-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Titanikas“ be Kate Winslet, o „Taip gimė žvaigždė“ – su Beyonce: filmai, galėję atrodyti visiškai kitaip

Kai kuriuos filmus mėgstame dėl juose vaidinančių aktorių, kitus – dėl puikiai jų perteikiamų personažų istorijų. Kai kurie kino šedevrai tokiais tapo būtent aktorių dėka. Tačiau kokie likimai būtų ištikę žinomas juostas, jei pagrindiniams vaidmenims jose būtų parinktos visai kitos žvaigždės?

Kaip atrodytų „Titanikas“ be Kate Winslet? Jei pagrindinius aktorius filme „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ būtų pakeitę kiti, ar šis filmas būtų sulaukęs tokio populiarumo? Tinkamo aktoriaus paieška užtrunka ir kai jau atrodo, kad tobulas kandidatas rastas, dėl nesutampančių griežtai sudėliotų tvarkaraščių ar asmeninių priežasčių vaidmens vis dėlto atsisakoma.

Štai keletas žvaigždžių, kurios dėl tam tikrų priežasčių neteko svarbių, jų karjeras apversti galėjusių vaidmenų.

Emma Watson/„Kalifornijos svajos“

Vieną kartą Holivude vaidmenimi „Hario Poterio“ filme aktorės karjerą pradėjusi Emma Watson turėjo užimti kito kultinio personažo vaidmenį – garsia aktore tapti pasiryžusios Mijos filme „Kalifornijos svajos“.

Dėl ilgai užtrukusio pasiruošimo filmavimams (filmo režisieriui Damienui Chazelle'ui prireikė net šešerių metų filmui pagaminti, rašo Standard.co.uk), Emma Watson galiausiai nusprendė nebelaukti darbų pradžios ir priimti kitą jai pasiūlytą vaidmenį – įkūnyti princesę Belą „Disney“ filme „Gražuolė ir pabaisa“.

Kadras iš filmo/Emma Watson ir Danas Stevensas filme „Gražuolė ir pabaisa“
Kadras iš filmo/Emma Watson ir Danas Stevensas filme „Gražuolė ir pabaisa“

Pagrindinis vaidmuo filme „Kalifornijos svajos“ atiteko kitai Emmai – Emmai Stone. Už jį jai įteiktas pirmasis „Oskaras“.

Milesas Telleris/„Kalifornijos svajos“

Didžiąją dalį ilgos ir įvairiomis kliūtimis pažymėtos filmo „Kalifornijos svajos“ kelionės į didįjį ekraną, prie pagrindinio personažo Sebastiano buvo prirašyta aktoriaus Mileso Tellerio pavardė, kurią galiausiai pakeitė Ryano Goslingo.

Pasak itin atviro 2015 metų Mileso Tellerio, sėkmingai pasirodžiusio kitame režisieriaus Damieno Chazelle'o filme „Atkirtis“, interviu, minėtas kino kūrėjas kone paskutinę minutę nusprendė pagrindinį vaidmenį atiduoti kitam aktoriui.

„Esquire“ Milesas Telleris sakė sulaukęs savo agento, su kuriuo susisiekė kino kompanijos „Lionsgate“ atstovai ir pranešė, jog režisierius nebemano, kad jis yra „kūrybiškai tinkamas šiam projektui“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milesas Telleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milesas Telleris

Ryanas Goslingas/„Gražuolė ir pabaisa“

Kas galėjo pagalvoti, kad „Kalifornijos svajos“ ir „Gražuolė ir pabaisa“ bus taip susijusios? Dar 2015 metais kino industrijos pranešimai skelbė, kad iš pat pradžių pabaisos vaidmuo šalia Emmos Watson buvo pasiūlytas „Kalifornijos svajų“ pagrindinei žvaigždei Ryanui Goslingui.

Tačiau, pasirodo, „Disney“ pasiūlymas aktoriui nepatiko ir jis nusprendė dirbti su režisieriumi Damienu Chazelle'u. Pasak Emmos Watson, abi šios juostos buvo filmuojamos tuo pačiu metu, todėl ir minėti aktoriai turėjo pasirinkti tik vieną darbo pasiūlymą.

Kadras iš filmo/Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“
Kadras iš filmo/Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“

Su Emma Watson filme „Gražuolė ir pabaisa“ galiausiai nusifilmavo „Dauntono abatijos“ žvaigždė Danas Stevensas.

Emma Stone/„Mažosios moterys“

Dar vienas posūkis, kuriame susikirto aktorių Emmos Stone ir Emmos Watson keliai. Pasirodo, Emma Stone turėjo vaidinti Meg – vieną iš romano „Mažosios moterys“ herojų Gretos Gerwig ekrano adaptacijoje.

Emmos Stone pavardė buvo originaliame filmo aktorių sąraše drauge su Saoirse Ronan, Florence Pugh ir Eliza Scanlen, tačiau minėtos Emmos reklaminiai filmo „Favoritė“ įsipareigojimai reiškė, kad ji negalėjo dirbti tada, kai vyko „Mažųjų moterų“ filmavimai.

Tad ją, kaip jau žinote, pakeitė Emma Watson.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kalifornijos svajų“ žvaigždė Emma Stone ištarė „taip“: susižadėjo su skečų rašytoju

Žiūrovų širdis pavergusio „Namelio prerijose“ aktoriai: ar pavyktų juos atpažinti praėjus 40 metų?

Charlize Theron/„Čikaga“

„Oskaru“ apdovanota aktorė Charlize Theron jau buvo pasiruošusi filme „Čikaga“ aukštai kelti kojas, kol šiam projektui nebuvo pasamdytas naujas režisierius.

„Jis nenorėjo kurti filmo su manimi, – Howardui Sternui 2017 m. sakė aktorė. – Turėjau atlikti Renee Zellweger vaidmenį, kurį, beje, ji puikiai atliko. Svajojau būti tame filme. Manau, jis būtų buvęs kitoks.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron

Charlie Hunnamas/„Penkiasdešimt pilkų atspalvių“

Pasirodo, Jamie Dornanas nebuvo pirmasis pasirinkimas milijardieriaus pono Grėjaus vaidmeniui. Jis jam atiteko po to, kai dėl tvarkaraščių neatitikimo jo atsisakė Charlie Hunnamas.

Pastarajam, vienu metu niekaip nesugebėjusiam į kalendorių sutalpinti serialo „Anarchijos vaikai“, Guillermo del Toro režisuotos „Purpurinės kalvos“ ir „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ filmavimo darbų, vaidmens pastarajame atsisakymas buvo „labiausiai emociškai naikinantis ir sunkiausias sprendimas, kokį jam teko priimti dėl darbo“.

„Scanpix“/AP nuotr./Charlie Hunnamas
„Scanpix“/AP nuotr./Charlie Hunnamas

2015 m. interviu žurnalui „V“ jis papasakojo, kad apie tai telefonu pranešęs filmo režisieriui Samui Taylorui Johnsonui, juodu net „20 minučių verkė“.

VIDEO: Filmai, kurie galėjo atrodyti kitaip: „Titanikas“ be Kate Winslet ir „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ su kitų aktorių pora

Emilia Clarke/„Penkiasdešimt pilkų atspalvių“

Kaip ir Jamie Dornanas, pirmuoju pasirinkimu Anastasijos vaidmeniui nebuvo ir aktorė Dakota Johnson. Šis darbas iš pradžių buvo pasiūlytas Emiliai Clarke, „Sostų karų“ žvaigždei, tačiau ji turėjo jo atsisakyti, nes jautė, jog kalbos apie jos nuogas scenas minėtame seriale užgožė kalbas apie jos darbą ir ji nenorėjo, kad tai vėl prasidėtų.

„Nuoga ekrane pasirodau minimaliai ir etiketė man prilipdoma visam gyvenimui“, – sakė ji „Hollywood Reporter“ 2019 m.

„Taigi, jei būčiau pasakiusi „taip“ („Penkiasdešimt pilkų atspalvių“), kuris visas yra apie geidulingumą ir seksą, ir nuogybes bei visus tuos dalykus, pasakiau „Jokiu būdu savanoriškai tame nedalyvausiu, kad po to negalėčiau pažiūrėti kitiems į akis ir kartočiau „Ne, jūs nebegalite manęs to klausinėti“, – tęsė ji.

HBO nuotr./Emilia Clarke seriale „Sostų karai“
HBO nuotr./Emilia Clarke seriale „Sostų karai“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ne visais filmais aktoriai didžiuojasi: Holivudo žvaigždės atskleidė nemėgstamiausius savo vaidmenis

Beyonce/„Taip gimė žvaigždė“

Kalbant apie vieną naujausių juostų, jei prieš porą metų pasirodęs filmas tokiu dar laikomas, jei būtų laikytasi pagrindinio plano, „Taip gimė žvaigždė“ taip pat būtų atrodęs visai kitaip.

Iš pradžių filmo režisavimas buvo patikėtas Clintui Eastwoodui, o pagrindinis vaidmuo, tiesa, to paties Clinto Eastwoodo iniciatyva, dainininkei Beyonce. Ji jau buvo pasirašiusi sutartį, tačiau filmavimo pradžią teko nukelti, mat niekaip nepavyko rasti jai į porą tinkančio aktoriaus, o kai jau buvo paskelbta darbų pradžios data, Beyonce susilaukė pirmagimės Blue Ivy. Galiausiai atlikėja nusprendė visiškai pasitraukti iš projekto.

„Scanpix“ nuotr./Beyonce
„Scanpix“ nuotr./Beyonce

Režisieriaus pareigas perėmus Bradley Cooperiui, jis dar kartą bandė įkalbėti Beyonce nusifilmuoti jo pirmojoje režisuotoje juostoje. Dainininkė jau buvo beveik įkalbėta, kai praėjus keliems mėnesiams dar kartą atmetė pasiūlymą.

Tada Bradley Cooperis pamatė viename paramos koncerte dainuojančią Lady Gagą, na o visa kita jau žinote.

Gwyneth Paltrow/„Titanikas“

Leonardo DiCaprio ir Kate Winslet yra viena ikoniškiausių porų kine ir visa tai dėka prestižiniais apdovanojimais įvertinto „Titaniko“. Tačiau šis filmas galėjo atrodyti visiškai kitaip.

Pasirodo, pagrindinį vaidmenį iš pat pradžių buvo planuojama skirti ne Kate Winslet, o Gwyneth Paltrow. Apie tai aktorė kalbėti vengia iki šiol, tačiau 2015 m. interviu Howardui Sternui prisipažino „tikrai to siekusi“, bet „praeities pakeisti negalėjusi“.

Vida Press nuotr./Gwyneth Paltrow
Vida Press nuotr./Gwyneth Paltrow
VIDEO: Filmai, kurie galėjo atrodyti kitaip: „Titanikas“ be Kate Winslet ir „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ su kitų aktorių pora

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius