Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Titanium MCC“ pasiūlymas motociklininkams: jubiliejinė 1000 km kelionė per Lietuvą

Panevėžyje įkurtas motociklininkus vienijantis klubas „Titanium MCC“ jau penktą kartą organizuoja išskirtinį renginį, į kurį kviečia visus motobrolius. Liepos 23-ią dieną organizuojama jau tradicine tapusi kelionė per Lietuvą. Jos metu motociklininkai turės per dieną įveikti mažiausiai 1000 km maršrutą, privalės tai padaryti per kuo trumpesnį laiką ir aplankyti kuo daugiau organizatorių pasiūlytų objektų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Jubiliejinį renginį šiemet organizuojančio klubo „Titanium MCC“ prezidentas Eimantas pasakoja, kad kiekvienais metais renginys yra vis šiek tiek kitoks ir visiškai pasikartojančios tematikos nebūna. Pirmuosius du renginius klubas organizavo savo nariams, o nuo trečiojo nusprendė pakviesti ir kitus, priklausančius kitiems klubams ar nepriklausančius jokiai bendruomenei motociklininkus.

„Kiekvienais metais renginį siejame su vis kažkokia kita tematika. Pats renginys skirtas pamatyti Lietuvą, nes net neabejoju, kad dar yra neaplankytų vietų ir daugeliui dalyvių mūsų paruošti objektai iki šiol nebus matyti. Kol kas renginio tematikos neatskleidžiame. Dalyviai tai sužinos renginio rytą, kai gaus visus kelionės taškus“, – sakė klubo prezidentas Eimantas.

Klubo prezidentas tvirtina, kad renginio formatas sugalvotas taip, jog kelionės startas gali įvykti iš bet kurios Lietuvos vietos. Tam nebus būtina važiuoti į kažkokią konkrečią vietą. Visi renginio dalyviai objektų sąrašą gaus nuotoliniu būdu ir tuomet jau patys turės dėlioti savo strategiją, kad per kuo trumpesnį laiką aplankytų kuo daugiau objektų ir nuvažiuotų ne mažiau kaip 1000 km atstumą.

Pasak prezidento, taisyklės sugalvotos taip, kad būtų galima įvertinti, ar dalyviai laikėsi kelių eismo taisyklėse nurodyto greičio, kadangi žinant įveiktų kilometrų skaičių ir tam sugaištą laiką labai paprasta apskaičiuoti vidutinį greitį. Būtent čia ir slypi visa varžybų paslaptis – laimės tas, kas suplanuos optimaliausią kelionės maršrutą.

„Kur dalyvis važiuos, kokiu eiliškumu tą darys ir kiek taškų aplankys – paties dalyvio sprendimas. Taškų mes duosime apie 50, tad tikrai bus vietos strategijoms. Šiai minutei galime atskleisti, kad taškai bus susiję su Lietuvos istorija. Vertinama bus pagal tris kriterijus – kilometrai, aplankyti taškai ir kelionės laikas. Pagal GPS mes žinome, kiek reikia sugaišti, kad Lietuvoje nuvažiuoti 1000 km. Anksčiau grįžti į finišą nėra prasmės, nes tokį dalyvį mes tiesiog diskvalifikuosime, nes tai reikš, kad grįžęs anksčiau nei įmanoma važiuojant pagal KET, jis viršijo greitį. Mes propaguojame saugų važiavimą motociklu, todėl esame sudėję saugiklius.

Taigi, kuo sugaiši mažiau virš ribos, kurią mes esame apskaičiavę kaip minimalią, gausi daugiau taškų. Atitinkamai daugiau taškų bus duodama ir už daugiau aplankytų objektų. Ir, aišku, minimalus kilometrų skaičius turi būti 1000, o už visus virš šios normos – vėl papildomi taškai. Taigi, reikės labai gerai pasverti, ar važiuoti toliau, aplankyti daugiau taškų, bet sugaišti daugiau laiko, ar apsiriboti minimaliu kilometrų ir valandų skaičiumi, bet aplankyti mažiau objektų ir gauti mažiau taškų už juos“, – sakė Eimantas.

Praėjusiais metais šiame „Titanium MCC“ renginyje nugalėtoju tapo vienas moto entuziastas, apsilankęs 23 taškuose. Jis įveikė kiek daugiau nei 1300 kilometrų ir po konversijos su sugaištu laiku buvo paskelbtas laimėtoju.

Nors ankstesniais metais renginio finišas visuomet būdavo numatytas Panevėžyje, „Titanium MCC“ „klubhauze“, plečiantis dalyvių būriui šiemet nuspręsta varžybų vainikavimui pasirinkti kiek patogesnę vietą – kaimo turizmo sodybą Panevėžio rajone. Beje, pastaroji irgi pasirinkta ne atsitiktinai ir yra apipinta legendomis.

Klubo viceprezidentas Darius pasakoja, kad kasmet renginys sulaukia vis didesnio susidomėjimo iš motociklininkų bendruomenės. Jei pirmuosiuose renginiuose dalyvaudavo dvi ar trys dešimtys motobrolių, tai pastaraisiais metais šis skaičius jau padvigubėjo.

Renginio skelbimas
Renginio skelbimas

Registracija į šiais metais, liepos 23-ią dieną vykstantį renginį „Titanium MCC“ klubas jau pradėjo ir organizatoriai netgi sulaukė pirmųjų paraiškų. Apie ketinimus dalyvauti pranešė dvi lietuvės motociklininkės ir vienas, po Baltijos šalis keliaujantis motociklininkas iš Nyderlandų, kuris yra girdėjęs apie ankstesnes šio klubo organizuojamas 1000 km keliones per Lietuvą.

„Titanium MCC“ prie šio renginio kviečia prisijungti ir daugiau norinčių. Visą informaciją apie registraciją galima gauti susisiekus su klubu elektroniniu paštu titanium.mcc@gmail.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius