TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neturinčius kur palikti mašinų vairuotojus Palangoje nuo didelių bėdų gelbsti „užmaršumo“ mokestis

Į pajūrį dažnas poilsiautojas traukia automobiliu. Palangoje neturėtų stebinti užgrūsti kiemai prie nuosavų namų ir pustuštės gatvės. Arčiau miesto centro esančiose gatvėse automobilių vietos mokamos, o neapdairiai palikto automobilio savininkams siūloma susimokėti „užmaršumo“ mokestį. To nepadariusiems vairuotojams gresia kur kas didesnės baudos.
Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Palangos gatvėse palikti automobilį kainuoja nemažai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

1,7 euro už valandą

Mokesčiai už automobilių stovėjimą iš vairuotojų renkami ne visus metus, o tik prasidėjus kurorto sezonui – nuo gegužės 15 iki rugsėjo 15 dienos.

Mokesčiai už automobilių stovėjimą iš vairuotojų renkami ne visus metus, o tik prasidėjus kurorto sezonui – nuo gegužės 15 iki rugsėjo 15 dienos. Centrinė Palanga suskirstyta į tris dalis – žaliąją, raudonają ir geltonąją.

Žaliojoje zonoje mokestis yra brangiausias ir siekia 1,7 eurų už valandą. Žalioji zona apima Palangos centrą nuo Kęstučio gatvės pietuose iki J.Basanavičiaus gatvės šiaurėje, nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės alėjos vakaruose.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse

Raudonojoje zonoje automobilių stovėjimas kainuoja 1,2 euro už valandą. Ši zona apima kur kas didesnį Palangos plotą. Į ją patenka Vytauto, Jūratės, Žvejų, Ranžės ir kitos gatvės.

Pigiausiai automobilio statymas kainuos geltonojoje zonoje – 0,6 euro už valandą. Į geltonąją zoną patenka atokesnės Žemynos, Bangų, Druskininkų, Vanagupės gatvės ir kita šalia esanti teritorija.

Kiemu dalintis nepatogu

Sezono įkarštyje dažnas į Palangą atvykęs vairuotojas turi progą gerokai patobulinti savo vairavimo įgūdžius.

Daugelyje šių gatvių poilsiautojams siūlomi kambariai viešbučiuose arba nuosavuose Palangos gyventojų namuose. Sezono įkarštyje dažnas į Palangą atvykęs vairuotojas turi progą gerokai patobulinti savo vairavimo įgūdžius. Dažnai nedideli brangiame sklype įkomponuoti kiemai greitai užpildomi automobiliais. Problema tampa ne tik juose rasti vietos savo automobiliui, tačiau reikalui esant ir automobilį iš kiemo pasiimti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse?

Įprasta praktika automobilio iš kiemo nejudinti visų atostogų metu, tačiau ir tai pavyksta retai. Dažnas nuomojamų kambarių savininkas vairuotojų prašo palikti automobilių raktelius, kad reikalui  esant pats galėtų patraukti ar perstatyti transporto priemonę. Taip pat nenustebkite, jei jums bus paskambinta telefonu ir paprašyta atvykti iki kiemo patraukti savo automobilio, nes pro jį negali prasibrauti išvažiuojantis kurorto svečias.

Kiek kainuotų alternatyva automobilį patogiai pasistatyti gatvėje ir juo naudotis nevaržomai? Tai gali nekainuoti nieko, jei jūsų būstas atokiau nuo centro ir nepatenka į mokamas miesto zonas. Jei jūsų gatvėje mokestis vis tik renkamas, automobilį palikti vis tiek galite. Laiku susimokėjus automobilio stovėjimas jums nekainuos brangiau 12 eurų. Skaičiai rodo, jog nemaža dalis viruotojų kaip tik renkasi šį būdą.

Svarbiausia nepavėluoti

Atvirai sakant, brangiausiose zonose rinkliava yra 1,7 euro už valandą, todėl ilgiau automobilį pastačiusiam asmeniui susimokėti  „užmaršumo“ mokestį gali būti net pigiau, – teigė R.Pocius.

Palangos miesto Rinkliavų centro laikinasis vadovas Ričardas Pocius 15min.lt teigė, kad visi vairuotojai turi galimybę sumokėti 12 eurų dydžio „užmaršumo“ mokestį iki kitos dienos 12 val. ryto, kai jam surašomas administracinės teisės pažeidimų protokolas.

Jeigu vairuotojas to nepadaro, informacija perduodama Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, kuris skiria baudą už vietinės rinkliavos mokėjimo taisyklių pažeidimą. Ši bauda siekia 30 eurų.

„Jeigu asmuo baudžiamas pirmą kartą, jam per dešimt dienų pasiūloma sumokėti pusę minimalios baudos – 15 eurų. Jeigu asmuo baustas anksčiau, jam bauda gali didėti iki 50 eurų ir daugiau“, – teigė R.Pocius.

Skaičiai rodo, kad vairuotojai Palangoje už automobilių stovėjimą pinigų negaili. Pernai surinkta net 959,167 tūkst. litų (278 tūkst. eurų).

„Atvirai sakant, brangiausiose zonose rinkliava yra 1,7 euro už valandą, todėl ilgiau automobilį pastačiusiam asmeniui susimokėti „užmaršumo“ mokestį gali būti net pigiau“, – nurodė R.Pocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius