-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidais apsikarstęs šiaulietis bandė apmauti „Regitrą“

Antradienį VĮ „Regitra“ Šiaulių skyriuje užfiksuotas dar vienas sukčiavimo atvejis. Į teorijos egzaminą atvykęs asmuo bandė pasinaudoti rūbuose sumontuota garso ir vaizdo perdavimo įranga.
Sukčiaus naudota įranga
Sukčiaus naudota įranga / „Regitra“ nuotr.

Visgi toks triukas piliečiui neišdegė – asmuo buvo pričiuptas ir dabar apie egzamino laikymą galės pamiršti ilgam.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Regitroje“ įkliuvo net keli sukčiai: kaip keičiasi apgavikų taktika ir arsenalas

„Jūsų minimas asmuo galimai sukčiavo „Regitros“ teorijos egzamino metu, kuris vyko Šiauliuose. Asmuo taip pat bandė pasinaudoti garso ir vaizdo perdavimo įranga. Egzamino rezultatas anuliuotas ir šiam asmeniui pakartotinai registruotis į egzaminą bus leidžiama tik po metų“, – rašoma „Regitros“ atsiųstame paaiškinime apie įvykusį incidentą.

„Regitra“ nuotr./Teorijos egzaminas „Regitroje“
„Regitra“ nuotr./Teorijos egzaminas „Regitroje“

Tvarka, kuomet teorijos egzamino metu sukčiavusiems asmenims leidžiama pakartotinai į egzaminą užsiregistruoti tik po metų, įsigaliojo jau nuo praėjusių metų spalio.

Šis ribojimas taikomas tiems asmenims, kurie egzaminų klasėje naudojosi literatūra, akiniais, neskirtais regėjimo korekcijai, fotoaparatais, mobiliojo ryšio bei kitomis informacijos priėmimo ir perdavimo priemonėmis, išskyrus tuos atvejus, kai tai būtina dėl medicininių priežasčių, pavyzdžiui, klausos aparatai. Taip pat ir tuomet, kai jie kalbėjosi su kitais asmenimis ar, darbuotojui paprašius, atsisakė parodyti, ar neturi egzamino metu draudžiamų naudoti informacijos priėmimo ir perdavimo priemonių.

Per pirmuosius šių metų mėnesius užfiksuoti jau 6 atvejai, kai buvo įtarta, jog bandoma sukčiauti teorijos egzaminų metu. Visais minimais atvejais buvo naudotasi vaizdo ir garso perdavimo įranga.

„Regitra“ nori atkreipti dėmesį, jog dalyvavimas viešajame eisme yra didelė atsakomybė, tad sukčiavimui vietos čia neturi likti. Teorijos egzamino metu užduodami klausimai yra glaudžiai susiję su praktinėmis situacijomis.

Tokiu būdu siekiama, jog pradedantysis vairuotojas, prieš išvažiuodamas į realų eismą, jau būtų apgalvojęs, kaip išvengti avarinių situacijų arba kaip elgtis esant atitinkamoms aplinkybėms bei nesutrikti.

„Primename, jog teorijos egzaminai „Regitroje“ vyksta grupėmis. Prieš pradedant atsakinėti į testo klausimus, darbuotojas patikrina kiekvieno egzaminuojamojo asmens tapatybę, ar visi sėdi jiems skirtose vietose, taip pat supažindina egzaminuojamuosius su jų teisėmis ir pareigomis. Pastebėtina, jog klasės, kuriose laikomi teorijos egzaminai, yra filmuojamos“, – informavo „Regitros“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius