Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl išsitraukusi šokių batelius Katažina prisiminė svajonės išsipildymą: „Kaime tai atstojo stebuklą“

Prieš daugiau nei 30 metų atlikėja Katažina Zvonkuvienė tik pasvajodavo, kaip apsivilkusi puošnia suknele ir avėdama šokių batelius suksis ant parketo. Nors ir ne iš karto, vis dėlto svajonė išsipildė – su šokių pasauliu artimiau ji susipažino prieš devynerius metus. Patekusi į televizijos šokių projektą, tąkart moteris stengėsi atiduoti visą save ir galiausiai įrodė, kad yra verta laimėjimo. Pasirodo, tuos pačius šokių batelius, nors ir ilgą laiką nenaudotus, ji tebeturi ir šiandien, o neseniai ir vėl išsitraukė.
Katažina Zvonkuvienė
Katažina Zvonkuvienė / 15min klijuotė

Tačiau pradėkime nuo pradžių. Nors šokiais visada žavėjosi, Katažina tokio būrelio niekada nelankė, jos kelias iki pažinties su šokių pasauliu nebuvo lengvas. Augant aplinkoje, kurioje nebuvo galimybės užsiimti jokia papildoma veikla, ši idėja jai iš pradžių priminė fantastikos skyrelį.

„Augau kaime, tai šokiai, muzikos mokykla man atstojo stebuklą. Tokie užsiėmimai, kurie šiandien pasiekiami ranka, anksčiau ne visiems buvo galimi. Dar tuomet, kai man buvo 10 metų, tėvai negalėjo net leisti pagalvoti apie tokius dalykus“, – kalbėdama su 15min vaikystę prisimena atlikėja.

Vis dėlto kartą jai nusišypsojo sėkmė ir šalimais gyvenęs kaimynas pasiūlė pavežti iki muzikos mokyklos. Tačiau šokiai ir tada liko tik tolimos ateities planais.

Asmeninio albumo nuotr./Katažina Zvonkuvienė vaikystėje
Asmeninio albumo nuotr./Katažina Zvonkuvienė vaikystėje

„Stebėdavau pramoginius šokius ir mane juose viskas taip žavėjo, buvo taip gražu... Labai norėjau išbandyti, turbūt kaip ir kiekviena mergaitė. Aišku, dabar laikai keičiasi, gal mano dukra kitaip kalbės“, – šyptelėjo Katažina.

O vėliau, metams bėgant ir muzikinei karjerai įgavus pagreitį, K.Zvonkuvienė sulaukdavo vis daugiau pasiūlymų dalyvauti įvairiuose televizijos projektuose. Vienas jų – „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“. Ir būtent šioje laidoje Katažina prisiminė vaikystę, kurios metu karštligiškai siekė užlipti ant šokių parketo.

„Sulig tuo šou svajonė pradėjo pildytis. Sulaukusi į jį kvietimo ilgai nesvarsčiau, atsakymą jau žinojau. Esu muzikantė, tad jaučiau muziką, daug dirbau, dėl to pasiekiau tokius puikius rezultatus – projektą laimėjau“, – į nostalgiją nugrimzdo K.Zvonkuvienė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Katažina Nemycko ir Dainius Dimša
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Katažina Nemycko ir Dainius Dimša

Dabar į laimėtojos batelius žvelgianti Katažina juos mato ne tik kaip žavų prisiminimą, bet ir kaip juodo darbo atspindį. Mat mokytis šokti nebuvo lengva. Visą gyvenimą skyrusi muzikai, o sporto salę, mankštas numetusi į šoną, projekte ėmusi lavinti žingsnelius suprato, kad jos kūnas šokinėjimui po parketą nebuvo pasiruošęs.

„Man buvo ne šešeri, o jau 32-eji metai. Būdama tokio amžiaus bandžiau kažką išlaužti, nors tikrai buvo sudėtinga. Tik pradėjusi treniruotis pagalvojau – kur aš čia papuoliau? Tada galva pasidarė kvadratinė ir suvokiau, kas manęs toliau laukia.

Vis dėlto nusiteikiau ir su partneriu vienas kitam pasakėme, kad teks pakentėti. Abu buvome maksimalistai, tai iš pradžių nemokėjome, griuvome, bijojau net pajudėti, o kur dar visa plastika... Bet vėliau, pasirodo, viskas tapo įmanoma. Mane tai įtraukė kaip koks narkotikas“, – juokiasi Katažina.

Tačiau juokas greitai baigėsi, kai aistra šokiui atnešė ir traumų – jas atlikėja gaudė kaip zuikius.

„Turėjau pakankamai rimtų. Įsimintiniausias ir sunkiausias momentas buvo tada, kai gavau tarpšonkaulinio nervo uždegimą prieš pat tiesioginį eterį. Tai buvo iššūkis, nes prieš pasirodymą susileisdavau raminamuosius, sukąsdavau dantis ir eidavau šokti.

Pračiuožti reikėdavo pro partnerio kaklą, užkeldavo aukštai, baladojausi. Paskui, aišku, reabilitacijos, žaizdos, mėlynės. O apie pergalę visą gyvenimą primins kojos meniskas. Bet vaistukai visagaliai, tai išsigelbėjau“, – pasakoja K.Zvonkuvienė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Irena Starošaitė, Tadas Rimgaila ir Katažina Nemycko
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Irena Starošaitė, Tadas Rimgaila ir Katažina Nemycko

Po projekto apie tolimesnę šokėjos karjerą Katažina net nesvarstė. Norą siekti kažko daugiau jai numušdavo mintys apie ilgas repeticijų valandas, sunkų ir alinantį darbą, nuolatines mėlynes. Ji labiausiai džiaugiasi tik vieno – kad dešimtmetės mergaitės tikslai tapo realybe.

„Dabar nieko nepašokčiau, baikit juokus. Kai baigiau groti akordeonu ir manęs paklausdavo, ar galėčiau sugroti, pasakydavau, kad ne. Yra žmonės, kurie imlūs, gabūs, bet, ko gero, aš ne iš tų. Kai kiekvieną savaitę ruošdavome numerį, tuo metu daug kas likdavo atmintyje, bet praėjus laikui viskas pasimiršta“, – 15min tikina ji.

Dabar Katažina savo šokių žingsnelius atgamina išlikusioje vaizdo medžiagoje, kuri kiekvieną kartą sukelia šiltus jausmus tiek jai, tiek jos buvusiam partneriui: „Man jis kartais pasakydavo, kad įsijungęs mūsų pasirodymus žiūri ir žliumbia. Juk to jausmo, patirties, akimirkų iš širdies, minčių niekas neišlups.“

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Katažina Nemycko ir Dainius Dimša
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Katažina Nemycko ir Dainius Dimša

O šiais metais praeities svajonę atlikėja prisiminė tik trumpam – šokio judesius ji pademonstravo projekte „Muzikinė kaukė“. Ir nors daug detalių apie būsimą pasirodymą Katažina neatskleidžia, užsimena, kad rezultatu yra patenkinta.

„Batelius teko iš naujo atgaivinti, tai per dvi dienas prisiminiau senus, gerus laikus. Ir galiu pasakyti, kad visai neblogai sekėsi“, – šyptelėjo dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius