Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 01 15

NKL: nerezultatyviose rungtynėse „Meresta“ iškovojo pergalę

Pakruojo „Meresta“ - Kauno „Erelita-KTU“ 70:54 (15:11; 18:7; 15:15; 22:21) Rungtynių sąskaitą atidarė taiklus Audriaus Povilaičio tritaškis metimas, į kurį tuoj pat atsakė Rokas Č...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Pakruojo „Meresta“ - Kauno „Erelita-KTU“ 70:54 (15:11; 18:7; 15:15; 22:21)
Rungtynių sąskaitą atidarė taiklus Audriaus Povilaičio tritaškis metimas, į kurį tuoj pat atsakė Rokas Čepanonis. Tačiau po jo taiklaus metimo taškų skonio svečiai iš laikinosios sostinės neragavo iki šeštosios kėlinio minutės. „Meresta“ tuo tarpu pelnė 7 taškus ir išsiveržė į priekį rezultatu 9:2, ir tik R.Čepanonio pastangomis (iš 11 „Erelitos-KTU“ taškų šiame kėlinyje jis pelnė 9) kauniečiai po pirmojo kėlinio turėjo tik 4 taškų deficitą - 15:11.

Komandos antrojo kėlinio pradžioje rungtyniavo taip padrikai, jog atrodė, kad lenktyniauja, kas daugiau kartų prames pro šalį - per tris kėlinio minutes buvo pelnyti tik du taškai (Tomo Druktenio dvitaškis). „Erelita-KTU“ pirmus taškus įmetė 4 kėlinio minutę baudos metimu. Šeštąją kėlinio minutę kauniečiai buvo sumažinę pakruojiečių persvarą iki trijų taškų - 21:18, tačiau daugiau šiame kėlinyje taškų nebepelnė, o „Meresta“ pelnė 12 ir komandoms einant į drabužinę švieslentėje švietė skaičiai 33:18. Pakruojo „Merestos“ baudų metimų statistika - iš 7 baudų pataikyta vos viena.

Per pirmąsias trečiojo kėlinio minutes taškai buvo pelnomi tik baudos metimais. „Erelita-KTU“ stengėsi sulaikyti sprūstančias rungtynes, bet jiems to nelabai sekėsi padaryti - septintąją kėlinio minutę pakruojiečiai pasiekė didžiausią persvarą - 46:26. Tuomet kauniečiai pradėjo spausti, judėti, ir įstengė sumažinti skirtumą iki 13 taškų (46:33), tačiau kėlinį užbaigė Tomo Balčiūno dvitaškis su sirena. Po trijų kėlinių - 48:33.

Ketvirtąjį kėlinį komandos žaidė lygiai, pelnė daugiausiai taškų per visus kėlinius - 22:21. Rungtynės baigėsi rezultatu 70:54.

Daugiausiai nuostolių varžovams „Merestos“ komandoje padarė Simonas Slivka - 15, 13 surinko T.Balčiūnas. „Erelitos-KTU“ rezultatyviausi žaidėjai: R.Čepanonis - 14 taškų, Karolis Pupinis - 10 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją