Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė europarlamentarų ragina Žemės ūkio ministrą nevilkinti kailių fermų draudimo

Vakar 99 europarlamentarai kreipėsi į Žemės ūkio ministrą, ragindami imtis veiksmų, kad Vyriausybės išvada dėl kailinių žvėrelių fermų draudimo būtų pateikta kaip įmanoma greičiau, skelbia gyvūnų apsaugos organizacija „Tušti narvai“.
Protestas prie Seimo
Protestas prie Seimo / Organizatorių nuotr.

„Džiaugėmės, kai 2021 m. lapkričio 23 d. Seimas pritarė tolimesniam šio įstatymo projekto svarstymui, ir tikėjomės, kad Lietuva papildys vis didėjantį ES valstybių, uždraudusių žiaurią ir nereikalingą kailių auginimo praktiką, sąrašą.

Tačiau susirūpinome sužinoję, kad teisėkūros procesas sustojo ir per pastaruosius 14 mėnesių menkai pažengta į priekį siekiant uždrausti kailių fermas Lietuvoje“, – oficialiame rašte teigia Europos Parlamento narių grupės, dirbančios su gyvūnų gerovės ir apsaugos klausimais, garbės prezidentė Anja Hazekamp.

Europarlamentarus neramina žinia apie ministerijoje „visiškai įstrigusį“ kailių fermų draudimą

Gyvūnų auginimą ir žudymą tik dėl jų kailio siūlantis uždrausti įstatymo projektas Seimui buvo pateiktas dar 2021 m. lapkričio pabaigoje. 78-iems Seimo nariams balsavus „už“, buvo paprašyta Vyriausybės išvados.



Seimo statutas numato, jog išvadą Vyriausybė turi pateikti per 4 savaites, tačiau Žemės ūkio ministerija, atsakinga už jos parengimą, iki šiol to nėra padariusi.

„Labai neramina žinia, kad siūlomas kailių fermų draudimas yra visiškai įstrigęs. Kol Žemės ūkio ministerija nepateiks šios galutinės išvados Vyriausybei tvirtinti, teisės aktai negali būti grąžinti Seimui balsuoti“, – Žemės ūkio ministrui rašo A.Hazekamp.

Rašte Kęstučiui Navickui europarlamentarai atkreipia dėmesį į Lietuvoje egzistuojantį didelį pasipriešinimą kailių fermų veiklai. Daugiau nei 47 tūkst. lietuvių pasirašė Europos piliečių iniciatyvą „Europa be kailių“. Rašte pažymima, jog šie piliečiai nenori laukti, kol ES imsis veiksmų uždrausti kailių auginimą Lietuvoje, tikėdamiesi, jog nacionalinis draudimas, kuriam Seimas pritarė pateikimo metu, būtų priimtas kaip įmanoma greičiau.

„Mes, viso politinio spektro Europos Parlamento nariai, kurie kartu dirba siekdami gerinti gyvūnų apsaugą Europos Sąjungoje, raginame Jus imtis veiksmų siekiant užtikrinti, kad tie valstybės tarnautojai, atsakingi už galutinių Vyriausybės išvados pateikimą, tai padarytų kuo greičiau“, – tęsia Europos Parlamentarų grupės garbės prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius