-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neapsikentusių vilniečių pokštas: techniką Vilniaus gatvėje nuomoja Remigijus Šimašius?

15min skaitytojas Petras savaitgalį remontuojamoje Vilniaus gatvėje pamatė skelbimus „Technikos nuoma“ su nurodytu telefono numeriu. „Juokais paskambinau ir lyg Vilniaus meras Remigijus Šimašius atsiliepė“, – šyptelėjo vyras. Atrodo, kažkas taip sumanė pajuokauti, nes skelbime buvo nurodytas išties R.Šimašiaus telefono numeris.
Vilniaus gatvėje kažkas iškabino skelbimus su mero Remigijaus Šimašiaus telefono numeriu
Vilniaus gatvėje kažkas iškabino skelbimus su mero Remigijaus Šimašiaus telefono numeriu / 15min skaitytojo Petro nuotr.

„Einant Vilniaus gatve, ant gatvės remonto mašinų kabo skelbimai dėl technikos nuomos. Juokais paskambinau ir lyg Vilniaus meras R.Šimašius atsiliepė. Gerą pokštą už gatvės remontą vilniečiai sugalvojo“, – 15min sakė Petras ir skelbimus užfiksavo nuotraukose.

Skaudi tema ne vienam

Vilniaus gatvės remontas – skaudi tema čia gyvenantiems, verslą plėtojantiems žmonėms. Ypač teigia nukentėję šioje gatvėje veikiančių kavinių, barų, parduotuvių savininkai, nes juos pasiekti pasidarė itin nepatogu.

Gatvė remontui buvo uždaryta 2016-ųjų spalį, čia dirbta iki tol, kol leido orai – maždaug gruodžio pradžios. Tačiau tada darbai visiškai sustojo ilgam.

Žiemą niekas ir nesitikėjo, kad kažkas kažką Vilniaus gatvėje darys, tačiau piktintis niekaip neįsibėgėjančiais darbais pradėta ankstyvą pavasarį, kai orai pagerėjo, žiema baigėsi, o užtikti bent vieną darbininką šioje gatvėje net vidury dienos būdavo itin sunku. Vilniaus meras R.Šimašius 15min studijoje balandžio 4-ąją teigė, kad ši situacija yra visiškai nedovanotina: konkursą laimėjo bendrovė, niekada Vilniuje projektų neįgyvendinusi, todėl ji paprasčiausiai nesusitvarkė su užduotimi. Meras net žadėjo Vilniaus gatvėje dirbančias bendroves įtraukti į juodąjį sąrašą ir joms daugiau niekada panašių darbų nepatikėti.

Konkursą rekonstruoti Vilniaus gatvę laimėjo bendrovė „Hidrostatyba“, darbus teritorijoje vykdo jos dukterinė įmonė „HSC Baltic“, tačiau jų atstovai komentuoti situaciją atsisako, siūlydami dėl visų klausimų kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę.

Pabaiga iš kovo persikėlė į liepą

Juokais paskambinau ir lyg Vilniaus meras R.Šimašius atsiliepė. Gerą pokštą už gatvės remontą vilniečiai sugalvojo, – sakė Petras.

Rudenį Vilniaus gatvėje kabėjo skelbimai, kurie praeivius informavo, kad darbai baigsis 2017-ųjų kovą. Paskui data pasikeitė – pabaigtuvės perkeltos į liepą. Rangos darbų sutartyje, kurią 2016 m. liepos 13 dieną Vilniaus savivaldybė pasirašė su bendrove „Hidrostatyba“, numatyta, kad darbų atlikimo terminas – 9 mėnesiai nuo sutarties pasirašymo dienos. „Sutarties vykdymo metu dėl nenumatytų aplinkybių, kurios nepriklauso nuo rangovo (trečiųjų šalių neveikimas arba netinkamas veikimas, techninio projekto netikslumai, atsiradę nenumatyti darbai, išskirtinai nepalankios gamtinės sąlygos), vieną kartą, ne ilgiau kaip trims mėnesiams, gali būti pratęstas darbų atlikimo terminas“, – rašoma sutartyje.

Liepą kaip tik ir bus suėję tie sutartyje numatyti devyni mėnesiai ir trys papildomi. Oficialiai paskelbtoje informacijoje eviesiejipirkimai.lt rašoma, kad darbų vertė yra kiek daugiau nei 1,38 mln. eurų.

Atrodo, sąstingis Vilniaus gatvėje baigėsi – darbai čia juda sparčiai į priekį. Sostinės vicemeras Linas Kvedaravičius, paklaustas apie šiuos darbus, šyptelėjo: „Jau ir plika akimi matyti, kad darbai vyksta.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tvarkoma Vilniaus gatvė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tvarkoma Vilniaus gatvė

Klos trinkeles

Darbai, anot vicemero, vyksta pagal suderintą planą. „Jau išbetonuotas gatvės pagrindas, šią savaitę planuojama pradėti kloti ir pačią dangą – bazalto trinkeles. Iki liepos pradžios visas projektas turi būti pabaigtas“, – užtikrino L.Kvedaravičius.

Priežasčių, kodėl projektas strigo, pasak vicemero, bent kelios. Visų pirma, gatvė yra Senamiestyje, todėl pradėjus kasimo darbus rasta jokiuose planuose neužfiksuotų vamzdžių, teko taisyti projektą, derinti naujas detales su įvairiomis institucijomis ir pan.

„Deja, tai užtrunka laiko ir lėmė, kad strigo projektas. Vykdytojai irgi turi savų problemų, bet jos dabar yra išspręstos ir darbai vyksta pilnu pajėgumu“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas.

Sklinda kalbos, kad kol Vilniuje piktintasi, jog darbai šioje gatvėje juda per lėtai, Kaunas svarstė galimybę sostinei ištiesti pagalbos ranką – imti ir sutvarkyti vieną iš centrinių Vilniaus gatvių. Oficialiai apie tai paskelbta nebuvo, tačiau neoficialiai teigiama, kad toks siūlymas buvęs, nors galų gale nuspręsta nesikišti. Nežinia, ar todėl, kad tai būtų skaudus smūgis Vilniaus mero R.Šimašiaus įvaizdžiui, ar kad remonto darbai ėmė judėti sparčiai pirmyn.

Vilnius šiemet jau sulaukė vienos Kauno dovanos – sausio pabaigoje Kaunas pasveikino Vilnių su gimtadieniu ir sausio 28-ąją vilniečiams dovanojo nemokamas keliones autobusais maršrutu Vilnius-Kaunas, nemokamas išskirtines ekskursijas ir nuolaidas geriausiuose Kauno restoranuose, kavinėse ir baruose. Tai suviliojo daugybę vilniečių apsilankyti antrajam pagal dydį Lietuvos mieste.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tvarkoma Vilniaus gatvė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tvarkoma Vilniaus gatvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius