-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​BMW lėkimą 230 km/val. greičiu paviešinęs Darius Janušas: „Teisių iš manęs niekas neatims!“

Socialinė Dariaus Janušo provokacija: kokių kilnių tikslų lenktynininkas siekia filmuku apie BMW lėkimą 230 km/val.?
Darius Janušas ir Ugnius Šeškas
Darius Janušas (prie vairo) ir Ugnius Šeškas / Arnoldo Ivanausko / Aimedia nuotr.

Prieš keletą dienų automobilių lenktynininkas Darius Janušas internete paviešino filmuotą medžiagą, kaip BMW automobilis naktį lekia 230 km/val. greičiu.

Panašu, kad važiuojama ne lenktynių trasoje, o paprastame užmiesčio kelyje. Todėl netrukus kilo pasipiktinimas, jog automobilininkas esą propaguoja ne saugų eismą, o kelių erelių kultūrą

Antradienio vakarą D.Janušas 15min.lt nesutiko papasakoti nieko konkretaus apie šią filmuotą medžiagą. Kas vairavo? Kur filmuota? „Tebūnie intriga“, – į visus panašaus pobūdžio klausimus atsakė sportininkas.

VIDEO: Darius Janušas demonstruoja koks jis gabus lenktynininkas

Išgirdęs repliką, kad didžiausia intriga yra, ar iš jo gali būti atimtas vairuotojo pažymėjimas, D.Janušas pareiškė: „Vairuotojo pažymėjimo iš manęs niekas neatims! Nebent tiesiogine prasme – jei kas nors užpuls gatvėje.“

Pašnekovas paaiškino, kad šios filmuotos medžiagos paviešinimas yra savotiška socialinė provokacija – bandymas atkreipti dėmesį į išties opias eismo saugumo problemas.

„Kas čia nufilmuota, yra visiškai nieko. Tačiau žiūrėkite, koks susidomėjimas, ažiotažas, komentavimas. Bet yra daug svarbesnių dalykų. Tačiau tos realios problemos nėra sprendžiamos“, – aiškino D.Janušas.

Jo teigimu, rūpindamasis visuomenės gerove ir eismo kultūros ugdymu, jis stengiasi organizuoti specialius renginius jaunimui, automobilių entuziastams ir greičio mėgėjams. Tačiau dėl neigiamo požiūrio ir biurokratizmo negauna leidimų.

„Aš pats pas svarbius žmones negaliu patekti. Bet gal dabar mane pakvies pasiaiškinti dėl to filmuko? Tada aš turėsiu progą pasakyti, kas iš tiesų yra svarbu“, – savo taktiką atskleidė D.Janušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius