Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietį stebina šaligatvių remonto kultūra: kodėl reikia išrausti viską iš karto?

Kaunietis Tomas džiaugiasi, jog gimtajame mieste intensyviai tvarkomos gatvės. Tačiau, anot jo, darbininkai galėtų vadovautis kitokiais metodais, o ne tais, kurie vyravo dar sovietmečiu. „Išrausia viską iš karto, tad neina praeiti. Ar darbų kultūra privalo būti tokia pat, kokia buvo prieš 30 metų?“ – klausė vyras. Kauno miesto savivaldybė patikino, jog pokyčių tempo nežada lėtinti.
Zanavykų gatvės Kaune remonto darbai
Zanavykų gatvės Kaune remonto darbai / Skaitytojo Tomo nuotr.

„Norėjau pasidalyti įspūdžiais iš Zanavykų gatvėje atliekamo remonto. Nemaloniai nustebino joje vykdomų darbų kultūra: viena pusė šaligatvio nesutvarkyta, o kitoje jau nuimtas paviršius. Juk Rugsėjo 1-oji. Klampoja pirmokės, įsispyrusios į basutes baltomis pėdutėmis, per žvyrą. Gal dar botų šventės metu prireiks. Labai džiaugiamės atliekamais darbais, tačiau ar atlikimo kultūra privalo būti kaip prieš 30 metų? Ir dar miesto centre. Visame pasaulyje šaligatviai remontuojami dalimis, tad kodėl reikia daryti kitaip Kaune?“ – retorinius klausimus kėlė Tomas.

Su tokia užklausa jis kreipėsi ir į Žaliakalnio seniūniją, iš kurios sulaukė pasiūlymo laikinai naudotis kitomis saugiomis gatvėmis.

„Pažiūrėkite į nuotraukas: kuria kelio puse eitumėte jūs?“ – klausė kaunietis.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viliaus Šiliausko, Zanavykų gatvėje darbai prasidėjo vasaros viduryje ir baigsis iki spalio.

„Tikimės gyventojų supratingumo, nes visa tai darome tik dėl jų. Situacija ten nėra tokia kritinė, kaip gali pasirodyti iš skaitytojo klausimų, tačiau ji gali pablogėti, jei darbai užsitęstų“, – pabrėžė savivaldybės atstovas.

Šaligatvių keitimo darbai, jo teigimu, užtrunka ilgiau nei važiuojamosios dalies asfaltavimas, todėl gausi kelininkų komanda vienu metu dirba abiejose gatvės pusėse. Vienoje Zanavykų gatvės pusėje šaligatvis jau yra nutiestas beveik per visą gatvės ilgį ir juo pėstieji jau gali sėkmingai naudotis.

„Remonto darbai tiek Zanavykų, tiek ir kitose tvarkomose gatvėse atliekami kompleksiškai, kad viskas vyktų ne tik kokybiškai, bet ir greitai. Gali būti, kad ne visi kauniečiai yra įpratę prie tokio greito pokyčių tempo, tačiau miestas neketina mažinti apsukų. Stengiamės, kad tokios permainos greičiau pasiektų ir kitas miesto vietas, kurios daug metų nemačiusios remonto.

Keli mėnesiai kantrybės nulems išties puikius rezultatus – naujai atgijusią gatvę su visais šaligatviais. Juolab kad visi žinome, kokia svarbi arterija miestiečiams yra būtent Zanavykų gatvė, vedanti ten esančio Žaliakalnio turgaus link. Kuo sparčiau darbai vyks ir baigsis čia, tuo greičiau jie prasidės kitose savo eilės laukiančiose vietose“, – teigė V.Šiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius