Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiugios žinios iš Italijos: Arminas Jasikonis sparčiai sveiksta

Lietuvos motokroso atletas Arminas Jasikonis sparčiai sveiksta ir atgauna formą, feisbuke pranešė Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF).
Arminas Jasikonis sveiksta
Arminas Jasikonis sveiksta / LMSF nuotr.

„Linkėjimai iš Italijos! Sparčiai sveikstame ir atgaunam formas“, – rašoma socialiniame tinkle.

15min primena, kad praėjusį sekmadienį Lietuvą pasiekė žinia, jog varžybų Italijoje metu sunkiai susižeidė Lietuvos motokroso talentas ir pažiba A.Jasikonis. Sportininkas buvo išskraidintas į Kremonos ligoninę, kur jam sukelta dirbtinė koma.

Po kelių dienų pranešta, kad sportininko būklė stabilizuojasi ir teikia vilčių. O trečiadienį Lietuvos atletas pabudintas iš komos ir netgi pradėjo bendrauti su artimaisiais.

LMSF nuotr./Arminas Jasikonis pažadintas iš komos
LMSF nuotr./Arminas Jasikonis pažadintas iš komos

Italijos Lombardijos regione vykusių MXGP varžybų metu nutikęs incidentas sukrėtė visą motosporto bendruomenę. Palaikymą lietuviui išreiškė ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio motokroso lenktynininkai, kolegos ir varžovai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po sunkios traumos ligoninėje gydomas motokroso meistras Arminas Jasikonis pažadintas iš komos

Incidentas nutiko A.Jasikoniui dalyvaujant 9-ajame Pasaulio čempionato etape Italijoje. Antrojo važiavimo metu maždaug 10-ąją minutę šeštoje pozicijoje važiavęs ir agresyviai vijęsis lyderius A.Jasikonis transliacijos metu staiga dingo iš ekranų. TV operatoriai nelaimės neužfiksavo. Neparodė ir sraigtasparnio, išgabenusio lietuvį į ligoninę. Tačiau incidentą užfiksavo žiūrovai.

VIDEO: Arminas Jasikonis big crash in MXGP lombardia,Italy 2020

Arminas patyrė rimtą galvos traumą. Panašiai kaip F1 legendai Michaeliui Schumacheriui, lietuviui sukelta dirbtinė koma, stabdanti smegenų tinimą. Be to, kaip patvirtino Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF), medikai sportininko smegenyse rado kraujo. Tad trauma labai rimta. Visgi, Armino Jasikonio būklė stabilizavosi, jis jau pabudo iš komos, bendrauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius