Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbė, kokius automobilius Kremlius leidžia kariuomenei nusavinti iš Rusijos gyventojų

Rusijos žiniasklaida paskelbė, žinią, kuri didelei daliai šalies-okupantės gyventojų sukėlė šiurpulį. Kariuomenė galės nusavinti automobilius – ir juridinių, ir fizinių asmenų.
Naujas „Niva“ privalumas
Naujas „Niva“ privalumas / Autogidas.lt nuotr.

Rusijos žiniasklaida paviešino „Mobilizacijos ir pasirengimo mobilizacijai“ įstatymo punktą, kuriame išvardyta, kokius automobilius ir esant kokioms sąlygoms gali nusavinti Rusijos kariuomenė.

Motor.ru pastebi, kad transporto priemonių sąrašas platus, taigi Rusijos kariuomenė, jei prireiks, turės platų pasirinkimą. Sąraše – ir serijiniai lengvieji automobiliai, ir sunkioji technika – miesto tvarkymo ar specialiųjų tarnybų.

Nepaklususiems numatytos piniginės baudos.

Mobilizacijos metu be didelių ceremonijų kariškiai gali perimti autobusus, sunkvežimius, priekabas, bet kokią statybinę techniką, sniego roges, keturračius ir motobagius.

Be to, kariškiai gali nusavinti automobilius, atitinkančius kategorijas M1G ir N1G. Prioritetiniame sąraše – šie modeliai: „Suzuki Grand Vitara“, „Nissan X-Trail“, „Chevrolet Niva“, „Mitsubishi Outlander“. Rusiški automobiliai – antriniame sąraše: visi UAZ modeliai ir GAZ „Sobol“.

Tiesa, iš civilių gyventojų kariškiai gali „pasiskolinti“ automobilius tik įvedus karinę padėtį visoje šalyje arba jos dalyje. Tačiau jau dabar, paskelbus tik „dalinę mobilizaciją“, kariuomenė gali nusavinti juridinių asmenų techniką.

Tačiau Rusijos gyventojai tikisi, kad jiems pavyks išsaugoti savo automobilius. Tiesa, ne dėl to, kad greitai baigsis karas, o dėl specifinės paklausos. Šiuo metu Rusijos kariuomenei labiausiai reikia greitosios pagalbos, ugniagesių ir gelbėtojų automobilių... Taip pat – ekskavatorių, savivarčių.

Nepaklususiems perduoti savo automobilius kariuomenės reimėms gresia piniginės baudos. Fiziniams asmenims – 300-500 rublių (mažiau nei 10 Eur), o juridiniams – 20 000 rublių (350 Eur).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius