-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženklai Vilniaus centre užminė mįslę: tai kaip dabar važiuoti?

Gatvėse statomi kelio ženklai – svarbus orientyras vairuotojams. Ypač dabar, kai eismas Vilniaus senamiestyje ir Naujamiestyje pertvarkomas pagal naują standartą.
Gatvės ženklinimas Vilniuje
Gatvės ženklinimas Vilniuje / Skaitytojo Sauliaus nuotr.

Tačiau geros idėjos yra geros tol, kol jų vykdytojai į medaus statinę įmaišo šaukštą deguto.

Skaitytojas Saulius Š., atidžiai stebintis eismo pokyčius, socialiniuose tinkluose pasidalijo prieštaringa nuotrauka. Vilniuje, Labdarių–Totorių g. sankryžoje sukabintas visas ženklų rinkinys. Įsižiūrėkite įdėmiau.

Skaitytojo Sauliaus nuotr. /Gatvės ženklinimas Vilniuje
Skaitytojo Sauliaus nuotr. /Gatvės ženklinimas Vilniuje

Ši ženklų kombinacija kuria sumaištį.

Nes vienas ženklas – 206 – Pirmenybė priešpriešinio eismo atžvilgiu ir kitas – 205 – Priešpriešinio eismo pirmenybė tarpusavyje visai nedera.

Jei galiotų pirmasis, reikštų, kad „Siauras kelio ruožas, kuriuo važiuodamas vairuotojas turi pirmenybę prieš artėjantį priešpriešinį transportą“. Antruoju atveju „Įvažiuoti į siaurą kelio ruožą draudžiama, jeigu tai apsunkintų priešpriešinį eismą“. Vairuotojas privalo duoti kelią siaurame ruože esančioms arba iš kito galo prie jo artėjančioms transporto priemonėms.

Kelio ženklų detektyvas

Tai kas čia nutiko, kaip elgtis vairuotojams, kai ženklai prieštarauja vienas kitam?

Vilniaus m. savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas apie situaciją informavo eismo specialistus. Jie nuvyko į įvykio vietą.

„Rangovas pastebėjo, kad ženklai buvo uždėti be jo žinios, tačiau operatyviai situaciją išsprendė ir nukabino. Verta pažymėti, kad savavališkas ženklų pastatymas ar perkabinimas traktuojamas kaip nusižengimas, už kurį asmuo yra traukiamas atsakomybėm. Šiuo atveju aiškinamasi, kas savavališkai pakeitė ženklinimą“, – komentavo P.Vaitekėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius