Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 13 /2020 05 14

„Achemai“ nepavyko iš „Litgrid“ prisiteisti 567 tūkst. eurų

Jonavos trąšų gamintojai „Achemai“ nepavyko iš elektros perdavimo bendrovės „Litgrid“ bei jos antrinės įmonės „Tetas“ prisiteisti 567,1 tūkst. eurų už tinklų remonto metu atjungtą elektrą – dėl to „Achema“ teigia patyrusi nuostolių.
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas gegužės 7 dieną atmetė „Achemos“ pretenziją „Litgrid“. Teismas paliko nepakeistą 2019 metų balandžio 1 dienos Vilniaus apygardos teismo nutartį.

Ginčas kilo po to, kai 2013 metų balandį 29 dieną sutriko elektros tiekimas „Achemai“ – įmonė dėl jo kaltino „Litgrid“ ir „Tetą“, tačiau pastarosios teigė, kad incidentas įvyko, „Achemai“ neatjungus diferencinės apsaugos – tai padaryti įmonė privalėjo.

„Achema“ teismams teigė, kad „Litgrid“ ir „Tetas“ pradėjo tinklo bandymus ir išjungė gamyklos elektros įrenginį nesuderinę paraiškų su „Achema“, be to, anot įmonės, nebuvo atsižvelgta į Kauno technologijos universiteto (KTU) ekspertų atliktą ekspertizę.

Tačiau Apeliacinis teismas pabrėžė, kad „Achemos“ atstovai pažįsta KTU ekspertus, o pastarieji teismo posėdyje pripažino, jog dokumente yra techninių klaidų, broko ir netikslumų.

Pirmosios instancijos teismas aukštesnę galią turinčiu dokumentu pripažino Valstybinės energetikos inspekcijos surašytą aktą, kurio išvados buvo priešingos KTU ekspertų išvadoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius