Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Į Vilnių sugrįžo didžiulės spūstys: tikrai bus vėluojančių į darbą

Skaitytojo Andriaus atsiųstoje nuotraukoje – sostinės Vakarinis aplinkkelis ir Pilaitės prospektas, kadaise pramintas tiesiog spūsčių prospektu. Akivaizdu, kad nuo 7.30 val. ryto šios eismo arterijos užsikemša ir tampa sunkiai pravažiuojamos.
Rytinės spūstys Vilniuje
Rytinės spūstys Vilniuje / Skaitytojo Andriaus nuotr.

Spūstis Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje tęsiasi iki pat Oslo g. pabaigos ties Gerosios Vilties žiedu. Būtent ties Lazdynų ligonine susiaurėjantis butelio kaklelis niekais paverčia visas rytinių keliautojų viltis. Akivaizdu, kad kelionė iš Pilaitės į Naujamiestį pailgėjo keliais kartais.

Prasta situacija ir kitose tradicinėse Vilniaus spūsčių gatvėse: Laisvės pr., Savanorių pr. Geležinio Vilko gatvėje. „Google Maps“ žemėlapiuose dėl eismo intensyvumo „raudonuoja“ T.Narbuto, Kalvarijų, Sukilėlių, Ukmergės ir daugybė trumpesnių gatvių.

Kalbėdami apie tokių spūsčių susidarymo priežastis, specialistai išskiria dvi problemų rūšis. Viena – vis nedraugiškesnė automobiliams tampanti miesto infrastruktūra ir objektyviai susidarantys „butelio kakleliai“. Kita – pačių vairuotojų elgesys bei rytinės avarijos.

Stovėdami spūstyse nenukreipkite dėmesio į telefoną ar kitus užsiėmimus, nesusijusius su vairavimu. Tai labai pavėlina reakcijos laiką. O fantominės spūstys (kurios susidaro lyg iš niekur) dažnai susiformuoja eismo dalyviams chaotiškai keičiant eismo juostas. Tokiu būdu tolygaus eismo grandinė sutrūkinėja iškart keliose eismo juostose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius