šokėjas Tadas Rimgaila

Ilsėkitės ramybėje, maestro. Visada išliksite visų širdyse.

Erica Jennings Didžiulis

He was a great actor and a sweet man. Rest in peace.

TV laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė

Gyti, nėra žodžių, kurie dabar tave paguostų, todėl net nebandysiu...

Atlikėja Diana Dargienė

Negaliu patikėti. Tiesiog nuostabus žmogus. Nuoširdi užuojauta šeimai ir artimiesiems

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius