-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30

Muzikinės Palangos apžvalga: atlikėjų pasiūla, kainos ir poilsiautojų verdiktas

Palanga garsėja ne tik jūra ir gražia gamta, bet ir nenutylančia muzika. Čia kas vakarą vyksta įvairiausių atlikėjų pasirodymai koncertų salėse ir, žinoma, kavinėse Jono Basanavičiaus gatvėje. Tad 15min ne tik apsilankė kurorto traukos centre ir pasidomėjo koncertų kainomis, bet ir pasiteiravo poilsiautojų, ką jie mano apie Palangos muzikinį repertuarą.

Ne sezono metu J.Basanavičiaus gatvė nutyla, o vasarą kaip reikiant atsigauna. Mat iš įvairiausių Lietuvos kampelių čia suvažiuoja ne tik poilsiautojai, bet ir atlikėjai, kuriems kvietimas koncertuoti populiariausiame šalies kurorte – ir galimybė gyvai pabendrauti su išsiilgta publika, ypač po karantininio periodo, ir uždarbio šaltinis.

Tiesa, čia būtų galima išskirti kelias Palangoje koncertuojančių atlikėjų kategorijas – tuos, kurie yra nuolatiniai kavinių veidai, jose pasirodantys kiekvieną vakarą, ir tuos, kurie keičiasi pamainomis su kitais. Kurorto muzikantus būtų galima suskirstyti ir dar kitaip – į visoje šalyje žinomus, šmėžuojančius per televiziją, ir tuos, kurie žinomesni nebent savo miesteliuose. Pastariesiems koncertai Palangoje turėtų teikti ypač didelį džiaugsmą, nes tai – proga prisistatyti didesnei auditorijai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J. Basanavičiaus gatvės muzikantai Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J. Basanavičiaus gatvės muzikantai Palangoje

Dauguma kavinių savo muzikinę programą pradeda po 20 valandos. Išėjus pasivaikščioti J.Basanavičiaus gatve tokiu metu, pasitinka spalvinga muzikos amplitudė.

Dar prieš kelerius metus ant kiekvieno kampo galėdavai išgirsti rusiškus kūrinius, tačiau bent jau tais vakarais, kai Palangoje šiemet lankėsi 15min, jų buvo mažiau.

Einant gatve, prie kai kurių kavinių norisi sustoti, pro langą pažvelgti į nevaržomai šokančius atsipalaidavusius atostogautojus, pasigrožėti atsidavusio muzikai atlikėjo balsu, o gal ir net užeiti į vidų.

Tiesa, kai kurie atlikėjai teikia atvirkštinį efektą – iš dalies kavinių sklindantis garsas labiau išlavintą muzikinį skonį ar geresnę klausą turintį žmogų verčia paspartinti žingsnį ir eiti neatsisukant tolyn, link jūros, nes garso kokybė ir abejotini galbūt pirmą kartą regimo atlikėjo balso gebėjimai kviečia šauktis ramybės ir bangų ošimo garso.

Nepaisant to, norintiems išjungti smegenis ir pasiduoti šokio judesiams J.Basanavičiaus gatvė yra patraukli vieta. Čia neskamba lyrinės dainos, atvirkščiai – aktyvus ritmas išjudina net ir rimčiausiai nusiteikusį poilsiautoją.

Nuo Tikrosios Išdykėlės ir Katunskytės – iki Tarasovų. O kokios gi kainos?

Jei norite gyvos muzikos, bet taupote pinigus, galbūt pradžiugins faktas, kad į kai kurių atlikėjų pasirodymus J.Basanavičiaus gatvėje pateksite nemokamai. Arba ne visai nemokamai – gali būti paaiškinta, kad susimokėti už koncertą nereikės tuo atveju, jei užsisakysite karštą patiekalą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J. Basanavičiaus gatvės muzikantai Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J. Basanavičiaus gatvės muzikantai Palangoje

Visgi kai kurios kavinės, net ir už dyką siūlydamos pasiklausyti dainų, lieka apytuštės. Galbūt dėl to, kad tam tikri atlikėjai didelei daliai žmonių yra pirmą kartą matomi? Todėl tikėtina, kad apmokestinus tokius pasirodymus susidomėjimas būtų dar mažesnis.

Vis dėlto čia netrūksta ir garsesnių atlikėjų, tokių kaip Tikrosios Išdykėlės vardu prisistatanti Aušrinė Gerikienė. Į jos koncertą galima patekti, pavyzdžiui, už 10 eurų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J. Basanavičiaus gatvės muzikantai Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./J. Basanavičiaus gatvės muzikantai Palangoje

Nemažai žinomų dainininkų koncertuoja kavinėje „Vila Gražina“: Marius Jampolskis su Irūna Puzaraite, grupė „69 danguje“, Rytis Cicinas, Ovidijus Vyšniauskas, Violeta ir Vilius Tarasovai ir kiti. Čia pasirodymų kaina siekia 15 eurų.

J.Basanavičiaus gatvė jau neįsivaizduojama ir be atlikėjo Svajoklio, kuris Palangoje savo gerbėjus džiugina bene kiekvieną vasarą. Tiesa, jo pasirodymuose būta permainų – seniau Svajoklis pasirodydavo duetu su jau minėta Tikrąja Išdykėle, o dabar turi naują scenos partnerį. Pasiklausyti šių dviejų vyrukų atliekamų dainų galima už 5 eurus.

Tačiau kainos kinta – pavyzdžiui, kai kurios kavinės į antrą koncerto dalį, kai atlikėjas ir publika jau gerokai įsisiūbavę, ateinančių lankytojų prašo jau mažesnės sumos nei pačioje pasirodymo pradžioje. Kartais kainos priklauso ir nuo dienos ar nuo lankytojų skaičiaus: nenustebkite, jei vieną vakarą už to paties atlikėjo koncertą iš jūsų paprašys 10 eurų, kitą – perpus mažesnės sumos, o galbūt įleis ir išvis nemokamai.

Visgi turbūt retas bandys neigti, kad didžiausia J.Basanavičiaus gatvės žvaigždė – jau kelis dešimtmečius nepakeičiama Vitalija Katunskytė. Kai kuriems apsilankymas vienu iš kurorto simbolių tapusios atlikėjos koncerte jau yra tapęs tradicija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalija Katunskytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalija Katunskytė

Tiesa, kartais į Palangą atvykęs V.Katunskytės gerbėjas gali ir nusivilti – šiemet, kaip ir praėjusiais metais, ji koncertuoja ne ištisai visą vasarą, bet su tam tikromis pertraukomis. Pokyčiai ne pirmą sezoną pastebimi ir pačiuose jos pasirodymuose – moteris dėl sveikatos problemų dainuoja sėdėdama.

Nepaisant to, net ir sėdėdama ji skleidžia energiją ir surenka pilną kavinę žmonių. Ir čia plūsta ne tik vyresnio amžiaus auditorija, bet ir daug jaunuolių, kurie iš visos gerklės plėšia „Robinzoną“ ir kitus Vitalijos hitus, pagal juos demonstruoja savo šokių žingsnelius.

Žmonės taip myli V.Katunskytę, kad negaili jai ne tik komplimentų, bet ir dovanų, gėlių, perka muzikos albumus. O pati atlikėja ne tik padainuoja, bet ir papokštauja.

Kai teiravosi 15min, V.Katunskytės pasirodymą buvo galima stebėti susimokėjus 5 eurus. Norinčių netrūksta.

Tačiau J.Basanavičiaus gatvėje netrūksta ne tik norinčių į koncertus, bet ir smalsuolių. Kai kurie poilsiautojai, taupydami pinigus, gyvos muzikos klausosi įsitaisę ant suoliukų, kiti koncertuojantį atlikėją bando įžiūrėti pro kavinės tarpą. Tuo pat metu čia vyksta diskusijos – vieni dainininkai giriami, kiti kritikuojami už dainavimą „pro šoną“. O pačiose kavinėse koncertų metu ko tik neprisižiūrėsi – šokių čia būna išties audringų ir... originalių.

Ką sako patys poilsiautojai?

Tačiau 15min ne tik žiūrėjo, bet ir paklausinėjo pačių poilsiautojų. Koncertuose besilankantys žmonės pasakojo, kad jiems yra tekę lankytis Stasio Povilaičio, Nelės Paltinienės, Džordanos Butkutės, Manto Jankavičiaus, Petro Vyšniausko, grupių „Broliai Aliukai“ ar „Biplan“ koncertuose.

Dalis kalbintų Palangos lankytojų atskleidė, kad koncerte šiame mieste išvis dar nėra buvę. Paklausti, į kokio atlikėjo koncertą jie norėtų nueiti, žmonės minėjo Kastytį Kerbedį, Radžį, Merūną, grupę „Solo ansamblis“.

Garsioji J.Basanavičiaus gatvė pasižymi kiekvieną dieną vykstančiais įvairių atlikėjų pasirodymais kavinėse ir nors ne visi poilsiautojai užsuka pasiklausyti muzikos būtent šiose vietose, kai kuriems tai atrodo smagi galimybė. Viena pašnekovų pora tikino, kad nepraleidžia V.Katunskytės koncertų dar ir todėl, kad yra iš to paties miesto.

„Tai žmogus, turintis savo charizmą, patirtį. Ji puikiai bendrauja su publika“, – pasakojo jie.

Daugiau poilsiautojų minčių – reportaže:

VIDEO: Palangos poilsiautojai atsakė, kokius koncertus renkasi aplankyti kurorte

Už J.Basanavičiaus gatvės

Vis dėlto derėtų paminėti, kad koncertai populiariausiame šalies kurorte vyksta ne tik J.Basanavičiaus gatvėje, bet ir Palangos koncertų salėje, muzikos klube „Vandenis“, Žiemos aikštėje ar nuošaliau esančiose kavinėse, baruose.

Čia atlikėjų pasiūla jau visai kitokia, galima rasti ir alternatyvos ar itin populiarių žvaigždžių – koncertuoja ir Jazzu, ir „Daddy Was A Milkman“, taip pat Mantas Jankavičius, Neda Malūnavičiūtė, Vaidas Baumila, Erica Jennings bei kiti.

Žinoma, ir kainos čia kitokios – į kai kuriuos koncertus pateksite už 20, o už kai kuriuos gali tekti pakloti ir 50 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius