TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nespėjusių pasikeisti padangų iki lapkričio 10 d. laukia nemalonumai: gresia ne tik baudos

Nuo šiandien, lapkričio 10 d., šalies keliuose įsigalioja draudimas naudoti vasarines padangas. Tiesa, yra keletas išimčių, tačiau lengvųjų automobilių vairuotojams jos negalioja. O nepasikeitę padangų rizikuoja ne tik baudomis, tačiau ir techninės apžiūros panaikinimu.
Automobilių servise keičiamos padangos
Automobilių servise keičiamos padangos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Padangos Eismas

Kaip ir kasmet, vairuotojai buvo raginami suskubti ir pasikeisti padangas.

Kaip nurodoma Kelių eismo taisyklių (KET) 230 punkte, nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, išskyrus mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius, ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.

Automobiliuose ir jų priekabose (jei priekabose įrengti stabdžiai), kai automobilio arba priekabos bendroji masė ne didesnė kaip 3,5 t, nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. turi būti naudojamos padangos, skirtos važiuoti žiemą (žymimos ženklais „M+S“, „*“ arba užrašu „All seasons“).

Nespėjusiems pasikeisti padangų – nemalonumai

Taigi jei iki lapkričio 10 d. nespėjote pasikeisti padangų, gali laukti nemalonumai.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad transporto priemonių, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 40 eurų (415 str. 2 d.).

O taip pat tokioms transporto priemonėms gali būti panaikinta ir privalomoji techninė apžiūra.

„Privalomoji techninė apžiūra transporto priemonėms gali būti panaikinta <...>, jei motorinės transporto priemonės arba jos priekabos protektoriaus rašto gylis mažesnis, nei nustatyta Techniniuose reikalavimuose arba nuo lapkričio 11 d. iki kovo 31 d. motorinės transporto priemonės, kurios bendroji masė ne didesnė kaip 3,5 t, ir (arba) jos priekaba (jei priekaboje įrengti stabdžiai) eksploatuojama su padangomis, kurios neskirtos važiuoti žiemą (nepažymėtos ženklais „M+S“, „*“ arba užrašu „All seasons“), <...>“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius